Şimdi Ara

Comnet tüketici hakem heyeti iadesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 3 ay önce comnetteki almadığım ücretin iadesini nedeniyle tüketici hakem heyetine başvurdum, 15 gün içerisinde ücretin tarafına iade edilmesine karar verildi ve eve bir zarf geldi ancak o zamandır hiçbir iade tarafına yapılmadım, nasıl bir yol izleyebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kredi kartıyla ödeme yaptıysanız harcama itirazı yaparak da geri alabilirdiniz şahsen ben öyle yaptım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son kez firmaya kararı göndererek para iadesi istediğini ve edilmezse icra yoluna gideceğini söyle. para iadesi gerçekleşmezse icra dairesinde ilamlı icra yoluyla takip ettirebilirsin.

• İcraya ver

• Tüketici Hakem Heyeti kararları bağlayıcı ve icra edilebilir nitelikte dolayısıyla karar kesinleştikten sonra 15 gün içinde yerine getirilmemesi halinde, ilamlı icra takibi yoluna gidilerek icra müdürlüğü nezdinde kararın yerine getirilmesi sağlanabilir. Bu kapsamda, ilgili hakem heyeti kararının aslını veya onaylı bir örneğini alarak, karşı tarafın yerleşim yeri icra müdürlüğünde ilamlı icra takibi başlatabilir, ödeme emri gönderilmesini talep edebilirsiniz. İade yapılmaması halinde faiziyle birlikte tahsil yoluna gidilmesi mümkündür. Ayrıca, bu süreçte tüketici olarak ücretsiz hukuki destek almak için bağlı bulunduğunuz ilçe kaymakamlıklarında bulunan Tüketici Danışma Merkezlerine de başvurabilirsiniz.

• Asilyus10 kullanıcısına yanıt

Hocam Eylül ayında yaptım ödemeyi, ne kadar süreyle harcama itirazı yapabiliyoruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tüketici Hakem Heyeti Mahkemesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.