Bu Norveç somonunundada kalite kalite farklılaru var kimisi yurt dışında çiftliklerde üretilen kimisi doğal yetişenler . Karadeniz'den gelen Norveç somon değil yerli somon tad olarak birbirine yakın ama OMEGA 3 vs fark vardir tahminimce . Fiyat yinede içi temizlenip tartilip veriliyorsa yerli somon bile olsa fiyat iyi . Palamut bile tanesi 17 TL . Sözüm ona ülkenin 3 tarafı deniz ama balık yitemiyoruz pahaliliktan < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Carrefour ithal somon kg 34.99 (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: 999999Ben de almıştım 2 kg civarı gelmiştim. Dilimler 84 tl ikem bunlar niye küçük dedim. Dilimlenenler büyük dedi. Tamam o zaman büyük getirin bana dedim. Olmaz dedi.. Norveç somonu bütün satılanlar genelde 3-4 kg ve pahalı. Carefurdaki ithal somonlar yani bütün satılanlar hep küçük karadeniz somonu boyutunda olanlar. Ben hiç büyük bütün satılan görmedim. Bu işte bir iş var ama anlamadım. Ya da ben bilmiyorum bu işi..
büyük ihtimal dediğniiz durum sözkonusu. yoksa mümkün değil o fiyat
-
Bu fiyata bence her türlü alınır. Küçük de olsa sorun yok kendi adıma. Küçük olanların bir miktar daha az yağlı olacağını düşünüyorum ben.
-
Ben de uygun bulunca sık sık alıyorum. Sizin kadar depolama şansım yok maalesef. Metro market normal zamanda da bütün alanlara (4-5kg'lık) 45 veya 49TL'den veriyor zaten. Bunlara denk getiremeyince ben de Metro ile idare ediyorum. Sizin de aklınızda bulunsun ileriye yönelik.
-
Bugün Ulus haline girişte sağdaki balıkçıda gördüm dilimlenmiş iri Norveç somon balığı fiyatı 40 tl kafa vs.yok hemde iriydi.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Somon balığı ile ilgili bilgiler,merak edene...
-
aldım pişirdim pek yağlı değil norveç somonu tadı var ama yavrumudur bilemiyorum.
-
hafta içi devam ediyor mu?
-
Senin hayatın kurumsal marketlerde geçmiş ama boş geçmiş. Hiçbirşey öğrenememişsin. Oraya ben 4 kriter yazdım. Ayrıca resimde görülen balık taze falan değil. Boş yapmak için mesaj yazma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
zeytinburnu olivium avm de fiyat 31.99
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: gently weeps
Somon dediğin dev gibi balıktır. Özellikle soğuk suda yaşayanlar. Geçenlerde almıştım herşeyi somon gibi tadı öyle büyük somonlardaki gibi değildi. Belki farklı türüdür somonun bilemiyorumÇok sık norveç somon tüketirim ve bütün halde alırım. Norveç somonlar genellikle 4 ila 6 kg aralığında satışa sunulur. Bahsettiğiniz somon 4 kilogramın altında mıydı? Ne kadardı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ChantodowillBalığın taze olduğunu anlamak için bir kaç yöntem var. Herşey den önce ithal balığın taze olma ihtimali sıfır. Hele ki Norveç somonu.
1.Taze balık parlak olur .
2. Solungaçları kıpkırmızı olur
3.derisine bastırdığın zaman yumuşak olmaz.
4.gözleri parlak olur soluk görünmez.
Resimden gördüğüm kadarıyla o balık taze değil. Ben o fiyata taze Karadeniz somonu alırım.
Ayrıca balık taze yenir. Buzluğa attıktan sonra tadı da kaçar.
Paran çöpe gitmiş. Geçmiş olsun.
Norveç somonu taze olmaz diye bir kaide yok. Modern dünyanın imkanları sağ olsun. Sık sık somon alıp buzluğa atarım ve tazeliğini kaybetmezler.
-
4 kilodan azdır hocam tahminimce.quote:
Orijinalden alıntı: _magnetar_Çok sık norveç somon tüketirim ve bütün halde alırım. Norveç somonlar genellikle 4 ila 6 kg aralığında satışa sunulur. Bahsettiğiniz somon 4 kilogramın altında mıydı? Ne kadardı?
Alıntıları Göster
Herhalde küçük boyutlular diye ucuz diye düşünüyorum
Google'dan kopyala yapıştır balığın taze olduğu nasıl anlaşılır? Bu nasıl bir yazı şeklidir usluptür. Parası çöpe gitmişte, boşuna yıllarca yöneticilik yapmışta, siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Adamın üçüzleri için uygun fiyatlı balık almış. Cevaben balığın bayat olduğundan tutun da salak-saçma yazılarınız. 35 yıldır balık işindeyim ekrandan balığın bayat olduğunu ben anlamıyorum. Gidin egonuzu başka yerde tatmin edin. Yazıyorsanız da kırmadan bildiklerinizi yazın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahap08 -- 5 Ekim 2020; 16:14:24 > -
1,5 kg luk norveç somonu ???
İçleri kırmızı değildi , Karadeniz somonuna benziyorlardı norveç somonu kutusunda karadeniz somonu gibi almaktan vazgeçtim 35 kusurdu
-
Bugün İstanbul / Taşdelen şubeye gittim. Dilimlenmiş şekilde 34,99 a aldım. Bütün halde hiç yoktu boyutunu bilemiyorum. Hatta dilimleyip 1er kg ye yakın paketlemişler. Ama iyi tarafından bakarsak kafaları dahil değil paketlere. İçleri de gayet kırmızı / pembe.
Ama balıktan da çok anlamam; sizin yuzunuzden gidip aldım :) yerli mi ithal mi vs bilmem. İthal yazıyordu.
-
Bana Carrefour’un balıkçısı bunların yurtdışı çiftlik balığı olduğunu ve tavsiye etmediğini söyledi
Bu arada balık sezonu yahu
Ne yapacaksınızithal çiftlik balığını
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Karadeniz somonunun da kimilerinin içi pembemsi oluyor. Bunun sebebini geçtiğimiz aylarda balıkçıya sordum (Samsun’da). Verdiği cevap ise: Denizde yetiştirilen somonun rengi beyaz olur. Perşembe’den getirilenlerin içi beyazı andırıyor. İçi pembemsi olanların Bafra’da göletlerde yetiştirildiğini söyledi. Neden bilmiyorum ama gölet fikri pek hoşuma gitmedi. Balıkçı da yerin dibine gömdü ( ticari kaygı olabilir, bilmiyorum ). O gün bugündür Perşembe somonunu tüketiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzadkiel -- 5 Ekim 2020; 18:6:0 >
-
Kocaeli’de var mı? Gören oldu mu?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X