Şimdi Ara

Casper VIA V4 Akıllı telefon Video İnceleme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
4
Favori
30.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tek bir yer göster. Şurada 600TL civarında satılıyor de evladım. Ben bilmiyormuşum ya, bak beni boşver, almak isteyenler vardır belki. Madem bir laf attın ortaya, gerisini getir. Kıvırma.
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    evet benim gibi sizin gibi insanlar tercih eder ama ben çevremi inceliyorum ve bir çok insan birşey alırken bana sorar. ben ne kadarda başka bir telefonu önersemde adamlar gm discovery almak istiyor. ahmette var mehmete var misali..diğeri daha iyi olsada teknolojiyi isime göre reklama göre değerlendiren çok insanımız var.
  • 600 civarı satılıyor dedim gaza gelme hemen pm ile attım gel göstereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

Gerçekten geçmek istenildikten sonra o kadar sorun olmaz. Aynısını daha ucuza sunar geçersin. Ya da daha iyisini aynı fiyata sunar yine geçersin.

Bu Casper'lar tam bir hayal kırıklığı olmuş. Fiyatlarında çok ciddi ayarlamalar yapmazlarsa ticari olarak kendileri için de hayal kırıklığı olacak.

Tamam Casper'ın marka olarak sıkıntıları var, ama General Mobile'ın da bir o kadar sıkıntısı var. İnsanlar buna rağmen GM ürünlerine ilgi gösteriyor, zira o fiyata alabilecekleri belki en iyi ürünü sunuyor.

Bu telefonu 700TL'ye çekse rahat rekabet eder. Bir de anladığım kadarıyla optimizasyon sıkıntısından doğan performans sıkıntıları var, bir güncelleme ile bunları gidermesi gerek.

1000TL'ye şöyle bir Casper çıkarsa ciddi ciddi düşünürüm:

Tegra 4 (Niye Snapdragon değil diyenler olacaktır, pazarlamaya çalıştığı için Nvidia fiyat ve diğer konularda kolaylık sağlar, hem de değişik bir alternatif olur piyasada.)
    Android 4.4 Kitkat (Hazır veya çok kısa zaman içerisinde bir güncelleme garantisi ile)
    32GB dahili hafıza ( + MicroSD slotu)
    2GB RAM
    5/5.7" IGZO IPS HD ekran. (Enerji tasarrufu için IGZO, enerji tasarrufu ve ekstra performans için HD ekran) (Fablet istemeyenler için 5", fablet isteyenler için 5.7" gibi iki versiyon sürülebilir)
    Gorilla Glass 3, OGS
    20Mp, 8Mp Sony sensörlü ön ve arka kamera.
    Açılabilir arka kapak, değiştirilebilir batarya 3500-3800mAh.
    DTS, çift hoparlör.
    NFC, OTG
    Hafif bir arayüz. Stock Android de olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hatem1980

evet benim gibi sizin gibi insanlar tercih eder ama ben çevremi inceliyorum ve bir çok insan birşey alırken bana sorar. ben ne kadarda başka bir telefonu önersemde adamlar gm discovery almak istiyor. ahmette var mehmete var misali..diğeri daha iyi olsada teknolojiyi isime göre reklama göre değerlendiren çok insanımız var.

Hayali Ahmet ile Mehmet de daha önceden General Mobile kullanmıyordu mesela. Sonuçta öneri isteyen kişi ile öneri veren kişi arasında bir durum bu.

Ben şahsen benden öneri isteyen kimseye General Mobile önermem. Kendim alabilirim, ama başkasına önermem. Zira garanti/servis gerektiğinde yaşanacak sıkıntı mahçup ettirir. Ben kendim sonuçlarını göze alarak o kararı verebilirim.

Bir Türk firması, Türkiye'de üretsin, biz de alalım. Bunu herkes ister. Yalnız kimse parasını sokakta bulmadı. Hayır işi olsun diye kimse telefon seçmez.

Sen müşterileri memnun et, fiyat/performans olarak güzel bir ürün sun, insanlar zaten kucaklar seni. Biraz geç kalmanın dezavantajı olabilir, ama bu ürünlere böyle fiyatlar çekerek bu dezantaj ortadan kaldırılmaz; tam tersine derinleştirilir.

Sürümden kazan sen de mutlu ol, biz de mutlu olalım.

Mesela maksimum 1000TL'ye yukarıda yazdığım gibi bir ürün çıkararak fiyat/performans olarak amiral gemisi sınıfta yarışabilir. O zaman Elite'e direk rakip olur, hatta fiyat/performans olarak daha ileri olur. Garanti ve servisine güveniyorsa Casper (benim bir fikrim yok) öne geçer. Türkiye'de montaj bile yapıyor olsa bu da kreması olur. 3-5 kişi de oradan ekmek yemiş olur. 800-850TL gibi de MTK6592'li (veya yine Nvidia'nın Tegra 4'ü pazarlamaya çalıştığı için fiyat ve başka kolaylıklar sağlayabilecek Intel Atom Z2580li) bir model çıkarır Discovery 2'yi örselersin.

1000TL'ye bu Via V4'ü satan Snapdragon 800'lü bir telefon yapsa 2000TL fiyat çeker herhalde. O zaman millet niye Casper alsın? Gider Sony, Samsung, HTC gibi kuvvetli markalara yönelir.

General Mobile üretici değil. Gionee ürünlerinin üstüne etiket basıp satıyor. Belki biraz da yazılım olarak ekleme yapıyor.

Casper fabrikam var, ben üreticiyim diyorsa daha avantajlı olmalı, zira telefonların maliyeti aslında o kadar yüksek değil. Fiyat konusunda rekabet ederken hala yüksek kazanç sağlayabilir. General Mobile ise üretici olmadığı için Gionee'nin fiyatlarına doğrudan bağlı. Düşük fiyat sunması için kar marjını da düşük tutması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 7 Şubat 2014; 20:17:24 >

• Bırakın arkadaş.Yeni üyelik alıp tek mesajı bu konuda casper ı övmek olup bir daha giriş yapmamış kişiler ve eski mesajlarına bakınca sadece casperla ilgili yazılar yazanlar dışında kim casper ı takdir ediyor?Biraz kendinize bakın da öyle konuşun.Adam gibi iş yapsanız ilk ben alırım telefonlarınızı.Hala dh de yok şöyle yok böyle.Masaüstü bilgisayar ve telefonlarınız tam bir adam nasıl kazıklanır örneği.Mahalle bilgisayarcısı politikanızı değiştirmedkçe teknoloji forumularını takip eden bilgili kişiler,araştıranlar sizden hiçbir şey almaz.Siz ancak oğluna,torununa karne hediyesi olarak "oyun canavarı" adı altında, telefonların gpusuna denk hd 6250 ekran kartlı bilgisayarı 2000 tl ye satarak kazıklamaya devam edin.
  • merhaba, sevgililer gününde erkek arkadaşıma almayı düşünüyorum çok hoşuma gitti görüntüsü ne dersiniz? Bir kaç seferdir bahsediyordu alacağım galiba diye ama süpriz yapmak istiyorum.

• yarın bununda fanları çıkar işlemcisi ne belli değil gpu belli değil hemde o fiyata
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

merhaba, sevgililer gününde erkek arkadaşıma almayı düşünüyorum çok hoşuma gitti görüntüsü ne dersiniz? Bir kaç seferdir bahsediyordu alacağım galiba diye ama süpriz yapmak istiyorum.

Al al hemde bir değil iki tane al. Bu fiyata bu telefon kaçmaz
    casper telefonlar da burada üretilmiyor, hazır geliyor. ama gm'den bir artısı aylarca test ediliyor. vodafone her telefonu aylarca test ediyor, casper ayrı test ediyor. kaç çeşit telefonu deneyip elediklerini gördüm ben. ayrıca teknik servis sıkıntısı çekilmez casper'da. sadece cep telefonu bölümünde bile 4-5 kişi çalışıyor. ben şahsen samsung tercih ederdim eğer android alacak olsaydım. ama gm mi casper mi deseler kesin casper olurdu seçimim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncap

Casper o reklamlara harcayacağı paraya fiyatını indirseymiş iyi satardı.. Burda boşuna sahte üyeliklerle yırtınmayın hepten rezil oluyorsunuz.. Benim en çok üzüldüğüm şey yılların firması Casper ın iki günlük firma General mobile kadar olamaması.. Hala 1000tl den marka reklam vs ile türk milletini kazıklama derdindeler.. Bilindik marka olmanın, mahalledeki bilgisayarcıdan laptop alan adamın sayesinde bu satışları yaptınız.. Artık devir değişti.. Zaten iyi yapılan işi de görüyoruz Gm discovery elite in tanıtım konusu 37 sayfa olmuş sizinkisi 4 sayfa ancak oldu.. Bana kimse demesin bizim maliyetlerimiz yüksek diye.. Adam bulabileceğiniz en üst donanımı 1100tl ye getiriyor.. Casper çine gittiği zaman bu firmalar sıraya geçer, amacınız fahiş kar.. Nasıl olsa biliniyoruz diye iteleme yapıyorsunuz..

neyin hayalini kuruyorsunuz anlamıyorum? casper telefonlar zaten çok iyi satıyor. burda dh ya sahte üyelikle girip kandıracakları 3-5 kişinin peşinde mesai mi harcayacaklar. çok komiksin arkadaşım. ben öyle bir birim görmedim casper'da. zaten dh sitesine giriş de engelli (diğer bir çok site gibi) casper'da.
    Casper zaten Çin'deki firmaların her birinden test telefonu alıyor ve %95 i başarısız oluyor bu testlerde. Piyasaya sürdüğü telefonları casper da vodafone da ayrı ayrı aylarca test ediyor. sen kalkmış gm ile karşılaştırıyorsun. test + teknik servis + reklam maliyeti bunları hesaplarsan casper'in bu fiyata olması normal gibi. adamların satışları da iyi. neden daha az kar etsinler ki? fiyatı düşürüp daha çok satsalar ne satışa ne teknik servise yetişemezler. işler oturdukça muhtemelen fiyatlar daha da düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

merhaba, sevgililer gününde erkek arkadaşıma almayı düşünüyorum çok hoşuma gitti görüntüsü ne dersiniz? Bir kaç seferdir bahsediyordu alacağım galiba diye ama süpriz yapmak istiyorum.

Bunu alana kadar nexus 4 al.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

casper telefonlar da burada üretilmiyor, hazır geliyor. ama gm'den bir artısı aylarca test ediliyor. vodafone her telefonu aylarca test ediyor, casper ayrı test ediyor. kaç çeşit telefonu deneyip elediklerini gördüm ben. ayrıca teknik servis sıkıntısı çekilmez casper'da. sadece cep telefonu bölümünde bile 4-5 kişi çalışıyor. ben şahsen samsung tercih ederdim eğer android alacak olsaydım. ama gm mi casper mi deseler kesin casper olurdu seçimim.

Kendi üretmiyorsa daha kötü. Hiçbir farkı yok o zaman.

GM da test ettiğini iddia ediyor. Casper Via V4'ün inceleme videosunu seyredenlerin de telefon çok iyi optimize edilmemiş şeklinde yorumlar var.

Onbinlerce, belki yüzbinlerce satabilecek bir telefonda test maliyeti nasıl bu kadar fark ettirebilir? Zaten hazır telefon diyorsunuz. Arge, mühendislik faliyet de yok.

Turkiye de kim telefon uretiyor ki. Casper intel cpu olan telefon mesela disarda sharp olarak satiliyor. Yani sharp bile uretmiyor.
    Aylar suren bu test icin vodafona bir ucret odeniyor. Ayrica casper in bir arge birimi var. Telefon, tablet, anakart hepsi arastirilip test ediliyor. Tahminim gm nin teknik servisinde bile daha az kisi calisiyordur.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    700TL edecek telefonu 1000TL yapacak ne gibi bir test bu? Benim anlattığım şey bu. Öyle bir ekstra masrafın mantığı yok. General Mobile'ı geçelim her markanın böyle masrafları vardır. 1000TL'ye alınabilecek diğer telefonları göz önüne getirelim en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncap
    ...
    Sanırım casper da çalışıyorsunuz, herbirşeyini biliyorsunuz maşallah. Yahu 1000 tl lik telefon daha ilk oyun testinde rezil oldU. Kusura bakmayın kimse üzerinde casper yazıyor diye bu fiyata evet demez. 1000tl bu telefon için intihardır.Anadoluda ilçe bayiilerinde satarsınız. Zaten casperın bu kadar düşük kaliteli ürünlerle ayakta kalma sebebi halkın teknolojik konuda bilgisiz olan kesiminin fazlalığıdır. Ne ala memleket Compal dan clevo dan al laptopu üzerine casper yazdır, gram yazılım geliştirme sonra da bzi şöyleyiz böyleyiz de. Gm yi eleştirebilmek için gm den farklı işler yapmanız lazım. Bakın videosu var izleyin adamlar yeni telefonlarının şebeke testlerini chipset üreticisi qualccom un mühendisleriyle yapıyor.

Önemli olan üretim yapmak değil. Apple da üretmiyor ama kendilerine özgü tasarımları var, bir kaliteleri var. Casper ne yaptı bugüne kadar. Yıllarca leğen plastiğinden laptop sattı. Masaüstü sattı. Anakart, işlemci, ram, hdd, ekran kartı, bunları al bir de psulu kasa seç ve bireştir. ne bir özel kasa tasarımı ne bir kolaylaştırıcı yazılım sundu. Laptop zaten hazır üretilmiş cihaz, sen sadece hdd ram ve cpusunu markanın size sunduğu seçenekler arasından seç oldu bitti. Tek avantajı anadoluda olsun isanbulda olsun heryerde arçelik beko gibi bilgisayar bayii olması.

Bana son olarak casper 2013 yılında kaç adet telefon satmış onu söylermisiniz? Beğenmediğiniz gm milyon satmış bir cihaz.

casper'a hizmet veren bir firmada çalışıyorum. işim gereği ordaki süreçleri biliyorum.

compal clevo nedir bilmem, öyle al üzerine yazdır değil casper'in notebook üretimi. qualcomm'un mühendisleriyle şebeke testi yapmak nedir? ben vodafone ile aylarca test ettiler dedim. casper'a düzenli olarak seagate, foxconn vs.. üreticiler geliyor ve beraber arge yapıyorlar.

leğen plastiğinden laptop, masaüstü lafı hakikaten ayıp. casper'in tüm kasaları orijinaldir, dünyadaki hiçbir başka bilgisayar markasında yoktur, öyle çoğu firmanın yaptığı gibi kasaya etiket yapıştırma değildir. notebooklardaki piano kasa plastik de gerçekten güzel.
    hazır üretilmişe gelince, gerçekten komik. desktoplar tamamen türkiye'de bant usulü üretiliyor. notebook'lar da barebone geliyor, kalan üretimi burada yapılıyor. barebone nedir? şöyle ki casper kasanın parçalarını birkaç yere ürettiriyor, anakart, ekran ve kasa birleştiriliyor, türkiye'ye o halde geliyor. diğer parçalar burada takılıyor. diğer bütün üreticilerin yaptığı da bu zaten. hazır notebook değil, yarı mamul halinde fason üretim yaptırıyor, tüm parçalarını kendi seçiyor, tedariği vs... onlarda. öyle basit değil bu işler.

casper'in 2013 yılında kaç telefon sattığını tabii ki söyleyemem. ama rakamları gördüm, çok güzel sattığını söyleyebilirim.

gm'nin şimdiye kadar 1 milyon cihaz satmış olması mümkün ama şu son çıkan ünlü modeliyse kastettiğin buna gülerim. bu cihaz 1 senedir piyasada sanırım. türkiye'de smart phone kullanan toplam kaç kişi var zaten? ben şu ana kadar sadece bir kişi gördüm gm kullanan.

• Dead trigger oyununu 1 ghz islemci tek cekirdek ve 512 mb ramli telefonumda (lg esteem) az lag ile full grafik calistirabiliyoken 4 cekirdek islemci diyip 1 gb ram diyip bide turbo islemciymis surda 2 oyunu duzgun calistiramiyoken 1 milyar istiyolar bide cidden kazik yani

• şimdi şu anda başımdan geçen bir şeyi anlatıyım..

yiğenim telefonunu kırmış ona hediye telefon alıcam açıkcası 600-700 üde geçmek istemiyorum..

bu telefonun reklamını gördüm bir kaç gündürde dikkatimi çekiyordu reklamlarda hani dedim casper'dan geçmişde hiç olumlu tecrübelerim olmasada bir bakıyım dedim firmalar değişir insanlar gibi dedim ikinci bir şans veriyim..

Telde ergonomik duruyor 4 inç falan donanım specleride orta halli neticede telefonu kız kullanıcak öyle ciddi yüksek konfigirasyon isteyen oyunlarla işi olmaz.. netten speclerine bakdıkdan sonra kafamdaki fiyat 500-600 tl idi onu geçmez dedim..

Kafamdaki şeyde Gm discoya rakip çıkarmışlar herhalde dedim... Gm in satışlarını baltalamak ve sektöre iyi bir imajla girmek için sanırım bu telefonu üretmişler diye düşündüm.. casper eğer discoya oranla 50-100 tl düşük çekmişse peynir ekmek gibi satar bu telefon dedim..

Nedenide tv deki reklamlardı.. hani o kadar bütün kanallarda reklam veripde gerçekden 1000 tl ye bu telefonun satılabiliceğine inanmışsa casper bir şey diyemem saygı duyarım ama bana göre hayaldir...

ilk defada kafamda tam casper hakkında pozitif olumlu bir şeyler oluşuyordu.. neyse google girdim inanın telefonu görmeden alma niyetli girdim kredi kartım bile masanın üstünde hala şu anda ... direk alıcakdım fiyatını bilmiyordum.. Kafamdaki fiyat 500-600 tl idi aklımdan geçmediki o donanım o ekipmana telefon 1000 tl istesinler.. fiyatı bir gördüm bir tebessüm ettim dedimki kendi kendime casper tam senden pozitif olumlu bir şeyler bekliyordum beni gene hayal kırıklığına uğrattın..

demek bu casper ciddi ciddi first A class kalite bir tel üretse 4-5 bin tl para istiycek..

hadi ben işlemcisini ramini geçdim hadi gm ini sonysinide geçdim piyasada mobile sektöründe zaten kıyasıya rekabet var..

Gm in atakları ortada Philips yakında yeni Xenium serisiyle piyasaya giricek ve fiyatları aşırı makul olucak.. toschiba TG03 ile giricek 12 mp kamerası 4 gb rami 5.1 audio sistemi olucağı söyleniyor ve fiyatıda gayet makul olucakmış çünkü piyasadaki bütün markalar artık çok kaliteli ürün üretmenin sadece satmaya yetmediğinin bilincinde fiyatınında çok makul olması gerekdiğini iyi biliyorlar..bu ikisi oldumu telefon yok satıyor.. bunun dışında samsung htc2 lg bu firmalarında bu bir kaç ay içinde yeni modelleri çıkarıyorlar..

Hadi bunların hepsini gene geçdim çakma çin malı note3 lerde bile 5.7 hd ekran var hand eye gesturular var.. air view var.. 400-500 tl ye satılıyor kimse yanlış anlamasın ama oyun oynamıycaksam casper yerine o çakma note3'den alırım daha iyi.. hiç olmassa cebimde 500-600 tl param kalır..
    şu anda yiğenime alıcağım için ben marka bir şey alıcam ama kendime alıcak olsam 400-500 aralığında alırdım..

şunuda belirtiyim bu yazılarım caspera tepki olarak değil bir alıcı tüketici olarak yazıyorum.. şimdi şu anda alıcakdım telefonu kredi kartım masanın üstünde hala casper beni kaybetti şimdi alternatif diğer markalara bakıcam.. ben standart bir alıcıyım benim gibi binlerce insanı kaybeder bu mantıkla..

illa teknoloji üretmesi şart değil apple da telefonun parçalarını dışarda yaptırıyor a firmasına b firmasına ama yazılımı kendine ait bari casper 5-10 tane yazılımcı maaşa bağlasa tutsa çokmu zor kendi yazılımını romunu romlarına kendi upgrade desteğini kendi store unu oluştursa çokmu zor.. hiçde zor değil casper gibi bir firma için.. buda yok..

şunuda belirtiyim param olmadığından değil çok şükür kredi kartımın limiti yüksek o telefonun bin tl yi hakediceğine inansam gene alırdım hemen..

• Enayi avcisi cahil halkima itelerler...

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.