Şimdi Ara

Cezaevleri Neden Bu Kadar Rahat?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
8.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devlet neden bu mahkumlara yeme içme yatıp kalkma imkanı veriyor. Neden herkes rahat suç işleyebiliyor? Cezaevinde mahkumlara içerden iş yaptırsalar günde en az 15 saat çalıştırılsınlar. Üretim olsun tekstil olsun mesela. Mahkumlar üzerinden gelir sağlansın. O zaman karşılığında yeme içme imkanı verilsin. O zaman cezaevleri caydırıcı olur. Neden bunlar yapılmıyor? Kim bilir bu cezaevlerine ne kadar para harcanıyordur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rehabilite klişeleri vb.

AB ülkeleri bu konuda bizden de beter. Bunlar "abiiğğ hukuğun amacı cezalandırmak değil suçların tekrarlanmasını önlemek olmalı abiiğğ" diyen pembe ruhlu, feminen kitlenin icraatları.

Oysa bu klişelerin suç oranlarını azaltmadığı da ortada. Kaliteli eğitim + Ceza adaleti vaat eden yeni bir sistem refahı da yükseltecek, suç oranlarını da düşürecek, çürük yumurtaları da cezalandıracaktır.

Ulan kapalı mekanda özgürlüğün olmadan yaşamayı rahat yaşamak sayıyorsun, bu yüzden herkesin rahatça suç işlediğini iddia ediyorsun. Hiç mi düşünmüyorsun "Yahu özgür yaşam niye bu kadar zor da ben hapishaneleri ekmek elden su gölden yaşamak olarak görüyorum?" diye. Hapishaneler "rahat" falan değil, normal yaşantımız bok gibi. Ne hobi kaldı ne bir etkinlik eğlence. Her şey pahalı ama maaşlar artmıyor bir türlü, atıyorum gidip sor bakalım kahvede oturan amcalara hayatları boyunca kaç kere sinemaya gitmişler eşlerini alıp. Ülkenin halkı en ufak eğlenceleri bile tadamadan yaşayıp çürüyor, sen de buna isyan etmek yerine gidip "huaa hapishaneler çok rahat" diye yırtınıyorsun.

bakıın beyler bayanlar merdivenden kayamayanlar.

görüyorumki hala saçma sapan yazanlar var.

şuraya sadece iki örnek vereyimde okuyun.

daha onlarca örneği var.

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/cezaevinden-izinli-cikip-cinayet-isledi-41665518

https://www.cnnturk.com/turkiye/taksimde-oldurulen-itu-mezunu-halit-ayarin-katillerinin-ifadesi-ortaya-cikti?page=4

• Mahkumları ikiye bölecen, biri çukur kazacak, diğeri çukuru dolduracak.

• madenci yapcaksın bunları paralarının yarısınıda paralarını alamayan,iş kazası geçiren eski maden işçilerine vericeksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 26 Ocak 2021; 12:35:12 >
  • Ekonpmik şartlar, fakirlik, kafa güzelliği, akli denge, psoloji bozukluğu, sarhoştum hatırlamıyorum gibi sebepler ceza hafiflemesi için bahane falan olamaz.
    Suç işliyorsan cezanı çekeceksin. Hemde misliyle.
    Kafadan söyliyeyim ben kısasa kısasçıyımdır.
    Adam yatar çıkarım diyor. Özgüvene bak sen.
    Seni yatıran sistemin......
    Ayrıca ben idam isterim diyeceğim.
    Şimdi gelip muhalifleri asarlar diyecekler.
    Bu kanunlar yasalar düzgün yazılsa. Hiç sıkıntı olmaz
    Mafyavari tipler bile bütün yasal boşlukları biliyor.
    Onlarca sabıkası olan adam dışarıda gezemez.

Şimdi şu sevgilisini döven lavuk ne ceza alacak. Mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 26 Ocak 2021; 12:36:35 >
  • Adamın isteği olmadan nasıl yaptıracaksan?

Adam zaten batmış. Arada kendisine zorla iş yaptırmaya kalkanı da öldürür, bir iki yıl fazladan yatar. Çok da önemli olmaz kaybecek birşeyi olmayanlar için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt

İşte bu kafayla girdikleri için rahat suç işliyorlar. Cezalar caydırıcı olmalı.

• Dilskesti kullanıcısına yanıt
    Ne gibi mesela?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Neden bu kadar ucuz?
    3 ay önce açıldı
    Bu araç ne kadar eder
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • maden işlerinde çalıstırılmalı , yapmak istemiyorsa yaptırım olmalı, kolaymı oyle, dün haberde gördüm kiracı bilerek ev sahibinni evini yakıyor, olan ev sahibine oldu,

• Saçmalama Rusya,Çin gibi ülkeler hariç dünyanın hangi yerinde var öyle uygulama adamın zaten özgürlüğünü kısıtlamışsın hadi ordan

• Özgürlüğünün kısıtlanmasını istemiyorsa suç işlemeyecek bu kadar basit.

• Rehabilite klişeleri vb.

AB ülkeleri bu konuda bizden de beter. Bunlar "abiiğğ hukuğun amacı cezalandırmak değil suçların tekrarlanmasını önlemek olmalı abiiğğ" diyen pembe ruhlu, feminen kitlenin icraatları.

Oysa bu klişelerin suç oranlarını azaltmadığı da ortada. Kaliteli eğitim + Ceza adaleti vaat eden yeni bir sistem refahı da yükseltecek, suç oranlarını da düşürecek, çürük yumurtaları da cezalandıracaktır.

• https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/emin-colasan/cezaevlerinde-ucret-tarifesi-5996536/amp/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 26 Ocak 2021; 18:57:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Ölüler Görür

Mahkumları ikiye bölecen, biri çukur kazacak, diğeri çukuru dolduracak.

• Ulan kapalı mekanda özgürlüğün olmadan yaşamayı rahat yaşamak sayıyorsun, bu yüzden herkesin rahatça suç işlediğini iddia ediyorsun. Hiç mi düşünmüyorsun "Yahu özgür yaşam niye bu kadar zor da ben hapishaneleri ekmek elden su gölden yaşamak olarak görüyorum?" diye. Hapishaneler "rahat" falan değil, normal yaşantımız bok gibi. Ne hobi kaldı ne bir etkinlik eğlence. Her şey pahalı ama maaşlar artmıyor bir türlü, atıyorum gidip sor bakalım kahvede oturan amcalara hayatları boyunca kaç kere sinemaya gitmişler eşlerini alıp. Ülkenin halkı en ufak eğlenceleri bile tadamadan yaşayıp çürüyor, sen de buna isyan etmek yerine gidip "huaa hapishaneler çok rahat" diye yırtınıyorsun.

• Hafta ici okul var, hafta sonlari da disari cikamiyoruz diye kafayi yedik 7-8 aydir, hapiste hayat hic de oyle anlattigin gibi ekmek elden su golden degildir diye tahmin ediyorum. Tv yok, telefon yok, mesguliyetin yok, etrafindaki herkes suclu vs. Klavye basindan salliyorsunuz gibime geldi.

• Türkiye'deki hapishane şartları çoğu ülkeden iyi durumda...

Mesela rus hapishanelerini,k.kore ve arabistan hapishanelerini araştıran oldumu?

Geçen yıl bir tır şöförünün ırak'da kaçakçılık sebebiyle 8 ay ırak hapishanesinde kalıp günlerce konsolosluğa "cezamı Türk hapishanelerinde geçirmek istiyorum,isterseniz cezamı 5 yıla çıkarın ama beni burda kaderime terk etmeyin" diye bir haber çıkmıştı..

Gelişmiş ülkeler dediğimiz yerlerin hapishaneleri geneli itibariyle "suçluları topluma kazandırmak" üzerine kurulu bir sistemle yönetilir.AHİM'e bağlı hukuk sistemi olan ülkeler bir örnektir buna.

Diktatoryal rejimlerde ise hapishaneler "suçluları en ağır şartlara maruz bırakarak psikolojik ve fiziksel baskılarla sindirme,direncini kırma" politikası güderler ve hapiste ölen suçlununda bir değeri yoktur..

Bazı ülkeler ise klasik "köle çalıştırma" sistemi ile mahkumları çeşitli yerlerde ağır şartlarda ölesiye çalıştırır.Genelde savaş yaşanan ülkelerde sıklıkla görünen bir durumdur.

Sonuç itibariyle hapishanede olmak her şekliyle kötü bir durum ancak kötününde kötüsü var bu dünyada..

• Dalaman da yarı açık cezaevi var, restorant , Cafe, otel ve kantini mahkumlar tarafından isletiliyor, et, yumurta süt, narenciye vb. tüm üretim aşamalarında da varlar. Pandemiden önce giderdim, mahkumlara ilgili hiçbir sorun yaşamadım.

• bakıın beyler bayanlar merdivenden kayamayanlar.

görüyorumki hala saçma sapan yazanlar var.

şuraya sadece iki örnek vereyimde okuyun.

daha onlarca örneği var.

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/cezaevinden-izinli-cikip-cinayet-isledi-41665518

https://www.cnnturk.com/turkiye/taksimde-oldurulen-itu-mezunu-halit-ayarin-katillerinin-ifadesi-ortaya-cikti?page=4

• Ben demiştim işte alt işlerde asgari ücretin 5 te 1 ine çalışsınlar diye faşist dediler psikopat dediler
    Sen pembe ruhlu zayıf bir eziksen benim suçum ne ?
  • Sebepsiz yere giren adamları düşünün. Atıp tutması kolay. Seni yok yere atsınlar içeri bak bakalım ne kadar rahatmış. Suçsuz yatanlar dışında envai pislik yapıp girmiş adamları zaten zerre düşünmem.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.