Şimdi Ara

CİTROEN C4 DPF SIVISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar dh aracımız 2008 Model C4 Sedan 187.000 kmde Partikül filtresi hatası vermişti servise götürdük bilgisayara bağladığımızda parça ömrünü tamamlamış değişmesi gerekli dedi 2.850 TL'cik fiyat çektiler işçilik hariç.Biraz araştırdım ve bugün başka bir citroen bayisine gittim sağolsunlar bayağı ilgilendiler.Araç 202.800 kmde cihaza bağladık ve DPF'nin %18'i dolmuş yani tıkanma söz konusu değil dediler.Ancak bu partikül filtresine bağlı bir sıvı var piyasada kan torbası olarak geçebiliyor 2lt civarında kırmızı sıvı.125 gram kalmış minumum seviyede sıvı eklemesi yapmanız gerekli dedi ve 2 lt sıvıya işçilik hariç 593 tl fiyat çektiler.Bunu biraz daha ucuza bulmanın bir yolu varmı acaba biraz uzun oldu simdiden tsk. saygılarımla..

• ilginç.

Sıvının muhteviyetı neymişki. Sonuçta 2850 komple DPF 2850 demişler ve ondada sıvı olacak.
    Sadece sıvının 5 de1 fiyata olması saçma geldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2850 tl sadece parca sivi yok sivi azsa fiyat eklenicek ama cok sukur 2850 vermekten yirttik sivi kurumu temizleme yardimcimi neymis anlattilar unuttum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motor yağı seçerken DPF'li araçlara uygun olanından kullanırsanız
    o sorunu çok daha yüksek kilometrelerde yaşarsınız..
    örnek Mobil 5/30 ESP ya da Catrol 5/40 turbo dıesel vs...
  • partikül filtresi çok pahalı ve bakımı çok zor bir parça..

tepkim sert olacak lakin parça aynı kalsın ama iptal ettirin görselde görünüm aynı olsun ve içini alın.

bunu ben söylemiyorum piyasa şartları söylüyor ayrıca sıvı bir yere kadar 150 bin km gibi bir ömrü var zaten.

benzinlideki katalatik konvertörün dizel versiyonu..

aldığım tüm araçlardaki konvertörler iptal edilmişti.

şimdi kaç kişi bu parçaya 3 bin civarı verir bir düşünelim..

evet çevreye daha zararlı bir salınım oluyor lakin zaten dizel başlı başına bir kirlilikki..

karar sizin yinede.
  • Sıvıyı direk ithal edenden alma durumu dışında ucuza kapatma yolunuz yok gibi ama bir seferlik yenileyin sonrasında mümkünse iptal ettirin derim.
  • Bahsedilen sıvıyı bilmem ama,
    TUNAP firmasına ait 131+132 kod numarali 1 litre ve 500ml ambalajlı olan partikül temizleme kit sıvısı kullanılıyor ve son derece etkili, filtrenin ömrünü 150 ile kısıtlamak yanlış 300 bini deviren araçlar var nitekim.

Ayrıca dönemsel olarak aracın rejenerasyon yapmasını kolaylaştıran ve rahatlatan ürünler de kullanabilirsiniz. Tunap mesela. bu ürün bilhassa araç kullanıcıların kendilerinin rejenerasyonu başlatması için bi düğmesi olmayıp bu işi otomatik olarak yapan araçlarda çok daha fazla faydası var.

Motor yağı olarak da hangi viskosite ve marka kullanırsanız kullanın aldığınız-kullandığınız yağın ambalajını üzerinde E6 yazdmasına özen gösterin (E7 yazması E6 yı karşıladığı manasına gelmez) E6 olması o yağın low saps, low ash olduğunu dolayısıyla partikül filtrenizin ömrünün uzun olması için kullanmanız gereken yağ çeşidi olduğunu hatırlatmak isterim.

Ayrıca buraya da bi göz atabilirsiniz.http://resim.donanimhaber.com/m_53728159/mpage_36/key_/tm.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DouKaN_38

Eski bir c3 sahibi olarak sana şunu söyleyeyim:
    doğru özel servise.
    Citroen servislerinin zerre kadar acıması yok.
    Yakaladıklarına geçiriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: DouKaN_38

Eski bir c3 sahibi olarak sana şunu söyleyeyim:
    doğru özel servise.
    Citroen servislerinin zerre kadar acıması yok.
    Yakaladıklarına geçiriyorlar.

Tsk. ederim servise sordum iscilik haric 500 kusur dedi hayirli isler dedim ciktim.Ozel servis 250-300 civari hallederiz dedi

• Tum servislerde oldugu gibi tuturabildiklerine ne gelirse iste

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

Tum servislerde oldugu gibi tuturabildiklerine ne gelirse iste

+1

• O sıvı için bir Volvo'yu Kayseri'den Ankara'ya gönderdik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.