Şimdi Ara

Civili kar lastikleri Ssli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kisin -35 leri gordugu,kasim dan baslayarak nisan a kadar karin yerden kalkmadigi kuzey kutup bölgesindeki Finlandiya da yasiyorum.Burada resimdeki civili lastikleri takmak mecburi yoksa ceza yiyorsunuz zaten normal lastikle de surmek imkansiz.Daha önce gören varmi bilmiyorum ancak ilginc gelecegi gercek.Zincir takmak asfalta zarar verdigi icin yasak,bu lastiklerle hicbir sikinti olmadan kar ve buz ne kadar kalin olursa olsun sorunsuz suruluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earth_Dreams -- 29 Ekim 2015; 11:18:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu ile alakasız ama hangi sebepten ötürü oradasınız iş filan mı?
  • Evet hocam ruslarda da var çivili lastik. Türkiyede de çivi çaktırıyorlardı eskiden. Son zamanlarda pek duymadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Konu ile alakasız ama hangi sebepten ötürü oradasınız iş filan mı?

Ailevi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Evet hocam ruslarda da var çivili lastik. Türkiyede de çivi çaktırıyorlardı eskiden. Son zamanlarda pek duymadım.
    İnternette Nokian'ın hava sıcaklığına göre içinden çivileri çıkan lastiklerini görmüştüm de, asıl teknoloji bu işte.
  • Yaklaşık 10 sene önce civarı bizde çivili lastik kullanıyorduk, tutuş sürüş açısından güzeldi tek eksisi 80 km yi geçerseniz lastik çivilerin aşırı ısınmasından dolayı patlıyordu. Ama Finlandiya soğuğunda sorun olmaz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofrome -- 28 Ekim 2015; 11:33:13 >
  • Türkiye de çivili lastik yasak diye biliyorum ama yanlış bilgi vermeyim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

Kisin -35 leri gordugu,kasim dan baslayarak nisan a kadar karin yerden kalkmadigi kuzey kutup bölgesindeki Finlandiya da yasiyorum.Burada resimdeki civili lastikleri takmak mecburi yoksa ceza yiyorsunuz zaten normal lastikle de surmek imkansiz.Daha önce gören varmi bilmiyorum ancak ilginc gelecegi gercek.Zincir takmak asfalta zarar verdigi icin yasak,bu lastiklerle hicbir sikinti olmadan kar ve buz ne kadar kalin olursa olsun sorunsuz suruluyor.

Hakkapeliitta 8 galiba. Geçen sene Türkiye'de özel siparişle satılıyordu , hatta 2 ay öncesine kadar sipariş veriliyordu ancak bu sene için siparişler kapanmış. Ben de almaya heves ettim ama hem burada yok, hem de İstanbul'da ihtiyaç yok sanırım.

• Benim yaz lastiği kumho da delikler vardı. Sebebini sonra öğrendim. Oralara çivi çakilip kar lastiği oluyormuş. Tr de kime yaptıracağım orasına ayri

• quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

Benim yaz lastiği kumho da delikler vardı. Sebebini sonra öğrendim. Oralara çivi çakilip kar lastiği oluyormuş. Tr de kime yaptıracağım orasına ayri
    Çivi takmak için delikleri olan lastikleri de, çivili lastikleri de burada satıyorlar. Yeni bir şey değil bu. Kışlık lastik yaygınlaşmadan çok önce de çivili lastik vardı. Arkadaşların çoğu kar kış muhabbetinde araba kullanma konusuna nispeten yeni oldukları için, bu fotoğraflar onlara faydalı olacaktır. Ancak dediğim gibi yeni birşey, Türkiye'de olmayan birşey değil. Ben otomobillerle ilgilenmeye başladığımdan beri, takribi 25 yıldır var olan birşey.

Türkiye'de ekstrem bölgeler dışında hiçbirimizin bu tarz lastiklere ihtiyacı yok. Nokian'ın çivisi çıkan lastiği güzel olabilir. Ancak test etmeden bilemeyiz.

Çivi, asfaltta yol tutuşu azaltan, fren mesafesini uzatan, buzda yol tutuşu ve freni çok çok arttıran bir sistem. Türkiye'de çoğu durumda asfaltta yol tutuşun yüksek olmasını tercih etmek doğrudur. O yüzden çivili lastik satışları düşük olur. Uludağ, Kartalkaya, Erciyes taksileri falan kullanır.

• Earth_Dreams kullanıcısına yanıt
    Zincir kullanılıyordu?
    Araçlar nasıl çalışıyor sabahları??

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

Zincir kullanılıyordu?

Italyan ve fransiz arabasi yok denecek kadar az.Araclarin hepsinde ic isitma sistemi var zaman ayarli.

• quote:

quote:

Zincir kullanılıyordu?

Italyan ve fransiz arabasi yok denecek kadar az.Araclarin hepsinde ic isitma sistemi var zaman ayarli.

Alıntıları Göster
    Bisikletlerde de var, güzel teknoloji:)

• quote:

quote:

Zincir kullanılıyordu?

Merhaba.
    Oralarda klimasız son model araçların satıldığı doğru mu?

• Iyiymış

• Bursa'da taksiciler özellikle Uludağa çıkan duraklar yıllardır kullanıyorlar bu lastikleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

Bursa'da taksiciler özellikle Uludağa çıkan duraklar yıllardır kullanıyorlar bu lastikleri.
    http://tr.aliexpress.com/item/winter-screw-studs-for-four-tires-snow-spikes-for-car-wheel-use-JX4-4-H9/32550663716.html
    bir lastiğe kaç tane giderki

• Enteresan geldi burda Erzurum'da falan da kullanılır kışın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar önce broadway alınca eski sahibi 2 tane çivili lastiğinide vermişti hiç kullanmadım o zaman rahmetli enişteye vermiştim onada kullanmak nasip olmadı halen deposunda duruyor gerçi artik kullanılmaz taş gibi olmuştu lastikler en son baktığımda

• quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Yıllar önce broadway alınca eski sahibi 2 tane çivili lastiğinide vermişti hiç kullanmadım o zaman rahmetli enişteye vermiştim onada kullanmak nasip olmadı halen deposunda duruyor gerçi artik kullanılmaz taş gibi olmuştu lastikler en son baktığımda
    Buz lastiği olarak geçmiyo mu bunlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.