Şimdi Ara

Clio Anlam Veremediğim Arızalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım clio 4 dizel otomatik.Yaklaşık 10 dakika önce arabayı çalıştırdım ve vitesi d konumuna aldım fakat el frenini indirmeyi unutmuşum gaza bastım gitmeyince el freninin çekik olduğunu gördüm ve indirdim buraya kadar bir problem yok fakat 50 metre ilerledikten sonra arabanın abs,esp,tcs ve lastik basınç arızalı lambaları yandı.Acaba çalışıyor mu diye test ettim ve araba kızakladı abs devreye girmedi.Ne yapmam gerek?Lütfen yardım edin

• Hocam elektronik her şey arıza vermiş... Muhtemelen beyin...

Buradan cevap beklemek yerine en kısa sürede servise gitmekte fayda var...

Sonuçta arıza veren her şey güvenlik ile ilgili...

Sabah arıza yanmiyor düzeldi deseniz bile servise uğramak şart olmuş bence...
  • True_Sun kullanıcısına yanıt
    Hocam cevapladığınız için teşekkür ederim.İnternette biraz araştırma yaptım bu tip arızalar görülmüş birçok kez,yazılım güncellemesi ile çözülür diyorlar.Yarın servise gitmek şart oldu.
  • Sari ABS isigi yaniyorsa Sabah kalktiginizda sorun düzelecek. Duzelmezse aku kutup basini sokup 10dk sonra takin.

Muhtemelen beyin diyen arkadaşi tebrik ediyorum. Elfreni cekik gittiginiz icin beyin ariza yapmaz. Hatta beyin genelde yikanmadikca falan ariza yapmaz. Bunlarin çoğu sanayi hurafesidir, adami öpmeye yarar.

ABS testi de kizaklamaya göre yapilmaz. Fren tertibatinda sorun var ise ariza lambasi yakar. Sari bir lamba yaniyorsa aku sok tak ile sifirlamayindeneyin, kirmizi bir lamba yaniyorsa baska bir sorununuz olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 4 Temmuz 2018; 1:55:10 >
  • abs ışığı yanıkken frenlersen abs zaten devre dışı olduğundan çalışmaz. benim bildiğim böyle.
  • Büyük ihtimal el freni çekik harekete geçildiği için beyin hata algıladı aracı korumaya aldı.
    Servise gidin hatayı silsinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emres37

Büyük ihtimal el freni çekik harekete geçildiği için beyin hata algıladı aracı korumaya aldı.
    Servise gidin hatayı silsinler.
    Aynen öyle. Serviste hatayı sildirin problem kalmaz
  • Akünüz ne durumda,akünün ömrü dolmaya yakınsa tüm arızaları yazıyor araç peşpeşe çünkü
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    İnternette böyle sorunlar yaşayan kişiler ışık yansada fonksiyonlar çalışıyor diyorlardı ben bunu test ettim zaten.
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Hocam araç 1 senelik bile değil sizce bitmiş midir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridden0513

8.yılı doldurdu benim akü en sonunda bitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridden0513

Aküde sorun yoksa 1 senede bitmezde,benim aracımda reno o yüzden öyle bi mantık yürüttüm akü zayıflayınca abs,esp,enjeksiyon vs ne varsa arızalı diyor çünkü
  • Bir kaç ay önce başıma geldi. Poryalar dağılmıştı benim aracımın garantiden değişti. Bi baktırın
  • renoda akü zayıflayınca ekranda her şey arızalı yazıyor tek tek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8643D86AA -- 4 Temmuz 2018; 13:37:4 >
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Hocam sabaha düzeldi araç teşekkürler.
  • aklımda tutarım hocam teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.