Şimdi Ara

Chopper İle Başlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni başlayanlar için chopper tarzı nasıl olur, eksileri-artıları ne olur? Daha önce hiç motosiklet kullanmamış ve yeni ehliyet alacaklar için bu sorum.

Mağazaya gidip motosikletleri inceledim, chopper motosikletler baya hacimli ve ağır göründü bana, kontrol etmesi zor gibi bir izlenim verdi. Fakat motosiklet kullanımı tecrübem yok, direksiyon dersleri ve sınavı haftaya, o yüzden de bilgim yok, bu konuda sizlerin düşüncelerini merak ettim chopper konusunda.

Yeni başlayan biri hangi tür motorla BAŞLAMAMALI diye de sorabilirim soruyu...

• Daha önce tecrüben yoksa en güzeli skuter kullanmak. Neden dersen skuter kullanmak hem kolay olur hemde trafiği anlarsın.
    Trafik ve motor başlı başına apayrı 2 konu. Chopper tarzı veya vitesli motora alışana kadar trafikte dikkatin dağılabilir.
  • III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Sürücü kursu ve motosiklet için kredi çektim hocam, birkaç sene boyunca motosiklet değişikliği yapmam imkansız kredi borçlarımdan dolayı, o yüzden debirajlı almayı düşünüyorum, 250cc'den aşağı da olmayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daimon88

Sürücü kursu ve motosiklet için kredi çektim hocam, birkaç sene boyunca motosiklet değişikliği yapmam imkansız kredi borçlarımdan dolayı, o yüzden debirajlı almayı düşünüyorum, 250cc'den aşağı da olmayacak
    Eğer chopper kullanmak istiyorsan yapacak bir şey yok. Alışırsın sonuçta, herkes nasıl alışıyorsa.Hangi motorda karar kıldın?
    Hocam aslında ben super sport hayal ediyorum genel olarak, fakat fiyatlar malum, chopper tarzların yerli şirketlere ait modellerinin fiyatları ideal geldi bana. Super sport ve chopper iyi tarza sahip motorlar, bunlardan ikisini düşünüyorum
  • quote:

Hocam aslında ben super sport hayal ediyorum genel olarak, fakat fiyatlar malum, chopper tarzların yerli şirketlere ait modellerinin fiyatları ideal geldi bana. Super sport ve chopper iyi tarza sahip motorlar, bunlardan ikisini düşünüyorum
    Bütçe nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    6600 TL hocam. Kredi kartını da kullanabilirsem biraz daha çıkabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

6600 TL hocam. Kredi kartını da kullanabilirsem biraz daha çıkabilirim
    Günümüzde motosiklet fiyatları aşırı arttı. Doğal olarak o bütçeye iş gören bir motosiklet zor bulunur.
    Bide kask mont vs var.
    İkinci el düşünüyorum hocam o yüzden. Aksesuarların çoğunu aldım, aldığım malzemeler: Kask, zincir kilit (14 mm.), alarmlı disk kilidi, pilli alarm ve GPS tracker. Eldiveni ve montu motosikleti aldıktan sonra temin edeceğim...

Fiyatlar konusunda zaten şunu diyeyim: Açıkçası ülke ekonomisinin gelecek yıllardaki halini daha kötü görüyorum kendi açımdan, şu andan bile pahalı olacağını düşünüyorum önümüzdeki senelerde, o yüzden beni taşıyacak bir ulaşım aracını mutlaka alacağım bu sene, o da motosiklet olacak, arabanın aylık giderleriyle uğraşamam
  • Bulursanız beni de uplayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chopper, Cruiser'dan kastın ne yani hangi motoru kasdediyorsun bilmiyorum. Yani cruiser görünümlü 150cc falan motorlarda var, 750cc Honda Shadow vs de var, 1000 küsür CC harley'lerde var.

Genel olarak Cruiser motorlar sakin motorlardır yani 800-1000cc harley bile alsan bir R25'den ahım şahım hızlı değildir mesela. Tekere gelme gibi riskleri yoktur. Fakat Cruiser'ların oturuş pozisyonları çok farklıdır, çok ağır olduklarından ve şasi geometrilerinden dolayı düz gitmeye yönelik motorlrdır virajlarda zorlar, dar alanda manevralar zorlar, araya dereye girip çıkamazsın, frene basınca durmaz vs. Yani cruiser motosiklet kullanmayı öğrenmek için çok ideal bir motor türü değil. Hatta akıllı mantıkla alınacak bir motor türü değil gerçekten cruiser tutkunu olman lazım. 150cc falan çin motorlarını kasdediyorsan onların ağırlık vs sorunları olduğunu sanmıyorum alıp binilebilir ama fren ve viraj performansı muhtemelen yine düşük olacaktır.

• BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    250 cc'likler var Çin işi motorlar Türk şirketlerinin sattığı, fiyatları çok uygun super sporta kıyasla. Fakat ben çok zayıfım, ufak tefek birşey ve kısa, o yüzden almasam daha iyi. Güç konusunda sıkıntım yok ama, 65 kiloluk 4 metre uzunluğundaki mermerleri falan taşıyabiliyorum işteyken, fakat dut ağacının dalı görünümünde vücudum var, chopper tarzı alırsam konu komşu baya güler, o motosikletlere ben yakışmıyorum. Bugün bir caddede chopper süren birini görünce fark ettim bu durumu.

Cruiser yani chopperdan kastım elbette, halk dili işte
  • Daimon88 kullanıcısına yanıt
    Motorun boyutları ve ağırlığı seni zorlamadığı sürece boyun kilon sorun olmaz merak etme. Cruiser'a binmek için 1.90 120 kilo olman gerekmiyor millete bakma sen. küçücük kızlarda sürüyor cruiser kötü falanda durmuyor sadece giyimini vs ona göre ayarlaman lazım.
  • Dostum bende chopper ile başladım, hala da devam ediyorum.
    Ben bu konuya ruh olarak bakıyorum eğer bende bu ruh var diyorsan al öğrenirsin ama bana motor farketmez diyorsan o çeşit artacaktır.
    Chopper alacaksan da yardımcı olurum
    Nerede yaşıyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Berkinnn B kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında super sport ve racing tarzlarına ilgim var fakat onların da fiyatları iyice uçmuş. Onun dışında chopper dediğimiz cruiser tarzları cool geliyor. Manisa'da yaşıyorum hocam
  • istanbul gibi trafiği nağlet sağ şeritte bile giderken arkandan selektör yapacak andavalların olmadığı bir yerde yaşıyorsan başlanır.

ben falcon freedom 250 ile başladım hayatımda 1 sefer motora binmemiştim aldığımda gayette öğrendim. şuan ninja 300 kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.