Şimdi Ara

Ceza Yemeyin ### ATKARACALAR, KURŞUNLU VE ILGAZ KAVŞAĞI SABİT KAMERALAR ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
13.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hız sınırının 110 km olduğu bölünmüş yollardaki sabit radar(kamera) çilesi artarak devam ediyor. Bütün bir sene çalışıp yaz tatilinde köyünüze gitmeyi hayal ettiniz. Ancak bu bu güzel hayaliniz tatil dönüşü postacının elinize tutuşturacağı binlerce liralık ceza makbuz tutanakları ile bir hüsrana dönüşebilir.

Atkaracalar, Çankırı, Türkiye

xxx

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kurşunlu, Çankırı Türkiye

xxx

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ilgaz, Çankırı, Türkiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyaraziz -- 11 Ağustos 2017; 18:36:56 >

• Ülkemizde bugüne kadar gördüğüm sabit kameraların neredeyse tamamına yakını vatandaşa tuzak kurma mantığı ile çalışmakta. Amaç riskli yollarda ve kavşaklarda kazaları önlemek olsa o noktalarda sürücüleri istenen hıza düşürmek için dikkat çekecek şekilde tabelalar konur. Ancak bizdeki hız denetimlerinde hem kameranın yerine hem de oradaki hız sınırına dair açık ve net bilgilendirici tabelalar konulmuyor.
    Ancak bu yaz gördüğüm kadarıyla bu mantık terkedilmeye başlanmış. Osmancık'taki Mmeşhur 7 sabit kameranın 5'ine, kamera öncesinde denetim olduğunu ve hız sınırının kaç olduğunu belirten oldukça büyük tabelalar konmuş. Ne diyelim darısı diğer denetim noktalarının başına.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Atkaracalar, Kurşunlu ve Ilgaz Kavşağı Sabit Kameralar

Sabit Kamera Yerleri:

• Ilgaz İnköy Kavşağı Ilgaz Yönü Giriş 3
    • Ilgaz İnköy Kavşağı
    • Tekstil Kavşağı - Sanayi Kavşağı Arası Koridor Çıkış Noktası
    • Ilgaz İnköy Kavs Ilgaz Yönü Giriş 2
    • Çankırı Tekstil Kavşağı Sanayi Kavşağı Arası Koridor Çıkış Noktası

Hız Sınırları:

• Atkaracalar bölgesinde hız sınırı 90 km/saat'tir.

Bilgi:

Ilgaz İnköy Kavşağı, Çankırı ilinin Ilgaz ilçesinde yer almaktadır. Bu kavşak, Ankara-İstanbul karayolu (D-100) üzerinde bulunmaktadır. Tekstil Kavşağı - Sanayi Kavşağı Arası Koridor Çıkış Noktası ise Çankırı ilinin Merkez ilçesinde yer almaktadır.

Bu sabit kameralar, aşırı hız ve diğer trafik ihlallerini tespit etmek için kullanılmaktadır. Araç sürücülerinin belirtilen hız sınırlarına uymaları ve trafik kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir. Aksi halde trafik cezalarıyla karşılaşabilirler.

Önemli Hatırlatma: Bu metin, yalnızca bilgilendirici amaçlıdır. En güncel trafik ihlalleri ve cezaları hakkında bilgi için lütfen yerel trafik yetkililerine başvurunuz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hız sınırına uymaya ne dersin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Hız sınırına uymaya ne dersin ?

Hız sınırına uymakta sorun yok. Kameraların olduğu noktalarda, hız sınırına ilişkin hiç bir uyarıcı levha olmaksızın bu kontrollerin yapılması problem.
  • Ülkemizde bugüne kadar gördüğüm sabit kameraların neredeyse tamamına yakını vatandaşa tuzak kurma mantığı ile çalışmakta. Amaç riskli yollarda ve kavşaklarda kazaları önlemek olsa o noktalarda sürücüleri istenen hıza düşürmek için dikkat çekecek şekilde tabelalar konur. Ancak bizdeki hız denetimlerinde hem kameranın yerine hem de oradaki hız sınırına dair açık ve net bilgilendirici tabelalar konulmuyor.
    Ancak bu yaz gördüğüm kadarıyla bu mantık terkedilmeye başlanmış. Osmancık'taki Mmeşhur 7 sabit kameranın 5'ine, kamera öncesinde denetim olduğunu ve hız sınırının kaç olduğunu belirten oldukça büyük tabelalar konmuş. Ne diyelim darısı diğer denetim noktalarının başına.
  • şehirler arası yolda her ilçe geçişinde bu kameralardan koyarsan 50 km hız sınırı ile herşeyi geçtim yol nasıl bitecek
  • tam dediğiniz güzergahı kullandım daha dün. hızlı geçtiğimi hatırlamıyorum. ceza makbuzu kaç gün içinde gelir eğer ceza yediysem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StrongestWarrior

tam dediğiniz güzergahı kullandım daha dün. hızlı geçtiğimi hatırlamıyorum. ceza makbuzu kaç gün içinde gelir eğer ceza yediysem?

Ben de dun gectim.:) Gecen sene bu kameralar yoktu. O zaman 78 km hizla 412 TL ceza yemistim Osmancik'ta ve Temmuz'da kesilen ceza Aralik ortasinda gelmisti. Tahminim kameralar yeni ve kimse bilmiyor. Uyarmama ragmen herkes hizli geciyordu kameralardan. Cok kisinin cani yanacak.
    Artik islem yogunluguna gore 1-2 aydan 6 aya kadar bir sure icinde cezalar teblig edilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş sözde duble yol yapıyor, hızlı bir şekilde ulaşabilelim diye. sonra her yere radar. madem duble yol yapıyorsun şehirlerde tünele insin yol, kimse böyle saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalmasın. valla araba ile seyahat yapmak nefret ettirecekler.
  • Konu sahibi arkadaşım, bahsettiğin kule radarlar zamanında osmancıkta yenilen kaymağın gazı ile yapılmış, ardından o zamanki bakanın tuzak diye tabir etmesinden sonra pasif hale gelmiştir. Osmancıktakilerde pasif şuan.

Bu yolu ayda 1 gider gelirim bazen ayda 2 (Samsun-Safranbolu) genelde de hızım 130+ olur. Henüz bana gelen ceza olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gs_KuRTuLuS -- 11 Ağustos 2017; 21:52:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

Konu sahibi arkadaşım, bahsettiğin kule radarlar zamanında osmancıkta yenilen kaymağın gazı ile yapılmış, ardından o zamanki bakanın tuzak diye tabir etmesinden sonra pasif hale gelmiştir. Osmancıktakilerde pasif şuan.

Bu yolu ayda 1 gider gelirim bazen ayda 2 (Samsun-Safranbolu) genelde de hızım 130+ olur. Henüz bana gelen ceza olmadı.

Umarım söyledikleriniz gerçektir. Çünkü gidiş yolunda -bu kameraları önceden bilmediğim için- son anda ancak farkedebilmiş ve yeterince yavaşlayamamıştım.
    Aksi takdirde yüklü bir ceza faturası ödemek zorunda kalabilirim.
    2016 Temmuz'da Osmancık'taki kameralarda hiç bir uyarı levhası yokken, dikkat etmeme rağmen bir tanesini kaçırmış ve 78km hızla ceza yemiştim. Şimdi kocaman tabelalar koymuşlar. Bunların pasife alındığına dair bir haber de duymadım. Elinize ceza makbuzu ulaşmamış olması sizi yanıltmasın. Çünkü yoğunluktan dolayı cezalar en erken 6 ay sonra sürücülere ulaştırılabiliyor. Ama dediğiniz gibi kameraların pasif olması kesin bir bilgiye dayanıyorsa bu güzel bir haber.
    Ancak bu yolculuğum sırasında yol boyunca bütün bu kameralardan başka yeni kameraların ve hız koridorlarının da devreye girdiğini gördüm. İnanın neredeyse 100'ü geçecek fırsat bulamadan İstanbul!a geri döndüm. Keşke otoyollarda uygulanmaya başlanılan hız koridoru uygulaması ve ortalamanın geçilmesi durumunda ceza yazılması durumu duble yollar için de geçerli olsa. Çünkü duble yolların çoğu otoyol kalitesinde ve hatta bazı bölümleri otoyollardan bile iyi. Tek eksiği 2 şerit olmaları.

• teşekkürler konu için, tedes olan yerlerden alışveriş yapmayın sürücüler
  • Hiç bir zaman kat etmeyeceğim bir yol, ancak kullanacak arkadaşlar için harika bir bilgilendirme. Başka güzergahlar içinde paylaşımlar gelirse şukela olur. Gerçekten teşekkür ederim paylaşımlar için.

Bıdı bıdı yapan içi geçiklere de kapak olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyaraziz

quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

Konu sahibi arkadaşım, bahsettiğin kule radarlar zamanında osmancıkta yenilen kaymağın gazı ile yapılmış, ardından o zamanki bakanın tuzak diye tabir etmesinden sonra pasif hale gelmiştir. Osmancıktakilerde pasif şuan.

Umarım söyledikleriniz gerçektir. Çünkü gidiş yolunda -bu kameraları önceden bilmediğim için- son anda ancak farkedebilmiş ve yeterince yavaşlayamamıştım.
    Aksi takdirde yüklü bir ceza faturası ödemek zorunda kalabilirim.
    2016 Temmuz'da Osmancık'taki kameralarda hiç bir uyarı levhası yokken, dikkat etmeme rağmen bir tanesini kaçırmış ve 78km hızla ceza yemiştim. Şimdi kocaman tabelalar koymuşlar. Bunların pasife alındığına dair bir haber de duymadım. Elinize ceza makbuzu ulaşmamış olması sizi yanıltmasın. Çünkü yoğunluktan dolayı cezalar en erken 6 ay sonra sürücülere ulaştırılabiliyor. Ama dediğiniz gibi kameraların pasif olması kesin bir bilgiye dayanıyorsa bu güzel bir haber.
    Ancak bu yolculuğum sırasında yol boyunca bütün bu kameralardan başka yeni kameraların ve hız koridorlarının da devreye girdiğini gördüm. İnanın neredeyse 100'ü geçecek fırsat bulamadan İstanbul!a geri döndüm. Keşke otoyollarda uygulanmaya başlanılan hız koridoru uygulaması ve ortalamanın geçilmesi durumunda ceza yazılması durumu duble yollar için de geçerli olsa. Çünkü duble yolların çoğu otoyol kalitesinde ve hatta bazı bölümleri otoyollardan bile iyi. Tek eksiği 2 şerit olmaları.

Eylül 2016 da Süleyman Soylu bununla ilgili açıklama yaptıktan sonra pasif hale geldi. Sadece Osmancık şehir içindekiler kırmızı ışık ihlalini yakalıyor. Belki son zamanlarda oda iptal olmuştur.

Son 3 senedir bu yolu çok aktif kullandığımdan yakından takip ediyorum bu süreçleri.

Hız koridoru olarakta Merzifonda var ve üst sınır 110 yada 120 km.

• Geçen sene paylaşmıştım bu radarları. Kurulduğundan beri aktif olmadıklarını düşünüyorum. Senede 10 kere falan geçerim, her seferinde yavaşlarım. Ama hızlı geçenlere bir kere flaş çaktığını görmedim. Yine de dikkat ederim. Atkaracalarda 2 tane, kurşunluda herhalde 3 tane, ılgazda 2 tane var. Kurşunluda bir tanesi yolyn üstünden geçen üst geçidin ayağı altında, solunuzda kalıyor. Tam iki yol ortasında yani. Pek görünmüyor.
  • ben hep gece geçtim o yoldan. seyyar radar aracı geziyor ara ara megane bir polis arabası. ona dikkat edin. sabit radarlardan hiç ceza yiyen duymadım. bende hızlı geçtim geçen sana bana da gelen giden olmadı.
  • Konu güncel 1 hafta önce geçtim. ÇANKIRI /ATKARACALAR radar orda güzelce duruyor. Cezayı yedik. Hız sınırı 70km/s dikkatli geçin.

• DUBLE YOLLAR YAPTIK diye böğürüyorlardı 5-10 yıl önce.

çift şerit orta refüjlü yolda 110 ile gidip de ceza yiyen herkes bunların amacının hizmet olmadığını anlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 25 Mayıs 2021; 16:42:16 >
  • 0FLu61 kullanıcısına yanıt
    Eds tabelası yok mu radardan önce?
  • Hız sınırı tabelaları var. Zaten özellikle Karadeniz tarafına gidenler öğrendi, herkes yavaşlıyor.

• 0FLu61 kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun bu yıl bende yedim ceza. 6-7 yıldır her yıl burdan geçerim; hiç ceza yememiştim. bu sene nasıl oldu bilmem ama sanırm bu bahsedilenlerden biraz önceki bir radara, yani şöyle yazıyor e devlette : Tekstil Kavşağı - Sanayi Kavşağı Arası Koridor Çıkış Noktası mevkiinde kesmişler banada ceza. tam neresi burası haritada gösterebilecek biri var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.