Şimdi Ara

Clio HB de 2 ci anahtar sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
14.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • simdi arkadaslar bilindigi gibi clio hb 1.4 16v 2002 model bir araba aldim daha 1 ay olmadi
    ben 2 ci gun kaskosunu da yaptirdim

simdi bugun sirkette arkadaslar ile konusurken alarm filandan olay kasko ve anahtara geldi
    ben arabayi alirken bana 1 anahtar ve ikinci anahtarin kalibi fakat icerisinde olmayan bir anahtarini verdi, yani icerisinde demir kismi yok yedek anahtarin

bu da ciddi sorun dediler bana, kasko calinmada filan 2 anahtari da ister dediler ki su anda bende yok
    alirken de galerici boyle bu dedi, bir anlam veremedik ve oyle kaldi o konu

simdi tum clio hb lerde bu durum boyle mi acaba?

yarin bir gun adam 2 ci anahtarla arabayi ucurmasin?

• tam olarak cevap olur mu bilmiyorum ama benim 2000 model clio nun yedek anahtarı sadece arabanın kapısını açıyor, arabayı çalıştırmıyor ! immobilizer denen alet nedeni ile olsa gerek...
  • peki icinde anahtar varmi dostum? bendekinde icinde anahtar yok sadece uzaktan kumanda olarak arabayi aciyor, zaten de calistirmaz anahtar olmayinca sonucta

sendeki de mi boyle yada tum diger cliocu arkadaslar sizin de mi boyle?
  • iki cliom var, her ikisininde birer yedek anahtarı var ve çalışıyor.
    bu arada, kasko yaptırdığın firmaylada görüş, çalınma halinde anahtar istenmesi gibi birşeyi ilk defa duydum.
  • Ben de 8 ay önce 2001 1.4 Clio aldım. Aracın 2. anahtarını ısrarla isteyerek aracın önceki sahibinden aldım. ikisinin de fonksiyonları aynı. Uzaktan kumandası da çalışıyor. Araç çalınırsa ve sigorta şirketine 2. anahtarı da teslim etmezsen, herhangi bir şey talep edemiyorsun diye biliyorum. Bence aracı aldığın kişiyi sıkıştırıp anahtarı almaya çalış ya da Renault servisine gidip kilit sisteminin kodunu değiştirt, yedek anahtar da yaptırırsın.
  • kilit sisteminin kodu degisebiliyorsa en iyisi bunu yaptirmak o zaman, sanirim biraz masrafli olur 200 filan tutarmi acaba?

ve bunu sanirim ufak yetkili servisler yapmiyordur degilmi?

misal bursada heralde reno mais yada karoto filan yapiyordur bunu?
  • bencede en sağlıklısı reno servisi ile bi gorusmen

sonucta araba bu belki aldigin adam kaybetti bi baskasinin elinde anahter kim bilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erreguay -- 14 Nisan 2006; 16:53:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar bende 2 ci anahtar var fakat sadece plastik kismi var, ucunda anahtar yok iste, acaba bu sadece araci acmak icinmi diye dusundum de ama simdi killanmaya basladim, araci aldigim kisi sonucta noter belgesinde adresim filan var, gelip de ucurmasin simdi ucundaki demir kismi almissa filan diyorum,

bu var bende dedi adam yedek anahtari yaptirirsin dedi
  • Elinde anahtarın yalnızca metal kısmı olan bir kişi, immobilizerden dolayı aracı çalıştıramaz. İmmobilizere aynı sinyali gönderen bir anahtar kopyaladıysa bilemem tabi. Ama senin anahtarın metal kısmı niye yok onu anlamadım. Bendeki iki anahtar da aynı. metal kısmı da ayrılabilir gibi durmuyor. Kırılmış olabilir mi? Herhangi bir yetkili servise telefon edersen ne yapman gerektiğini söylerler sanırım.
  • yani akşam akşam ben de kıllandım şimdi, benim anahtarın üzerinde renault amblemi de var ama uzaktan kumanda işlevi yok, sadece kapıları manuel olarak açıyor... neye işaret acaba bu? kafam karıştı
  • OnRSL bendeki de senin gibi ama benimki uzaktan aciyor manuel acabilcek bir anahtar kismi yok, ucundaki demir eksik iste anlamadim gitti
    bir telefon edeyim de neymis ogreneyim
  • arkadaslar direkt bursa renoya sordum
    kesinlikle 2 anahtar olmali dediler, 2 sinin de islevi ayni olmali dediler

yedek anahtar fransadan geliyormus ve 1 hafta-10 gunde geliyormus maliyeti 120 milyon,
    fakat elektronik olarak da kilit sisteminin kodunu da degistirmek komple 500 filana cikiyormus ki bu biraz fazla geldi bana

2ci tercih misal bana verilmemis anahtari da devre disi birakiyormus
  • clio m var..
    2 anahtarının da birbirinden hiç bir farkı yok...
  • arkadaslar bende 2 ci anahtar var ama demir kismi yok simdi bu demir kismini sadece yaptirabilcegim yerler olmaz mi ki acaba?
    yani bunu yapan yerler sanirim muhakkak vardir degilmi
  • Şimdi yeni başlık açmayayım dedim.
    Arabalar fabrika çıkışı iki anahtarlı mı verilir ?
    Yani ikinci el alırken iki anahtarı da aldık diyelim.Başka bir kopyasının olma olasılığı var mıdır ?Çünkü bu çipli anahtarlar kopyalanıyor diye biliyom ben.
  • renoya sordugumda evet 2 anahtarli olur dediler ve kesin olarak hani kopyalandi filan gibi bir supheniz varsa komple kilit sisteminin kodunu degistirebiliriz dediler ama oda 500 milyona mal oluyormus, icinde 2 yeni anahtar da dahil
  • Bazi otomobillerin uzaktan kumanda sinyalinin frekansi ya anahtarin ustunde ya da kullanma klavuzunda vs yazar. Mesela 230,876 khz. Sizin clio icin bilemiyoum. Ama bu sinyalleri kopyalayan ve cogaltan cok basit çin işi japon işi, tv kumandasi gibi cihazlar var. Hatta sen bi kere kumandaya basiyorsun bu kodu cihaz kaydediyor ve daha sonra anahtar olmadan cihaz yardimiyla kapilari vs acabiliyorsun kumanda gibi. Ama kontagi cevirmek icin metal kisim da lazim. Belki senin galerici bu plani akil etmistir ve metal kismi o nedenle sökup almistir. Sen arabana direksiyon kilidi falan tak en azindan. Metal kisim bu ise yarar iste. Veya adamda uzaktan kumanda kodu yoksa bile, immobilizer devresini sigortayi cikartmak suretiyle etki disi birakabilir. Boylece metal anahtarla kapiyi actiktan sonra arabayi da bir guzel calistirir gider. Allah korusun.

Ama sen bence galericiyi sikistirip metal ucu alsan bile, ne malum ki adamin bunu da anahtarcida kopyalamadigi??? En iyisi komple kilitleri degistirmek. 500 ytl mi onemli, araban mi???

• quote:

Orjinalden alıntı: silicon

Şimdi yeni başlık açmayayım dedim.
    Arabalar fabrika çıkışı iki anahtarlı mı verilir ?
    Yani ikinci el alırken iki anahtarı da aldık diyelim.Başka bir kopyasının olma olasılığı var mıdır ?Çünkü bu çipli anahtarlar kopyalanıyor diye biliyom ben.

evet 2 anahtarlıdır.
    önceki sattığım aracın 3,anahtarı bende duruyor.
    kötü niyetli biri bunu kullanır,
    o nedenle her 2,el topiğinde satan adamın güvenirliliğine dikkat edin diye yazarım..
  • arkadaslar galerici bir seylik yapmaz gibi geliyor bana ama yinede araca bir alarm taktirmak sizce iyi olmaz mi?
    45 dolara gayet guzel alarmlar var
  • birde cok ilginc birsey ucunda demir kismi olmayan anahtarda renault yaziyor plastik kisminda fakat normal kullandigim calisir vaziyetteki anahtarin plastik kisminda renault yazmiyor???
    ise bak simdi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.