Şimdi Ara

Chip tuning Garanti bozar mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
14.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar garantisi devam eden araca chip tuning yapmak istiyorum
    Fakat sorum su garantiyi bozar mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Chip Tuning Garantiyi Bozar mı?

Araçlara yazılım atmak, yani chip tuning yaptırmak, aracın motor kontrol ünitesindeki yazılımın değiştirilerek performansının artırılması işlemidir. Bu işlem, aracın garanti durumunu etkileyebilir.

Genel olarak, yetkili servisler tarafından yapılmayan chip tuning işlemleri, aracın garantisini bozabilir. Bunun nedeni, chip tuning işleminin aracın motor ve elektronik sistemlerinde değişikliklere yol açmasıdır. Bu değişiklikler, aracın arızalanmasına veya performansının düşmesine neden olabilir.

Ancak bazı durumlarda, aracın yazılımını değiştirmek garantiyi bozmayabilir. Örneğin, araç üreticisi tarafından onaylanmış ve yetkili servislerde yapılan yazılım güncellemeleri, genellikle garanti kapsamında değerlendirilir.

Racechip gibi bazı chip tuning cihazları, aracın orijinal yazılımına zarar vermeden çalışır. Bu cihazlar, aracın motor kontrol ünitesine bağlanır ve performans parametrelerini geçici olarak değiştirir. Araçtan çıkarıldığında, aracın yazılımı orijinal haline döner. Bu nedenle, Racechip gibi cihazların garantiyi bozması beklenmez.

Yine de, chip tuning yaptırmadan önce aracının garanti koşullarını dikkatlice incelemeni öneririz. Garanti kapsamında olmayan bir chip tuning işlemi yaptırmak, aracının garanti haklarını geçersiz kılabilir. Bu nedenle, chip tuning işlemi yaptırmayı düşünüyorsan, öncelikle yetkili servise danışmakta fayda var.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence bozmamalı ama çoğu firma sorun çıkarıyor diye biliyorum.
  • Farketmezlerse bozmaz. Yok farkedilirse bozar
  • Bozarsa hic senin olmamistir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Farketmezlerse bozmaz. Yok farkedilirse bozar
    Bazıları şöyle yapıyor, yazılım atarken orjinal yazılımı bir cdye vs.atıyorlar servise gideceği zaman orjinali geri yüklüyorlar. Tabi bu yazılım için geçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Bazıları şöyle yapıyor, yazılım atarken orjinal yazılımı bir cdye vs.atıyorlar servise gideceği zaman orjinali geri yüklüyorlar. Tabi bu yazılım için geçerli.

Alıntıları Göster
    Servise gittiginizde arabayi makinaya baglayip bu adam chip tuning yaptirmismi diye bakmazlar,ama servis elemaniyla test surusune falan cikarsaniz o zaman anlayabilirler ve garanti disi kalir.Bende istiyorum fakat turbo ve baski balata daha cabuk bitiyormus.
  • Bozar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chip Tuning Bilgisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Bozar.
    servise giderken çıkartırsın yoksa bozulur
  • Telefon gibi anlarlarsa bozulur.
  • ogzdrk O kullanıcısına yanıt
    Servis günü boxu çıkartıp o halde gitsek anlama sansalri olmaz sanirim
  • cikopelo kullanıcısına yanıt
    Chip tuning yaptirirsaniz kendiniz eski haline getiremessiniz fakat boxta sanirim bu mumkun.
  • Boxtan uzak durun box denilen malzeme 5 liralık yanıltıcı dirençten ibaret.Yakıt pompanızı enjektörlerinizi yorar.

Aracınızın motorunu bilmiyorum ancak ben kendimce tavsiyelerde bulunayım

TSI motor arabanız varsa RSA motorsports
    TDI motor arabanız varsa Servis Paşaoğlu

Opel marka turbo benzinli arabanız varsa Vmax performance.

Bmw turbo benzinli arabanız varsa Odak Dynamics

Araştırarak en iyi sonuca ulaşırsınız.Firmaların sayfalarını instagram ve facebook üzerinden takip edin.Arabanızın forumlarından sizinle aynı arabaya sahip olup yazılım yaptıranların yorumlarına ulaşın.Son olarak yazılımı safe yaptırın.Örnek olarak 1.6 TDI motorlu bir arabanız varsa 135-140 HP güç ile turbonuz zarar görmeden baskı balatanız erken bitmeden (değişken) çok yakmadan çok uzun süre sorunsuz kullanırsınız.DPF ve EGR yi de iptal ettirmeden üstelik.
  • Ali Dogukan kullanıcısına yanıt
    1.2 tsi golf var Megachips den box yazdiracaktik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cikopelo

Ben o firma iyi şu firma kötü asla demem ancak benim TSI'ım olsaydı RSA Motorsportstan başka yere adımımı atmazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cikopelo

1.6 tdi a3 aracimda var 30 bin km dir kullaniyorum bi sorun yok cok sukur.

turbo ve kavrama ile sknti yasarsan gidip eski haline ceviriyorsun tekrar yazilimi yukletme dahil 150 200 tl ucretle.

Sildirmeden gidersen anlarlar.Cunku turbo , kavrama gibi parcalarda direk aracin yazilimini alip almanyaya online olarak yollayip inceletip oyle degisimini yaptiryorlar bizzat dogus otodan ogrendim.Oradan onay gelip oyle degisim yapilip tekrar aracin yazilimini yukluyorlar.

Zaten maks 2 3 saatlik parca degisiminin 1 ,1.5 gune yayilmasinin sebebi budur.

Sahsen en ufak sorun cikarsa direkt orj cevirip oyle gidecegim.

Yer olarak Maslak Powershop Baycu abi tavsiye ederim. 105 hp soft yazilimla 135 - 140 arasi deger aliniyor.

• Bozarsa bozsun
  • Bozma ihtimali yüksek, bi ara doğuş elemanları chipli polo roll videolarından plaka kovalıyorlar diyen bir arkadaş vardı ,
    Garanti olayı aslında şöyle motorla ilgili bir arıza olursa araç garantiye girmiyor, diğer arıza veya sorunlarda garanti takır takır işlemek zorunda.
    Bunu bizzat Servise sordum, eğer chipli araçta chipten bağımsız bir yerde arıza olursa ve garantiye sokulmazsa, o servisin ayıbıdır dediler.
  • Ali Dogukan kullanıcısına yanıt
    1.5 DCI motor için ? Ayrıca işin ehline yaptırılısa ilerde sıkıntı yapar mı bize?
  • Bana denilen su boxu çıkartinca ve kabloyu normal baglayinca arac eski haline dönüyor.
    Bu yuzden almaya karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akdogan911

1.5 DCI motor için ? Ayrıca işin ehline yaptırılısa ilerde sıkıntı yapar mı bize?

1.5 Dci motor hangi versiyon ve yılını bilmediğim için size ayrıntılı yardımcı olamıyorum malesef.Bazı turbo markaları var örneğin Borg Warner gibi bu markalar hayli dayanıklı ve kaliteli oluyor.Yapılan küçük hataları tolere edebiliyor.

1.5 dci motorunuzun 110 hp olduğunu varsayıyorum ben 130 HP de günlük olarak kullanmanızı öneririm.Ha daha çok olur mu ? Olur ancak bazı sarf malzemelerinin ömrünü kısaltmaya gerek yok.Kaç bin liralık arabalara biniyoruz EGR DPF iptali yapmaya yazık.DPF söktürmezseniz duman da atmazsınız.130 HP den daha yüksek güç istemeseniz DPF niz sürekli kendini aktif ya da pasif temizlemeye calismaz.Hemen dolmaz.Size ekonomi de sağlar.

Özetle 1.5 Dci motorda +20 hp 40 nm den fazlasını tavsiye etmem ki 20 hp de gayet tatminkar hale getirecektir.5-10 hp alacağım diye EGR DPF iptali duman ıvır zıvırla hiç uğraşmayın.Hangi yazılım firmasına yaptırmayı düşünüyorsanız daha önce aynı motora yapmış olduğu yazılımın dyno çıktısını isteyin tork-rpm diyagramını inceleyin.Güç eğrisi kafanıza yatarsa yaptırın.Günümüzde bir çok yazılım yapan tuner lar zaten deneme süresi veriyor belirli bir zaman diliminde örneğin 1 hafta içinde yazılımın performansı olsun ekonomisi olsun memnun olmazsanız paranızı iade ediyorlar orininal yazılımı tekrar yüklüyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.