Şimdi Ara

Cilt çatlakları yüzünden spordan soğudum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Resimdekiker oluşalı 1 yılı geçti ama hala gördüğünüz gibi ve gittikçede biraz daha uzuyor.Spordan önce ısınıyorum ama genede büyümeye devam ediyor, bunlar yüzünden spor yaparken korkuyorum, fazla ağır basamıyorum zorlanıcak yırtık çıkıcak diye, ne tavsiye edersiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cok mu zayifladin birden o yuzden mi cikti bimunlar? Mustela nin catlak kremlerini bir arastir istersen

• tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 1.5-2 yıl önce felan başladım bodye, ilk başladığımda kilom 66 civarıydı, 1 yıl içinde düzenli olarak ( yani ani birşekilde değil) kilo alarak 76’ya çıktım.Bu çatlaklarda spora başladığım ilk 4-5 ay içinde oluştu ve giderek ufak ufak biraz daha uzadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saintvicious22 -- 23 Kasım 2018; 14:49:1 >
  • Dostum tamamen derinin genetikle alakalı ben sporu bir bıraktım Ramazan’da, bir anda kaslarım falan küçüldü ama hiç bişey olmadı, vücuttan vücuda değişiyor bu durum

• Bende de hic olmadi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Derinin elastik kabiliyetinin azlıgından kaynaklanır. Ektomorf zor kilo alan vucut tipimisin? bu kişilerde deri genelde kuru oluyor, düşük östrojen seviyesi oluyor bu kişilerde, bu yüzden pek yaglanmıyorlarda ama deri kuru oluyor, buda çatlamak için musait zemin hazırlıyor.

Deri elastiğini arttıracak şeyler lazım mesela sürekli su ihtiyacını karşılamalısın, az su içtiğinde deri de kurur.

Sigara da elastiği düşürüyo içiyor isen.

Beslenmen ve uyku düzenin güzel olmalı. Saglıklı yaglar, özellikle omega 3 yag asitleri elastiği arttırıyor.

Şeker, trans yaglar, hazır gıdalar kolajen üretimini kötü etkileyip elastiği düşürüyor. uzak durmaya çalış.

Son olarak kolajen içeren gıdalar tüket, en güzel kaynaklar kelle paça çorbası, et suyu vs.

Antrenmandan önce çatlamaya müsait bölgelere nemlendirici sür, omuz özellikle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Amroth. kullanıcısına yanıt
    Ektomorfmuyum bilmiyorum ama evet öküz gibi yememe rağmen zor kilo alıyorum.

Yağ oranım %6 civarı.

Su tüketimim oldukça yüksek sayılır.

Sigara içmiyorum.

Beslenmem iyi ama uyku düzenim ve şeker tüketimim çok olumlu sayılmaz.

Nemlendirici ne kadar işe yarar emin değilim ama deneyeceğim

Tavsiyeler için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.