Şimdi Ara

ÇIKMA PARÇA SATIŞ YERLERİ VE REZALET !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar mrb, bugun ankara'da bulunan ivedik hurdacılar sitesine gitmiştim. aracımın parçaları eksikti veya da eskimişti. dükkan dükkan dolasarak parcayı soruyorum, anlatıyorum şunlar lazım dıye dınlıyor karsımdakı seviyesiz sonra haa ? yok bizde. ve cok degısık tipler sankı arabaları onlar imal edıyorlar mesela bır havalandırma ızgarası alacaksın adamlar göğüs ile birlikte verıyor. cam fitili alacaksın komple set olarak verıyor. çok ama çok utanç verıcı bır durum.konusma sıfır davranıs sıfır ve aslında hersey sıfır.. orjınal parcası daha ucuz geldı ordakı fiyattan tabıkı bu da farklı bir açı.eğerkli malzeme lazım ise (çıkma) sakın ama sakın oraya gitmeyin ...

• ikitellide Atatürk oto sanayi var bir usta ile gidiyorsunuz

size parçaları gerçek değerleri ile çıkarıyor.

tabi güncel fiyatlarını bilmeniz lazım oran ise bana göre

3 te bir bu fiyatın üstüne çıktımı alınmaz.

diğer kural ise parça parça değil bütün satılır

örneğin orta konsoldaki bir detayı çıkarıp kokpitten ayırmazlar böyledir bu işler kirli ve çileli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

ikitellide Atatürk oto sanayi var bir usta ile gidiyorsunuz

size parçaları gerçek değerleri ile çıkarıyor.

tabi güncel fiyatlarını bilmeniz lazım oran ise bana göre

3 te bir bu fiyatın üstüne çıktımı alınmaz.

diğer kural ise parça parça değil bütün satılır

örneğin orta konsoldaki bir detayı çıkarıp kokpitten ayırmazlar böyledir bu işler kirli ve çileli.
    Hurdacılarda durum malesef bu. Biraz onların diliyle dolaşmak lazım orda. Nabza göre şerbet derler ya öyle yapmak lazım. Pardon beyfendi dediğinizde buyur gardaş diyorsa onlar gibi konuşmak lazım ki anlaşılabilesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Hurdacılarda durum malesef bu. Biraz onların diliyle dolaşmak lazım orda. Nabza göre şerbet derler ya öyle yapmak lazım. Pardon beyfendi dediğinizde buyur gardaş diyorsa onlar gibi konuşmak lazım ki anlaşılabilesin.

Alıntıları Göster
    Gittiğiniz yerde karşılaştığınız muamele gayet normal
  • Oraya iki dirhem bir çekirdek gidip efendi efendi konuşursanız hata edersiniz. Her yerin bir adabı vardır
    Selamın aleyküm gardağğş şu var mı sende diyip pantolonun fermuar kısmını şöyle aşağı doğru çekerseniz derdinizi anlarlar
    Sonra da hararetli bi pazarlık edersiniz, 2. 3. seferde tanış olursunuz zaten işler yoluna girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 15 Ekim 2011; 20:41:52 >
  • quote:

evet kesınlıkle boyle oldu merhaba kolay gelsın aracım için bir kac parca eksık dedim haa gardas ?? cevaba bakarmısın. birde sen soyle dınlıyorum ben dedı soyledım soyledım dedıgı cevap yok bızde maalesef.. yıne baska dukkanda şu parca varmı yok. şu parca var mı yok. bende en sonunda dedim O ZAMAN SENDE HİC BİR SEY YOK. dondu kaldı ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEFACTO07

quote:

evet kesınlıkle boyle oldu merhaba kolay gelsın aracım için bir kac parca eksık dedim haa gardas ?? cevaba bakarmısın. birde sen soyle dınlıyorum ben dedı soyledım soyledım dedıgı cevap yok bızde maalesef.. yıne baska dukkanda şu parca varmı yok. şu parca var mı yok. bende en sonunda dedim O ZAMAN SENDE HİC BİR SEY YOK. dondu kaldı ..

Ortama ayak uydur hocam.

Selamınaleyküm hacı abi gardaş başgan hafız...

Bunlar genelde olası kurulması beklenen cümlenin başında olmalı ki anlaşabilin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz onları "2. el parça satış temsilcisi" falan olarak hayal ettiniz sanırım..
    Adamlar hurdacı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Siz onları "2. el parça satış temsilcisi" falan olarak hayal ettiniz sanırım..
    Adamlar hurdacı..

evet hurdacı hemen cıktım zaten fazla durmadım. gittim orjinal aldım. ve kişilerde gayet düzenli idi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enrique Iglesias07

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Siz onları "2. el parça satış temsilcisi" falan olarak hayal ettiniz sanırım..
    Adamlar hurdacı..

evet hurdacı hemen cıktım zaten fazla durmadım. gittim orjinal aldım. ve kişilerde gayet düzenli idi..

Alıntıları Göster
    hurdacılara iso 9001 iniz var mı diye sorup evet yanıtı alsaydınız biraz düzen ihtimam beklemeye hakkınız vardı ama

• quote:

Orijinalden alıntı: rotational intertia

hurdacılara iso 9001 iniz var mı diye sorup evet yanıtı alsaydınız biraz düzen ihtimam beklemeye hakkınız vardı ama

Olabilir, ama yapacak bir şey yok. şu aracın içindeki şeyi istiyorum diyorum komple verıyoruz dıyor ne yapayım ben hepsını
  • Ben aracı kullanıyorum. Fiyatta uçar ya da temin edemezlerse yurtdısından alıyorum. Parcacı bir eleman ile Telefondaki diyalogum şöyle gelismisti.

Su numaralı parça var mı
    nedir abi araç
    iste bu modelde bu
    parça nedir
    iste şöyle bir parça
    tamam abi vardır bundan bizde
    oh ne güzel kaça bu
    sıfırı ne kadardı abi
    350
    tamam 175 e veririz abi
    çalışır değil mi
    getir burda takarız deneriz abi (100 km gel diyor yani)
    oldu sag ol ben bir bakıyım

sonra yurtdısından 35 tl ye temin ettim parçayı . Bu tanıdık olmayan bir de tanıdık olan var ki onun bendeki yeri ayrıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

Ben aracı kullanıyorum. Fiyatta uçar ya da temin edemezlerse yurtdısından alıyorum. Parcacı bir eleman ile Telefondaki diyalogum şöyle gelismisti.

Su numaralı parça var mı
    nedir abi araç
    iste bu modelde bu
    parça nedir
    iste şöyle bir parça
    oh ne güzel kaça bu
    sıfırı ne kadardı abi
    350
    tamam 175 e veririz abi
    çalışır değil mi

sonra yurtdısından 35 tl ye temin ettim parçayı . Bu tanıdık olmayan bir de tanıdık olan var ki onun bendeki yeri ayrıdır.

çok iyi yapmıssınız. orjinal ne kadarsa yarı fyatına yada daha da fazla ilginç..

• quote:

Ben aracı kullanıyorum. Fiyatta uçar ya da temin edemezlerse yurtdısından alıyorum. Parcacı bir eleman ile Telefondaki diyalogum şöyle gelismisti.

Su numaralı parça var mı
    nedir abi araç
    iste bu modelde bu
    parça nedir
    iste şöyle bir parça
    oh ne güzel kaça bu
    sıfırı ne kadardı abi
    350
    tamam 175 e veririz abi
    çalışır değil mi

Iyi günler,

Aracınızın marka ve modeli nedir, hangi parçaları, nerden, nasıl temin ediyorsunuz?

Size PM de atacağım.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

quote:

Su numaralı parça var mı
    nedir abi araç
    iste bu modelde bu
    parça nedir
    iste şöyle bir parça
    oh ne güzel kaça bu
    sıfırı ne kadardı abi
    350
    tamam 175 e veririz abi
    çalışır değil mi

Iyi günler,

Aracınızın marka ve modeli nedir, hangi parçaları, nerden, nasıl temin ediyorsunuz?

Size PM de atacağım.

Saygılar.

Alıntıları Göster
    Selağğmun aleyküm gardaşşş diye gireceksin,sende .. var mı?

Tarzında bir konuşma etkili olur sanki,ha birde giyim de önemli.Paltoyla falan gitmek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Selağğmun aleyküm gardaşşş diye gireceksin,sende .. var mı?

Tarzında bir konuşma etkili olur sanki,ha birde giyim de önemli.Paltoyla falan gitmek lazım

Alıntıları Göster
    Çıkmacılara gittiğinizde aradığınız parça başka araçlarla da uyumluysa ve sizin aracınız tanınmayan bir araç ise asla arabanızın marka/modelini söylemeyin;parça üzerinden muhabbetinizi yapın.Yani parça ortak diyelim.Kullanıldığı diğer araba biliniyor ama sizinki pek bilinmiyor.Satıcı bunu öğrendiği anda size fiyatı ikiye katlar,"o arabanın parçasını çoookk aramannn lazımm" der;ne yazık ki bazen bu söze teslim olunup parça alınır.Keza bu söylediğim,sıfır parça alırken de geçerlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

Çıkmacılara gittiğinizde aradığınız parça başka araçlarla da uyumluysa ve sizin aracınız tanınmayan bir araç ise asla arabanızın marka/modelini söylemeyin;parça üzerinden muhabbetinizi yapın.Yani parça ortak diyelim.Kullanıldığı diğer araba biliniyor ama sizinki pek bilinmiyor.Satıcı bunu öğrendiği anda size fiyatı ikiye katlar,"o arabanın parçasını çoookk aramannn lazımm" der;ne yazık ki bazen bu söze teslim olunup parça alınır.Keza bu söylediğim,sıfır parça alırken de geçerlidir.

Alıntıları Göster
    oto çıkma işinde %50 kuralı ile çalışılır. Yetkili serviste 200 tl fiyat aldıgınız orjinal yedek parça için orjinal çıkma parça aldıgınızda 100 TL ödersiniz. Yazık ki makul fiyatlar degiller, çıkmacılarda sinir krizi geçirmektense parçayı yurtdışından satın almak ve kargo beklemek kimi zaman daha mantıklı.
    Oto çıkmacılardan airbag, ecu, orjinal oto radyo cd çalar, Abs ecu, klima kontrol paneli gibi elektronik kompenantları almak daha mantıklı, bu durumlarda yetkili servis bedellerinin %20 sine ürüne sahip olabiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ar ge

oto çıkma işinde %50 kuralı ile çalışılır. Yetkili serviste 200 tl fiyat aldıgınız orjinal yedek parça için orjinal çıkma parça aldıgınızda 100 TL ödersiniz. Yazık ki makul fiyatlar degiller, çıkmacılarda sinir krizi geçirmektense parçayı yurtdışından satın almak ve kargo beklemek kimi zaman daha mantıklı.
    Oto çıkmacılardan airbag, ecu, orjinal oto radyo cd çalar, Abs ecu, klima kontrol paneli gibi elektronik kompenantları almak daha mantıklı, bu durumlarda yetkili servis bedellerinin %20 sine ürüne sahip olabiliyorsunuz.

Alıntıları Göster
    çıkma demek ne demek?
    çıkmacıya gidersen, çıkıntı insanlar karşına çıkar illa ki...
    bunda şaşılacak ne var.

zaten ankarada otomobil sektöründe çalışan, alıp satan insanlar çok orjinaldir.
    ostime araba pazarına gidersin, çoğu rajon keser gibi araba satar
    aksesuarcıya girersin bişey satmadan dışarı çıkarmaz
    parçacıya girersin, adam sanki dalak böbrek satıyor. (nakil için girdik sanki )

• quote:

Orijinalden alıntı: Ar ge

Alıntıları Göster
    adamlar megane 2 kapı kolu kapakları olur bilirsiniz plastik kapak onu bana 35 tl dedi ya çıkma bu düşünün gittim renault orjinal parça satan mağazaya 0 olanını 15 tl ye aldım hesaplayın artık hurdacıları.

• quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

adamlar megane 2 kapı kolu kapakları olur bilirsiniz plastik kapak onu bana 35 tl dedi ya çıkma bu düşünün gittim renault orjinal parça satan mağazaya 0 olanını 15 tl ye aldım hesaplayın artık hurdacıları.

Alıntıları Göster
    hayır çoğu zaten seni içeri dahi almaz, parçayı söylersin adam alır gelir. işine geliyosa der
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.