Şimdi Ara

Çevre Mühendisi Arkadaşlar Varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaşım çevre mühendisliğini yazmayı düşünüyor kendisi bayan olduğu için meslek seçmek dahada zor oluyor bildiğiniz üzere.Bana sordu ve bu meslekle ilgili pek bişey bilmedigimi söyledim aramızda o bölümde okuyan yada mezun olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim.Bu bölümden mezun kişiler nerde çalışır?Ne tarz işler yapar?İş bulma sıkıntısı nedir?Eğer daha detaylı anlatırım diyen biri varsa pm'den msn adresimi verebilirim.Şimdiden teşekkürler Boş geçmeyelim bilenler bilgilerini esirgemesin bizden..

• Arkadaşım ODTÜ Çevre Mühendisliğinde. Ama hazırlığı bitirdi daha. Bu yıl bölümde olacak. İstersen konuşturabilirim.
  • Oluyorsa mimarlık yazsın. Tam bayan işi.
  • odtü çevreden mezun arkadaşlarım var nerdeyse hepsi iş buldu ama diğer okulları bilemiycem. bayan için iyi gibi dersler kimya ağırlıklı lablar falan var bikaç ders dışında basit bi bölüm. mezunlar proje burolarında falan çalışıyor.. arıtma barajdı suyla ilgili baya iş olanağı var. hocalarla arası iyi olup ortalaması da iyi olursa iş konusunda zorlanmaz bence...
  • Arkadaşımın kafasındaki tek sorun gelecekte iş bulma olanağı aylarca iş bulamama problemi yaşamak istemiyor kendinide her yönden geliştircektir eminim ama yinede düşünülmeden edilmiyor.Eğer mezun birileri varsa konusabilcegim gerçekten çok iyi olurç
  • Ben Çevre mühendisiyim ama şu anda o işi yapmıyorum (üzerine MBA yaptım, başka bir sektörde çalışıyorum şu anda).
    Herhalde bayan ağırlıklı ender mühendislik bölümlerindendir.
    Ben çevre mühendisliğine girerken (10 yıldan fazla oldu), 2-3 sene içinde en popüler meslek olacak dediler ama hiç de öyle birşey olmadı, hala da aynı şeyi söylüyorlar
    İş olanakları var tabii ki de, özellikle eğer iyi bir üniversiteye girecekse. Genellikle ÇED raporu hazırlayan firmalarda, arıtma tesisi inşa eden firmalarda, çevre konusunda danışmanlık yapan firmalarda çalışıyor bu mesleği yapan mezun arkadaşlarım. Ama maalesef bir bilgisayar, elektrik-elektronik, inşaat, endüstri mühendisliği gibi değil iş olanakları (karşılaştırmak da doğru olmaz zaten aslında).
    Tavsiyem arkadaşın iyice araştırsın netten çevre mühendisliğini. Online iş sitelerinden çevre mühendisliği diye aratıp iş olanaklarına baksın mesela.
    Başka hangi bölümler var aklında?
    Bir de soracağın başka soru varsa seve seve cevap vermeye çalışırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mühendis olmasın da ne olursan olsun diyorum :) hele çevre müh. hiç olmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 22 Temmuz 2008; 22:14:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burocks

Ben Çevre mühendisiyim ama şu anda o işi yapmıyorum (üzerine MBA yaptım, başka bir sektörde çalışıyorum şu anda).
    Herhalde bayan ağırlıklı ender mühendislik bölümlerindendir.
    Ben çevre mühendisliğine girerken (10 yıldan fazla oldu), 2-3 sene içinde en popüler meslek olacak dediler ama hiç de öyle birşey olmadı, hala da aynı şeyi söylüyorlar
    İş olanakları var tabii ki de, özellikle eğer iyi bir üniversiteye girecekse. Genellikle ÇED raporu hazırlayan firmalarda, arıtma tesisi inşa eden firmalarda, çevre konusunda danışmanlık yapan firmalarda çalışıyor bu mesleği yapan mezun arkadaşlarım. Ama maalesef bir bilgisayar, elektrik-elektronik, inşaat, endüstri mühendisliği gibi değil iş olanakları (karşılaştırmak da doğru olmaz zaten aslında).
    Tavsiyem arkadaşın iyice araştırsın netten çevre mühendisliğini. Online iş sitelerinden çevre mühendisliği diye aratıp iş olanaklarına baksın mesela.
    Başka hangi bölümler var aklında?
    Bir de soracağın başka soru varsa seve seve cevap vermeye çalışırım.

Sağol verdiğin bilgiler için.Bunların dışında Veterinerlik ve endüstri mühendisligini düşünüyor ama endüstri okursa özelde okuyacak.Bunlar için neler dersiniz?

• Babam çevre mühendisi ve ben de çevre mühendisi olmayı düşünüyorum.Düşünün:sıcaklar geliyor,dünya kuruyor.Reverse-Osmosis diye bir sistem var.Tuzlu suyu tatlı suya çeviriyor.İçecek su da kalmayınca çevre mühendisleri deli para kazanacak.
  • maddi durumu nasıl? Şartları zorlayarak mı özelde okuycak yoksa ailesi zengin mi?
  • Maddi durumları fena degil özelde okuyabilir yani öle cok zora girmezler fakat yinede az para verilmiyor okullara oda onu dusunuyor ailesine böle bi yük getirmek istemiyor durumda orda karışıyor zaten.
  • biz kardeşimi bilkentte okuttuk parayla. Ortanın üstü tabir edilebilecek gelir grubundayız.

çevre mühendisleri çalıştırmak için acaba kanuni bir zorunluluk var mı onu bir araştırmak lazım. Mesela gıda mühendisleri bu sayede iş buluyor bence. Türkiye'de işverenler çok açgözlü ve beyinsiz. Üç kuruş kar etmek için ellerinde gelse her türlü işi vasıfsız kişilere yaptırırlardı.
  • Bu arada aklıma gelmişken bir not daha;
    Eğer arkadaşın ileride KPSS'ye gireyim iyi bir devlet kurumunda falan çalışayım derse pek şansı yok, ancak Çevre ve Orman Bakanlığında çalışabilir. Maalesef bir Rekabet Kurumu, SPK, Merkez Bankası fln Çevre Mühendislerini almıyor. (Yani ya okulda kalıp akademisyen olacak mezun olunca, ya da özel sektörde şansını deneyecek ve eğer çok iyi bir üniversiteden mezun değilse, çok fazla çevre mühendisliği iş alanı olmadığı için şansı zor olabilir)

Aslında işin özü yaptığın işi sevmekle alakalı, tabii ki bu da bu eğitim sistemi içerisinde çok mümkün olmuyor çünkü insanlar çoğunlukla bir bölüme girdikten ve 2-3 sene sonra okuduktan sonra anlıyor gerçekten sevip sevemeyeceğini...

Veterinerlik konusunda çok fikrim yok, sadece aklıma gelenler şu; eğer ailesinin maddi durumu iyiyse, mezun olduktan bir süre sonra kendine iyi bir yerde düzgün bir veteriner açarsa tabii ki de iyi para kazanabilir. Bunun dışında bir veteriner nerede çalışır, ne kadar kazanır bilemiyorum. (hayvanları çok seviyorsa düşünülebilir tabii)

Endüstri mühendisliği tabii ki de diğerlerinden önde, birçok farklı sektörde birçok çalışma alanı bulabilir, hele ki iyi bir okuldan iyi bir ortalama ile mezun olursa havada kaparlar. (en azından benim mezun olduğum zamanlarda böyleydi) Özel okulun masraflarını karşılayabilecek bir durumdaysa ailesi, çok zorlamayacaksa okul parası falan, öncelikle bu bölümü düşünsen derim ben, şahsi fikrim böyle.

Öncede dediğim gibi bölümleri netten iyice araştırın, dersleri nedir, iş alanları nedir gibi. Ayrıca muhakkak kariyer.net, yenibiris.com'a falan anahtar kelimeler kısmına "çevre mühendisi", "endüstri mühendisi", "veteriner" yazıp aratın, ne işler var, hangi şirketler arıyor, iş olanakları nasıl...

• quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

biz kardeşimi bilkentte okuttuk parayla. Ortanın üstü tabir edilebilecek gelir grubundayız.

çevre mühendisleri çalıştırmak için acaba kanuni bir zorunluluk var mı onu bir araştırmak lazım. Mesela gıda mühendisleri bu sayede iş buluyor bence. Türkiye'de işverenler çok açgözlü ve beyinsiz. Üç kuruş kar etmek için ellerinde gelse her türlü işi vasıfsız kişilere yaptırırlardı.

Çok haklısın iş verenler konusunda.Özelde okuyabilcek maddi durumları orta üstü sayılırlar ama yinede düşünüyor insan sonuçta endustrimi dersiniz siz?Bide veterinerlik olayı var istanbul uni.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.