Şimdi Ara

★ CITROËN C4 CACTUS ★ (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.130
Cevap
26
Favori
84.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 80-90 gibi duymaya başlıyorum hafif hafif

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForceBeWithYou

Arkadaşlar aracımı teslim aldım şükür,2 gündür plakasız geziyorum hurda meselesi yetişmediği için sanırım oda cumaya kaldı.

Araç gerçekten güzel gidiyor ve çok konforlu,ETG6 vites de fena değil gayet hızlı çalışıyor en azından Auto6R gibi değil.Ama performansı törpülüyor maalesef.Auto6R-peugeot da ki daha atik gibiydi.

Ciddi bir sıkıntımız var oda tavan barı,maalesef yüksek süratde ciddi ses yapıyor.Söktürürsem bu sefer de aracın imajı bozulacak.Önerilerinizi bekliyorum artık.

Araç içi ses yalıtımı çok çok iyi gerçekten iyi çalışmışlar motor ve lastik sesi duymak imkansız gibi bir şey.Tabi fitiller de daha yeni...Araba bana çok geniş ve ferah geldi VAG araçlardan sonra.

Vitessiz arabaya alışmak zor oluyor ama sağ elim sürekli arayışta :))))) Start&Stop daha çalıştıramadım sanırım polise yakalanma korkusundan motoru ısıtamıyorum.
    Hayırlı olsun.

Gelen sesi servis halleder, belli km den sonra net duyuluyor ise sıkıntı çıkartmadan çözmeleri lazım.

• quote:

80-90 gibi duymaya başlıyorum hafif hafif
    servisle görüşün hocam öyle bariz gelen bir ses yok çünkü
  • Plakayı almaya giderken bir görüşelim bakalım belkide tavan barını çıkarttırırım ilerde.Aerodinamik bir şey değil.

Ama aracın koltukları nedir böyle ya hiç inesim gelmiyor arabadan :)))
  • quote:

Plakayı almaya giderken bir görüşelim bakalım belkide tavan barını çıkarttırırım ilerde.Aerodinamik bir şey değil.

Ama aracın koltukları nedir böyle ya hiç inesim gelmiyor arabadan :)))
    Siz bilirsiniz tabi ama aracı diğer araçlardan ayıran en belirgin şeylerden birisi bence tavan barları.
    Evet koltukları gayet rahat ve geniş, geçen gün misafirlerim vardı arabaya 7 kişi binmek durumunda kaldık ön koltuğa en zayıf iki kişiyi kol dayamayı kaldırarak oturttum çok fazla sıkışmadan oturabildiler
  • ForceBeWithYou kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal gevşek bir vidadan kaynaklıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Çıkarıp kullanılabileceğini sanmıyorum, kızaklı bir montaj değil diye hatırlıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 29 Ağustos 2018; 12:46:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Çıkarıp kullanılabileceğini sanmıyorum, kızaklı bir montaj değil diye hatırlıyorum?
    Benimde bilgim yok nasıl takıldığı hakkında
  • Arkadaşlar herkese merhaba.

Ben C4 Cactus 1.6 e-HDI shine modeli araçlara bakıyorum 2. el olarak. 80 bin TL civarı bir bütçem var. 2015 2016 modelleri 50.000 60.000 civarı kilometreler ile aşağı yukarı bu fiyatlarda sahibinden.com’da. Doğu Karadeniz bölgesinde ikamet ediyorum. Senede 2-3 kere yaylalara çıkarım, onun harici arabayı genelde günlük kullanım için almak istiyorum. Araçların kronik bir arızası var mıdır? Yakıt tüketimi, sürüş zevki nasıldır? Aynı şekilde performans olarak nasıldır? Özellikle aracı daha önce kullanmış veya aktif olarak kullanan arkadaşlar bana fikir verebilirseniz çok mutlu olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arrivedercii

Arkadaşlar herkese merhaba.

Ben C4 Cactus 1.6 e-HDI shine modeli araçlara bakıyorum 2. el olarak. 80 bin TL civarı bir bütçem var. 2015 2016 modelleri 50.000 60.000 civarı kilometreler ile aşağı yukarı bu fiyatlarda sahibinden.com’da. Doğu Karadeniz bölgesinde ikamet ediyorum. Senede 2-3 kere yaylalara çıkarım, onun harici arabayı genelde günlük kullanım için almak istiyorum. Araçların kronik bir arızası var mıdır? Yakıt tüketimi, sürüş zevki nasıldır? Aynı şekilde performans olarak nasıldır? Özellikle aracı daha önce kullanmış veya aktif olarak kullanan arkadaşlar bana fikir verebilirseniz çok mutlu olurum.
    Hocam şu konuda bayağı detaylı bir inceleme yaptım.
    https://forum.donanimhaber.com/citroen-cactus-degerlendirmesi--129594501-9#-1
    konunun en son mesajında da 1 yıllık değerlendirmem ve 1 yıllık toplam tüketimin reel olarak ölçümüde var.
    incelemenizi tavsiye ederim.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Yok öle değil,tavan barının kendisi ses yapmıyor.Tavan barı sağlam.Bişr tıkırtı v.s yok

Tavan barının aerodinamiği kötü olduğu için rüzgar direnci var sonuçta ses olarak kabine yansıyor bu.
  • quote:

Yok öle değil,tavan barının kendisi ses yapmıyor.Tavan barı sağlam.Bişr tıkırtı v.s yok

Tavan barının aerodinamiği kötü olduğu için rüzgar direnci var sonuçta ses olarak kabine yansıyor bu.
    Ben kullandığım dönemde hiç ses duymadım/hissetmedim/sıkıntı yaşamadım.

• Arkadaşlar merhaba. 2 gün önce aracımın orijinal lastikleri olan (Goodyear EfficientGrip 205 50 17) Sol ön lastik yarıldı. Üretim tarihi 2014, ilk yola çıkış tarihi Mart 2015. Stepne takarak eve kadar getirdik. Maddi durumum sıkışık olduğu için ikinci el 2 tane 2016 üretim ve 2016 aralık trafiğe çıkışı olan (Goodyear EfficientGrip 225 45 17) lastik aldım. Aldığım lastikleri ön sağ ve sola taktırdım. Lastikçilere danıştığımda öne ikisinin de takıldığında sorun olmayacağını söylediler. Son aldığım ve eskisine göre yeni olan lastiklerin AB etiketiyle eskilerin AB etiketi farklı. Aynı marka olsa da boyutlar değişince etiketler farklı oluyormuş. Şimdi bu yeni aldıklarımı öne taktırmakla doğru mu yaptım yoksa arkaya mı takmalıydım bilemiyorum. Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zulkarneyn_20

Arkadaşlar merhaba. 2 gün önce aracımın orijinal lastikleri olan (Goodyear EfficientGrip 205 50 17) Sol ön lastik yarıldı. Üretim tarihi 2014, ilk yola çıkış tarihi Mart 2015. Stepne takarak eve kadar getirdik. Maddi durumum sıkışık olduğu için ikinci el 2 tane 2016 üretim ve 2016 aralık trafiğe çıkışı olan (Goodyear EfficientGrip 225 45 17) lastik aldım. Aldığım lastikleri ön sağ ve sola taktırdım. Lastikçilere danıştığımda öne ikisinin de takıldığında sorun olmayacağını söylediler. Son aldığım ve eskisine göre yeni olan lastiklerin AB etiketiyle eskilerin AB etiketi farklı. Aynı marka olsa da boyutlar değişince etiketler farklı oluyormuş. Şimdi bu yeni aldıklarımı öne taktırmakla doğru mu yaptım yoksa arkaya mı takmalıydım bilemiyorum. Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
    Lastikte ebat değişimi heleki önler ayrı arkalar ayrı şeklinde ki ebat değişimleri tavsiye edilmez.

Şu anda lastiklerinizin boyutları arasında ciddi fark yok ama yol tutuş özellikleri arasındaki fark frenleme ve virajlarda aracın zorlandığı durumlarda hayati tepkilere neden olabilir.bence risk almayın ve maddi durumunuzu düzelttiğiniz ilk anda aracınıza 4 adet lastik almaya çalışın bu süreç içerisinde de aracınızı mümkün mertebe lastiklere iş düşürmeyecek ölçüde sakin kullanmanız yararınıza olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 29 Ağustos 2018; 21:59:36 >

• Teşekkür ederim. Çok agresif kullanan biri değilim zaten. Çok hoşlandığım bir durum da değil bu durum. Bence 4 lastikte aynı olmalı. Ama işte bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor. Aslında birebir aynısından almak istedim ancak bulamayınca yakın bir numara aldım. İlginiz için tekrar teşekkür ederim

• Arabaya alıştım gayet güzel,ETG6 da hiç utandırmadı şimdilik gayet güzel çalışıyor.7 senedir DSG kullanıyorum çok aratmıyor.Belki de sakin sürüş karakterim dendir.

Yalnız yol tutuş çok fena ,hafiflikten midir,yükseklikten midir bilemedim . VAG araçlardan sonra çok zayıf geldi.Ama tam konfor aracı ama o koltuklar ne öyle hiç inesim gelmiyor.
  • Bir de arkadaşlar bu far lambalarını bembeyaz LED nasıl yaparım,uzun-kısa-sis hepsini.
  • ForceBeWithYou kullanıcısına yanıt
    İlk deneyimlemeleriniz kesinlikle doğru. Chrye bindim inan cactus kadar rahat ve ferah gelmedi. Belki elmayla armutu kıyaslıyor da olabilirim ama ben fazlasıyla alıştım. Sakin bir kullanıcının çok seveceği bir araba. Farklı olması asıl süper yapan

★ CITROËN C4 CACTUS ★

• 1.2 kullanan arkadaşlara bir sorum var. Araç kalkışta titreme/silkeleme yapıyor mu? Benimkinde artmaya başladı. Bazen sık sık yapıyor. Bazen hiç yapmıyor. 2 defa servise sordum kronik dedi. Ama bence başka bir durum var.

• Zulkarneyn_20 kullanıcısına yanıt
    1.2 kullanıyorum kalkışta değil de. 1 ve 2. Vitesin arasında yapıyor. Herhalde devir istiyor. Ya da az daha frene basıp vites düşürmek

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.