Şimdi Ara

clio polo corsa yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10-12000 ytl verebileceğim tabii ki 2. el araba almayı düşünüyorum. mümkünse 98 -02 modelleri arasında olsun istiyorum ama netten baktığımda corsaların 13.5 tan , polonun 10-15 gibi garip bir fiyat aralağından , clio nun ise
    özellikle 2001-2000 modellerinde 10-13 gibi geniş fiyat aralıklarında olduğunu okudum.

daha spesifik bilgisi olan ve gerçekten benim gibi kafa patlatan birine bilgisiyle yardım etmek isteyenlerin tüm yorumlarına ihtiyacım var.

şimdiden teşekkurler

• Şimdi o fiyat aralığında alacağın Polo muhtemelen 97-99 arası çıkan kasalardan olacaktır..Yani km si 100 000 yakın olacaktır ve Polonun sınıf arkadaşlarına göre servis, parça vb. masrafları maksimumdur..Şunu da gözardı etmemek lazım ki ikinci elde en az değer kaybına uğrayan araç vw'dir. 2000-2001'deki makyajlı kasalardan olsa düşün derim ama o fiyata bulacağını sanmıyorum..Sen 97-99 kasalardan alırsan onun üzerine 3 yeni kasa çıktı..Bana pek makul gelmiyor..

Bu durumda bence alacağın arabanın 2000 model ve üzeri olması; tamir vb. masrafların cebini yakmaması açısından iyi olacaktır..Bütçeni de göz önüne alırsak herhalde en uygun seçim Clio olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxu

Şimdi o fiyat aralığında alacağın Polo muhtemelen 97-99 arası çıkan kasalardan olacaktır..Yani km si 100 000 yakın olacaktır ve Polonun sınıf arkadaşlarına göre servis, parça vb. masrafları maksimumdur..Şunu da gözardı etmemek lazım ki ikinci elde en az değer kaybına uğrayan araç vw'dir. 2000-2001'deki makyajlı kasalardan olsa düşün derim ama o fiyata bulacağını sanmıyorum..Sen 97-99 kasalardan alırsan onun üzerine 3 yeni kasa çıktı..Bana pek makul gelmiyor..

Bu durumda bence alacağın arabanın 2000 model ve üzeri olması; tamir vb. masrafların cebini yakmaması açısından iyi olacaktır..Bütçeni de göz önüne alırsak herhalde en uygun seçim Clio olur...
    MEGANE DÜŞÜNDÜNMÜ O PARAYA 2000 ÜZERİ ALINIR YADA EUROPA

• quote:

Orijinalden alıntı: TOTAL_WAR

MEGANE DÜŞÜNDÜNMÜ O PARAYA 2000 ÜZERİ ALINIR YADA EUROPA

Alıntıları Göster
    ŞİMDİDEN TESEKKURLER
    ben öğrenciyim ve gerçekten zorunluluktan alıyorum yani bakım masrafı minimumda olmalı . MAXU 'ya tesekkur en azından polo yu rahatlıkla eleyebilirim .
    total war , araba küçük kasa ve az yakmalı başlıca kriterden biri bu ne yazıkki .

corsa hakkında ve bu kriterlerde clio ile karşılaştırmasını yapabilecek arkadaşlar varmı. bi de mümkünse sürenler de yani kullanıcılarda yardım ederler mi acaba.
    çok şey istedim ama napayım sıkışık durumdayım!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: barishello

ŞİMDİDEN TESEKKURLER
    ben öğrenciyim ve gerçekten zorunluluktan alıyorum yani bakım masrafı minimumda olmalı . MAXU 'ya tesekkur en azından polo yu rahatlıkla eleyebilirim .
    total war , araba küçük kasa ve az yakmalı başlıca kriterden biri bu ne yazıkki .

corsa hakkında ve bu kriterlerde clio ile karşılaştırmasını yapabilecek arkadaşlar varmı. bi de mümkünse sürenler de yani kullanıcılarda yardım ederler mi acaba.
    çok şey istedim ama napayım sıkışık durumdayım!!!

Alıntıları Göster
    2002 model ve aşşası palio veya fiat alma da ne alırsan al

benzin katili olmasın aldıgın araba, 99 corsa alabilirsin mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo Pacino

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo Pacino

Corsanın 1.2 16V olanı mesela benzin açısından iyi olur...

Ama bakım masraflarını baz alacak olursak Clio avantajlı gibi ama yine de kullanan arkadaşların yorumlarına bakmak lazım..

• quote:

quote:

Ama bakım masraflarını baz alacak olursak Clio avantajlı gibi ama yine de kullanan arkadaşların yorumlarına bakmak lazım..

Alıntıları Göster
    Ben polo derim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel corsa mı reno megane hb mi
    18 yıl önce açıldı
    Clio vs polo
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: maxu

quote:

2000 model palio el aldım aldıgım gune lanet olsun km de 300 bin fln yakıyodu 1.2 2001 palio station wagon olan biri var dı onun arabası da 350 bin fln yakıyodu.

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Ben polo derim...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: set

Ben polo derim...

Abi bende Polo diyecektim ama o paraya alacağı Polonun kasası eski ve motoru yorulmuş olacaktır (97-98).. Artı servis masrafları da arkadaş için önemli olduğu için Poloyu eledim..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: set

Ben polo derim...

Abi bende Polo diyecektim ama o paraya alacağı Polonun kasası eski ve motoru yorulmuş olacaktır (97-98).. Artı servis masrafları da arkadaş için önemli olduğu için Poloyu eledim..

Alıntıları Göster
    önerileriniz ışığında 98-99 1.4 ve 1.2 corsalarında uygun olduğunu gördum. hatta bi arkdan rica ettim sürdüm bi turladım cok hoş ,yolu acaip kavrıyor . ama clio da 2001 ler de fena değil. gerçi işte burda kalıyorum minimu 4-5 sene elimde tutacağıma göre ve trbzon koşullarında kullanacağımdan bakımın ve yedek parçanın sorun çıkarması ya da tahminimden fazla yakması beni çok büyük sıkıntıya sokar. bi de sahip olan arkadaşlar el atsa şu işe.

tabi bu koşullarda başka firma ve modele de açığım ama şu anda cli 2001 ile 98-99 corsa arasında kaldım???

civic 97-98 hb için düşünceleri ve önerileriniz nedir. mesela yakıt konusunda bakım konusunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barishello -- 11 Mayıs 2006; 15:47:16 >

• quote:

önerileriniz ışığında 98-99 1.4 ve 1.2 corsalarında uygun olduğunu gördum. hatta bi arkdan rica ettim sürdüm bi turladım cok hoş ,yolu acaip kavrıyor . ama clio da 2001 ler de fena değil. gerçi işte burda kalıyorum minimu 4-5 sene elimde tutacağıma göre ve trbzon koşullarında kullanacağımdan bakımın ve yedek parçanın sorun çıkarması ya da tahminimden fazla yakması beni çok büyük sıkıntıya sokar. bi de sahip olan arkadaşlar el atsa şu işe.

tabi bu koşullarda başka firma ve modele de açığım ama şu anda cli 2001 ile 98-99 corsa arasında kaldım???

civic 97-98 hb için düşünceleri ve önerileriniz nedir. mesela yakıt konusunda bakım konusunda

Alıntıları Göster
    Dostum trabzondasın heralde bende trabzondayım bence sen bir clio al rxt lerden gecenlerde pazarda vardı adam 12 ye bırakacaktı 99 model 120000 de felandı

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: barishello

bence 1.4 corsalara yönel ben 1.2 corsa ve 1.2 clio kullandım açıkcası beni pek tatmin etmedi performansı 1.4 ile 1.2 arasında çok fazla benzin farkı olmaz hatta 1.4ler belki daha az bile yakabilir. 1.2 ile gitmek için gaza fazla yüklenmen gerekiyor bu da benzin kullanımını artırıyor. eğer clio bulabilirsen bence corsadan daha ii olur. corsanın bakım masrafları cliodan pahalıdır. Ama ne alırsan al kmsi az olsun sonra çok servise gitmek zorunda kalırsan 1veya 2 bin ytl ucuza aldım die sevinirken zarar etmiş duruma düşersin

• quote:

Orijinalden alıntı: cance

quote:

Orjinalden alıntı: barishello

bence 1.4 corsalara yönel ben 1.2 corsa ve 1.2 clio kullandım açıkcası beni pek tatmin etmedi performansı 1.4 ile 1.2 arasında çok fazla benzin farkı olmaz hatta 1.4ler belki daha az bile yakabilir. 1.2 ile gitmek için gaza fazla yüklenmen gerekiyor bu da benzin kullanımını artırıyor. eğer clio bulabilirsen bence corsadan daha ii olur. corsanın bakım masrafları cliodan pahalıdır. Ama ne alırsan al kmsi az olsun sonra çok servise gitmek zorunda kalırsan 1veya 2 bin ytl ucuza aldım die sevinirken zarar etmiş duruma düşersin

Alıntıları Göster
    AL POLOYU KEYFİNE BAK
    MİLLETİN 97-98 MODEL YORGUN OLUR FALAN DEDİĞİNE BAKMA, (BEYGİR Mİ BU) BU VW LERİN 97/98 MODELİ EMİNİN 2005 CLİO DAN DAHA CANAVARDIR. HEM PARÇALARIDA ÖYLE ÇOK PAHALI DEĞİL. SAKIN GİDİPTE OPEL/RENO FALAN ALAYIM DEME TABBİKİ SEN BİLİRSİN YİNE

• quote:

Orijinalden alıntı: ertdur88

AL POLOYU KEYFİNE BAK
    MİLLETİN 97-98 MODEL YORGUN OLUR FALAN DEDİĞİNE BAKMA, (BEYGİR Mİ BU) BU VW LERİN 97/98 MODELİ EMİNİN 2005 CLİO DAN DAHA CANAVARDIR. HEM PARÇALARIDA ÖYLE ÇOK PAHALI DEĞİL. SAKIN GİDİPTE OPEL/RENO FALAN ALAYIM DEME TABBİKİ SEN BİLİRSİN YİNE

Alıntıları Göster
    Dostum bana sorarsan opel al derim yıllardır opel kullanıyoruz eski modelinede bindik yenisinede 93 model vectra 20i vardı araba su kaynattı (benim hatam) suyunu tamamlayıp devam ettim ve motorda en ufak bi sorun yoktu mesela o arabaya 4 sene bindik sadece yagını değiştirip suyuna baktık ve arabayı aldıgımızda 130 bindeydi 198 binde satmıştık.Astraya bindik oda aynı sekilde sorunsuz ve güzel bir arabaydı su anda corsa cdti var malum akaryakıt zamları

Uzun lafın kısası opel güzel arabadır ve herkesin dedigi gibi parçası pahalı falan degıldır vw ve renoya gore clionun firen balatalarını sormuştum astradan daha pahalıyı mesela??? yani o eskiden kalma yerli araba mantıgı bu yenı arabalarda çokda gecerli değil bence tabi bu fikirlerin hepsi bana ait fikirler.

Temiz bi corsa bulupta alırsan rahat rahat binersin 4-5 sene karar senin

• quote:

Orijinalden alıntı: arimcal

Dostum bana sorarsan opel al derim yıllardır opel kullanıyoruz eski modelinede bindik yenisinede 93 model vectra 20i vardı araba su kaynattı (benim hatam) suyunu tamamlayıp devam ettim ve motorda en ufak bi sorun yoktu mesela o arabaya 4 sene bindik sadece yagını değiştirip suyuna baktık ve arabayı aldıgımızda 130 bindeydi 198 binde satmıştık.Astraya bindik oda aynı sekilde sorunsuz ve güzel bir arabaydı su anda corsa cdti var malum akaryakıt zamları

Uzun lafın kısası opel güzel arabadır ve herkesin dedigi gibi parçası pahalı falan degıldır vw ve renoya gore clionun firen balatalarını sormuştum astradan daha pahalıyı mesela??? yani o eskiden kalma yerli araba mantıgı bu yenı arabalarda çokda gecerli değil bence tabi bu fikirlerin hepsi bana ait fikirler.

Temiz bi corsa bulupta alırsan rahat rahat binersin 4-5 sene karar senin

Alıntıları Göster
    zahmet edip yazan arkadaşlara tesekkurler.
    clio 1.4 16v hb 2000-2001 ile corsa 1.4 98-99 arasıda seçim yapacağım bu gidişle . gerçi dün aramaya başladım
    şöyle 80.000km nin altında cliolar daha rahat bulunuyor. temizini bulana kadar devam edeceğim. hadi hayırlısı.

hala tüm tavsiyelere açığım. bu ayrımı net yaptıracak kullanıcı yorumlarını bekliyorum.
    saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: ertdur88

AL POLOYU KEYFİNE BAK

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ertdur88

AL POLOYU KEYFİNE BAK

Yorgun lafını ben etmiştim..Sen arabada yogun ifadesini bilmiyorsan ben ne yapyaım...

Parçalarıda çok pahalı değil demişsin..Sen bilgisayarın başından kalk; sanayiye git; Clio ile Polo nun fren balatası yağ filtresi arasında ne kadar fark var; ondan sonra arkadaşa tavsiye ver..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ertdur88

AL POLOYU KEYFİNE BAK

Yorgun lafını ben etmiştim..Sen arabada yogun ifadesini bilmiyorsan ben ne yapyaım...

Parçalarıda çok pahalı değil demişsin..Sen bilgisayarın başından kalk; sanayiye git; Clio ile Polo nun fren balatası yağ filtresi arasında ne kadar fark var; ondan sonra arkadaşa tavsiye ver..

Alıntıları Göster
    taabiiki clio al/paşa paşa sür arabanı ama temiz bir clio olması gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: enes ceylan

taabiiki clio al/paşa paşa sür arabanı ama temiz bir clio olması gerekir

Alıntıları Göster
    bende yerinde olsam gerçekten kararsız kalırdım ama yinede corsa derim.
    nisan ayında bende sıfır opel corsa cdti aldım ve diğer markalarla çok kıyasladım kendimce şimdiye kadar hiç bir pişmanlık yaşamadım iyikide corsa seçmişim diyorum daha aracım 3.500 km.de ve şimdi bile şehiriçinde full depoyla rahat devirli kullanmama rahmen 700 km yapabiliyorum ayrıca arabayı aldığımda uzun yol yaptım yol tutuşu mükemmel konfor desen herşey mevcut bana göre dediğim gibi corsa seç derim ve internette araştırma istediğin arabayıda bulma şansın çok fazla eskisi gibi değil artık ikinci el araba almak çok daha kolay şansın bol olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: safako

bende yerinde olsam gerçekten kararsız kalırdım ama yinede corsa derim.
    nisan ayında bende sıfır opel corsa cdti aldım ve diğer markalarla çok kıyasladım kendimce şimdiye kadar hiç bir pişmanlık yaşamadım iyikide corsa seçmişim diyorum daha aracım 3.500 km.de ve şimdi bile şehiriçinde full depoyla rahat devirli kullanmama rahmen 700 km yapabiliyorum ayrıca arabayı aldığımda uzun yol yaptım yol tutuşu mükemmel konfor desen herşey mevcut bana göre dediğim gibi corsa seç derim ve internette araştırma istediğin arabayıda bulma şansın çok fazla eskisi gibi değil artık ikinci el araba almak çok daha kolay şansın bol olsun.

Alıntıları Göster
    o fiyata tam bilmiyorum ama temiz ve yüksek model bir polo bence zor olur o nedenle bence clio ve corsa ya bak derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: doblom

o fiyata tam bilmiyorum ama temiz ve yüksek model bir polo bence zor olur o nedenle bence clio ve corsa ya bak derim.

Alıntıları Göster
    sana ilk cevabı veren maxu arkadaşımıza tamamen katılıyorum...poloyu hiç düşünme...vw servisleri,parçalarıyla uğraşılmaz...1.4 motor alman daha mantıklı...yakıt sarfiyatı çok farketmez...öğrencisin,gençsin...1.2 yi boşver...corsa clio arasında ibre clio ya kayıyor...yedek parça fiatları clio nun daha uygundur...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.