Şimdi Ara

★ CITROËN C4 CACTUS ★ (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.130
Cevap
26
Favori
84.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

1.6 dizel otomatik shine paket öneririm.

Shine full olanı feelin donanımı düşük (bütçe belirtmediğiniz için full olanı yazdım) ve 1.6 dizel motor aracı uçurmasada yeterli bir performansa sahip ama 1.2. Olanı performans önemli değil deniyorsa ve bütçe sınırlı ise tercih edilebilir.

Alıntıları Göster
    çok baş ağrıttım son sorularıma da geçeyim. Shine olan her pakette otomatik park asistanı var mıdır ? shine olan her paket f1 vitesli midir ? sonradan ek olarak satın alınan içeriklerden hangisi yada hangiler faydalıdır? en azından araç bakarken ona göre bakayım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: CooLStyLe

çok baş ağrıttım son sorularıma da geçeyim. Shine olan her pakette otomatik park asistanı var mıdır ? shine olan her paket f1 vitesli midir ? sonradan ek olarak satın alınan içeriklerden hangisi yada hangiler faydalıdır? en azından araç bakarken ona göre bakayım artık.

Alıntıları Göster
    Estafurullah aklınıza takılan birşey olursa sorun hocam bildiğimiz birşeyse cevaplarız.Otomatik park asistanı her araçta yoktur önde park sensörü olan araçlarda vardır. Otomatiklerin hepsinde f1 vites vardır.

Ama nacizane tavsiyem toru topu 2 donanım verisyonu olan tüm türkiyede 70 tane satılık araç olan (dizel shine otomatik) bir araçta çok fazla detayla uğraşıyorsunuz. Bunlar bu araçta bakacağınız en son şeyler otomatik park olsa ne olur olmasa ne olur siz fiyat/fayda/km/kaza/sizin şehrinizdw hangi araç var ne renk istiyorsunuz ona yoğunlaşın. Zaten size uyan bütün ilanları incelemeniz 10 dakikanızı alır. Şimdi siz otomatik park pilotlu araç bulacam derseniz belki yıllarca fiyat/fayda veya temizlik açısından size uygun olan aracı bulamayacaksınız.

Nacizane tavsiyem fazla kafanızı karıştırmayın shine 1.6 dizel otomatik ilanlarına bakın kafi, blue hdiymiş otomatik park pilotuymuş hepsi teferruat hocam.

Birde yukarıda yarı otomatik sevmediğinizi yazmışsınız bu noktayı es geçmeyin ve size uygun olup olmadığı noktasında iyi düşünün derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Yarı otomatik severim lakin citroen 'deki yari otomatik şanzıman ile sorunum :) daha önce de dediğim gibi şuan mini cooper f1 vites sahibiyim şanzıman sağlam olduğu için f1 vites e dokunmadım bile bugüne kadar bir de lancia delta var dizel ondan da 6 ileri yarı otomatik şanzıman var ve 1 den 3 e kadar olan geçişlerde bildiğin hissediyorsunuz ecufast te yaptırdım hiç birşey değişmedi sadece daha atak hale geldi. Şimdi gelelim cactuse f1 istememin sebebi en azından 1 den 3 e kadar olan yığılmaları engellemek. Park asistanı da malum eşim için. Çok güzel araba sürüyor fakat park etme olayı da bir o kadar kötü 😁

• quote:

Yarı otomatik severim lakin citroen 'deki yari otomatik şanzıman ile sorunum :) daha önce de dediğim gibi şuan mini cooper f1 vites sahibiyim şanzıman sağlam olduğu için f1 vites e dokunmadım bile bugüne kadar bir de lancia delta var dizel ondan da 6 ileri yarı otomatik şanzıman var ve 1 den 3 e kadar olan geçişlerde bildiğin hissediyorsunuz ecufast te yaptırdım hiç birşey değişmedi sadece daha atak hale geldi. Şimdi gelelim cactuse f1 istememin sebebi en azından 1 den 3 e kadar olan yığılmaları engellemek. Park asistanı da malum eşim için. Çok güzel araba sürüyor fakat park etme olayı da bir o kadar kötü 😁
    Minideki vites yarı otomatik mi?

Benim bildiğim mini lerde bi ara cvt kullanıldı geri kalanı da tork konvetörlü tam otomatik şanzıman. Burada bilgi eksiğim varsa düzeltirseniz sevinirim.

Vitesin f1 olması veya manuel değişime el vermesi değildir yarı otomatik veya tam olmasını belirleyen.

Sizin deltadaki araçtada baskı balata var citorendede bu tür şanzımanlara yarı otomatik denir.

• Mini otomatik delta yarı otomatik yanlış anlaşılma varsa düzelteyim öncelikle. F1 vites yarı otomatik şanzıman aldığım zaman f1 ile kullanırsam en azından bayır yukarı vs durumlarda yığılmaları engellerim diye düşünüyorum. Yanlış miyim ?

• quote:

Mini otomatik delta yarı otomatik yanlış anlaşılma varsa düzelteyim öncelikle. F1 vites yarı otomatik şanzıman aldığım zaman f1 ile kullanırsam en azından bayır yukarı vs durumlarda yığılmaları engellerim diye düşünüyorum. Yanlış miyim ?
    Doğru düşünüyorsunuz ama öyle çok yığılma olmuyor zaten 1_2 arasında yokuşlarda bir kararsızlık hali var haricinde çık büyük sıkıntısı yok. 20.000 kmdir kullanıyorum daha direksiyondan kumanda ile vitese müdahale ettiğim 1_2 yi geçmemiştir.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Sizde de 1.6 dizel shine mi var ?

• quote:

Sizde de 1.6 dizel shine mi var ?
    Evet

• Yavaslarken özellikle ikinci ve birinci viteste düşerken ve çıkarken tık sesi geliyor vuruntu gibi. Gaz kestigim de daha net oluyor bir kaç kere geliyor ses ve çok can sıkıcı. Bu sorunla karşılaşan oldu mu? Sebebi ne olabilir sizce. 1.2 shine 2015 model 50binde aracım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potukk -- 12 Ağustos 2018; 20:45:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: potukk

Yavaslarken özellikle ikinci ve birinci viteste düşerken ve çıkarken tık sesi geliyor vuruntu gibi. Gaz kestigim de daha net oluyor bir kaç kere geliyor ses ve çok can sıkıcı. Bu sorunla karşılaşan oldu mu? Sebebi ne olabilir sizce. 1.2 shine 2015 model 50binde aracım.
    Tam olarak anlamadım ama robotun vitesi geçirme sesinden bahsediyorsanız bu ses normal

• quote:

Tam olarak anlamadım ama robotun vitesi geçirme sesinden bahsediyorsanız bu ses normal

Alıntıları Göster
    Bazen 2'den 1'e düşerken tık diye ses geliyor. Yarı otomatiklerde normaldir. Corsa easytronic de epey uğraşmıştım, sonradan normal işleyiş olduğunu anladık ve unuttuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

@sevda_nassu:

hocam . Citroen C4 Cactus 1.6 e-HDi Shine 2015 model araç satın almayı düşünüyorum. bütcem 65 bin. dizel otomatik arıyorum.

1-aracın kronik sorunları varmıdır? nelerdir?

2- şanzıman sorunları nelerdir?

3-çok arıza verir mi? servis'e ne kadar da bir götürüyorsunuz? sağlamlık durumu nedir?

4- aracın malzeme kalitesi nedir? tavsiye edermisiniz?

Merhaba.

*Hem 1.2 benzinli hemde 1.6 dizel Cactus aldım. 1.2 Atmosferik versiyonda, sıkışık trafik dur-kalk yaparken titreme yapıyordu, onun harci bir olumsuzluk görmedim. 1.6 HDI EAT6 versiyonda hem şanzıman yazılımı daha iyi hemde benzinli versiyonda gördüüm titreme söz konusu değil. Benin kullanımımda araçtya kronik olarak görebileceğim olumsuzluk yok.

*Dediğim gibi; 1.2 versiyonda titreme var(son dönemde yazılım ile sorun giderildi mi bilemiyorum?) 1.6 EAT6 da vites geçişleri 1.2'ye göre daha stabil ve daha az sarsıntılı. 1-2 harcinde vites geçiş hissi minimum(sakin kullanım ile)

*1.2 benzinli versiyonu 20 ay kadar kullandım, sorun yaşamadım arıza da vermedi. Kilosunun hafifliğinden dolayı çok tok bir araç değil ama sağlamlık konusunu 3-5 sene geçmeden bilemiyorum. Bir Mokka gibi tok durmuyor, daha nazik bir yapısı var.

*Araçlaım da işçilik kusurlarına rastlamadım, sınıfındaki ve Pek çok C sınıfındaki araçlar gibi konsol üstü yumuşak malzeme, diğer yerler ser plastik, sert plastiklede kolay çizilme olmuyor. Direksiyon ve derisi güzel, ekran ve çözünürlük gayet iyi, koltuklar rahat.
    Geçen gün eat6 ile ilgili sorular sorarken bana sinirlenmiştiniz de siz eat6 ya nasıl bindiniz yoksa yazmak istediğiniz etg6 mi bu yazınızda ? Sonra yanlış bilgileniyoruz sizi de boşuna sinirlendiriyoruz. Yok doğru yazdıysanız eat6 yi nereden buldunuz tr de var mı ? Sizin yazınız ile doğru yada yanlış bilgilere sahip oluyoruz sonuçta bir açıklama yaparsanız bu konu ile ilgili sevinirim.

• quote:

Geçen gün eat6 ile ilgili sorular sorarken bana sinirlenmiştiniz de siz eat6 ya nasıl bindiniz yoksa yazmak istediğiniz etg6 mi bu yazınızda ? Sonra yanlış bilgileniyoruz sizi de boşuna sinirlendiriyoruz. Yok doğru yazdıysanız eat6 yi nereden buldunuz tr de var mı ? Sizin yazınız ile doğru yada yanlış bilgilere sahip oluyoruz sonuçta bir açıklama yaparsanız bu konu ile ilgili sevinirim.

Alıntıları Göster
    ETG6 işte, uzatmanın manası yok! Olmayan arabaya binecek halimiz de yok.

Yanlış bilgilenecek bir tarafı yok, yukarıda daha önce yazdıklarıma bakarsın, yetmiyorsa satış listesine bakarsın, o da yetmez ise; nette araştırıver...

Öğrenmek istidiğin ve sorduğun buradahttps://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/134342715 ; Yanlış birşey gördüğünde dönüp buraya tıklarsın, haaa! yanlış yazım olmuş, dersin.

*308 1.6 BlueHDI EAT6 Allure+Premium da aldım kullandım.
    *Hiç kimseye bilgi sağlayıcı değiliz, paylaşım yapıyoruz. Beğenmezsen okumazsın olur biter. Kendin araştır öğren başkasına ihtiyaç duyma...

• Bak cevapladığım arkadaş yazım hatasını anlamış, sen "anladığın halde" anlamamakta ısrarcı olup sorun yaratma derdine düşmüşsün? Amacın polemik yaratıp tartışma çıkartmak olsa gerek!

İki lafa bozuldun diye bizi takibe mi aldın? Hiç boşa uğraşıp kendini yorma, bilgin de araba ilgin de az gelir...

Git ayarında birisini bul onunla sohbetini devam ettir...
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam bir yazım yanlışını büyütmeye gerek yok.

Kaldıkı panther arkadaşta daha önce size eat6 olmadığını söylemişti.

Eğer bu araca karar verdiyseniz daha öncede söylediğim gibi bence ilanlara odaklanın zira o gün 70 araç vardı bugün 63 araç var yeni girilen ilanların hepsi o güne göre daha yüksek fiyattan giriyor.

Ve aracın sıfır fiyatı 160.000 tl yi geçti bu demek oluyor ki ilerleyen süreçte ikinci elde de fiyatlar hızla artacaktır.

• quote:

Hocam bir yazım yanlışını büyütmeye gerek yok.

Kaldıkı panther arkadaşta daha önce size eat6 olmadığını söylemişti.

Eğer bu araca karar verdiyseniz daha öncede söylediğim gibi bence ilanlara odaklanın zira o gün 70 araç vardı bugün 63 araç var yeni girilen ilanların hepsi o güne göre daha yüksek fiyattan giriyor.

Ve aracın sıfır fiyatı 160.000 tl yi geçti bu demek oluyor ki ilerleyen süreçte ikinci elde de fiyatlar hızla artacaktır.

Alıntıları Göster
    ustam ben büyütmedim asla büyütmemde espirili bir mizacım vardır bir okadar da mükemmeliyetçiyimdir. eğer bir şey benim istediğim olmazsa içime sinmez eğer eat6 1 tane bile girmiş ise onu bulup alırım gibi. vardır yoktur tartışılır yanlış mı herkes yapar bende yaparım panter hocam da yapar ama önemli olan uslup. ben kimseye "sen kısa pantalon ile gezerken biz bunlara biniyorduk" şeklinde benle konuşabilecek bir taviz vermedim, vermem de. olay ego meselesi veya kendini kanıtlamak ise önce karşındaki kişinin ne iş yapıyor şuan altında ne var ne arabaları var bilmek gerekir ki o taktirde bile sizden alt kriterlerde ise böyle bir konuşma şekli yapmamak gerekir diye düşüyorum. evet haklı söylüyor hocam o cactus e binerken benim altımda r56 jcw vardı doğru cactus'e binmiyordum. durumlar şartlar medeni hal değişti eşim için benim de arada kullanacağım güzel birşey (kasa tipi olarak) almak için yola çıktım. araştırdım eat6 nın daha iyi oldugunu öğrendim, okudum, ilk sayfadan başlayarak son sayfaya kadar. orada yazdığı şeyin eat6 değil de etg6 olduğunu da biliyorum bugun. ama bundan 4-5 gün önce bilmiyordum evet ve ben de, varsa, 1 adetse bile o eat6 yı aramaya başladım. bazen sizleri sıktım farkındayım özür de diledim, dilerim de. fakat karşımdaki bana uslubunu bozar yahut beni aşayalıcı, rencide edici veya çocuk azarlar gibi sözler ile kaleme alır ve hala saygımdan ödün vermememe karşı bu söylemlerine devam ederse, ben de yine nezaket çerçevesi içinde o kişiye gereken cevabı veririm. karşılıgını da yine nezaket çerçevesi içinde verirse zaten susarım. neyse konuyu çok dağıttım hepinizden özür dilerim. ben, bana yarayacak kadar bilgileri gerek panter hocam gerek sizden en çoğunu da kendim araştırarak elde ettim. şimdilik sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooLStyLe -- 17 Ağustos 2018; 13:8:37 >

• Hakkınızda hayırlısı olsun,

• quote:

Hakkınızda hayırlısı olsun,
    Ya Hocam bırak Allah Aşkına.
    Bu DH'de ne dediğini bilmeyenlerden ve anlamsızca uzatıp boş laf çevirenlerden bıktım ben.

Araba belli, donanım belli, durumu belli. 2.eli orada, sıfırı bayide.

Gidesin bakarsın, işine gelirse alısın gelmezse almazsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Ya Hocam bırak Allah Aşkına.
    Bu DH'de ne dediğini bilmeyenlerden ve anlamsızca uzatıp boş laf çevirenlerden bıktım ben.

Araba belli, donanım belli, durumu belli. 2.eli orada, sıfırı bayide.

Gidesin bakarsın, işine gelirse alısın gelmezse almazsın...

Alıntıları Göster
    Sıfır km fiyat teklifi konusunda 82.000 ve 96.000 e arac teklifleri paylasildi cactus hakkinda

Eski bir peugeot kullanicisi olarak acaba citreonde durumlar ne diye konuya bakinayim dedim sacma sapan sorularin soruldugu son 2 sayfa goruyorum

Allah o kisinin esine ailesine sabir versin valla siz iyi dayanmissiniz

Mukemmeliyetciymisde arabasi varmisda espriliymiste cart curt blokladim gectim

• quote:

Orijinalden alıntı: HardLoveBaby

Sıfır km fiyat teklifi konusunda 82.000 ve 96.000 e arac teklifleri paylasildi cactus hakkinda

Eski bir peugeot kullanicisi olarak acaba citreonde durumlar ne diye konuya bakinayim dedim sacma sapan sorularin soruldugu son 2 sayfa goruyorum

Allah o kisinin esine ailesine sabir versin valla siz iyi dayanmissiniz

Mukemmeliyetciymisde arabasi varmisda espriliymiste cart curt blokladim gectim

Alıntıları Göster
    Valla o bayi o fiyata nasıl veriyor bilmiyorum geçen gün ankara citroen bayisi 2017 model 15.000 kmde ikinci el aracı 91.000 tl ye sattı.

O fiyat şu günün şartlarında fırsat fiyatıdır.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.