Yukarıda çok gürültü yapan bir aile var. Birkaç kez uyardım ama sallamadılar pek. 15 katlı bir apartmanda oturuyoruz. 10. kattayım ben. Neyse az önce markete gitmek için dışarı çıkmıştım ki asansörün 11. katta olduğunu gördüm ve bir türlü inmiyordu aşağıya. Merdivenler çaktırmadan yukarı baktım. O aile kapıyı tutmuş çocuklarının ayakkabı giymesini bekliyordu. Asansör kapısı tutmak terbiyesizliktir. Beni fark etmediler. Ben de merdivenden inip her katta asansörün tuşuna bastım her katta dursunlar diye. Zemin kata gelince kontrol amaçlı bekledim. Cidden her katta durdular. Koşa koşa markete gittim. İnşallah sinir krizi geçirmişlerdir. |
Üst Komşudan İntikam: Gürültü Yapan Komşudan İntikam Almanın Yolları
Gürültü yapan bir üst komşu ile başa çıkmak zorlayıcı olabilir. Huzurunuzu kaçırabilir, uykunuzu bölebilir ve günlük hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Bu durumda, intikam almak yerine sorunu çözmeye yönelik yapıcı yollar aramak daha faydalıdır.
-
Doğrudan Konuşun: Komşunuzla doğrudan ve saygılı bir şekilde konuşun. Gürültünün sizi rahatsız ettiğini ve bir çözüm bulmak istediğinizi açıkça belirtin. Belirli saatlerde ya da aktiviteler sırasında sessizliği rica edebilirsiniz.
-
Apartman Yönetimi veya Ev Sahibi ile İletişime Geçin: Apartman yönetiminiz varsa, şikayetinizi onlara bildirin. Gürültü konusunu ev sahibinize de iletebilirsiniz. Onlar, sorunu çözmek için komşunuzla iletişime geçebilir veya arabuluculuk yapabilirler.
-
Gürültü Kaydını Alın: Komşunuzun gürültüsüne dair kanıt toplamak faydalı olabilir. Gürültünün zamanını, süresini ve türünü kaydedin. Bu kayıtlar, resmi bir şikayette veya arabuluculukta kullanılabilir.
-
Yasal Yollara Başvurun: Diğer tüm seçenekler tükendiyse, yasal yollara başvurabilirsiniz. Gürültü şikayetleri için yerel yönetmeliklere veya kanunlara bakın. Polis ya da mahkeme aracılığıyla yasal işlem başlatabilirsiniz.
-
Alternatif Çözümler: Gürültüyü engellemek için kulak tıkaçları, beyaz gürültü makineleri veya gürültü önleyici perdeler gibi alternatif çözümler de deneyebilirsiniz. Ancak, bunlar sorunun temel nedenini çözmezler.
Komşunuzla intikam almak yerine çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemek, kalıcı bir çözüm bulma ve komşuluk ilişkilerinizi koruma şansınızı artıracaktır.