volkswagen polo 1999 classic 1.6 aracın her yeri orijinal, sağ ön çamurlukta boya var yalnızca. computest sonucunda motor %70 çıktı nasıl sizce?
kimisi kasası sağlam arabanın orijinalliği de varken kaçırmayın motoru ufak bakımlarla zamanla 75'in üzerine normal olması gereken yüzdeye rahatlıkla çıkar diyor.
kimisi düşükmüş daha iyilerine bakın diyor. ne yapacağımı bilemedim ne dersiniz acaba? ayrıca bu bilgisayarlı sistem güvenilir midir, usta eliyle gözüyle baksa bir kere de
daha net bir sonuç olabilir mi? saygılar...
15 yaşında bir araç için normal değil mi...
yirthan
kullanıcısına yanıt
abi testi yapan adam da öyle söyledi on numara kasası var sağlam bir araba ama motorun olması gereken bu yaşlardaki araçların 75-76 dedi. bir iki tanıdığa sorduk
düşük dediler kafama takıldı.
quote:
Orijinalden alıntı: KöroğluNecati
abi testi yapan adam da öyle söyledi on numara kasası var sağlam bir araba ama motorun olması gereken bu yaşlardaki araçların 75-76 dedi. bir iki tanıdığa sorduk
düşük dediler kafama takıldı.
fiyatı ne kadar?
41gokhan41
kullanıcısına yanıt
abi 16.250'den başladı 15 buçukta kırdık fiyatı.
quote:
Orijinalden alıntı: 41gokhan41
fiyatı ne kadar?
Alıntıları Göster
O testlerin çoğu yalan dolan.Motorun durumunu öğrenmek istiyorsanız kompresyon basınçlarına baktırın.
onu nasıl baktırabiliriz acaba?
quote:
onu nasıl baktırabiliriz acaba?
yüzdesinden ziyada çekişi nasıl arabanın ona bakın su eksiltme yağ atma motor sesinde bir sıkıntı var mı mekanik yapılır ama kaporta hiçbir zaman eskisi gibi olamaz
Acaba bu sonuçlar rektefiye yapıldıktan sonra %100 mü oluyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: cetiner19
Herhangi bir motor ustası yapabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: cetiner19
az önce otomotiv şirketleri olan arkadaşımı aradım babasıyla konuştum onlarda da var bu test makinesinden. çok sağlıklı bilgi vermiyorlar insanlar bilgisayarı, ekranı,
raporu görünce çok kaliteli bir şey zannedip 50 lirayı bırakıp gidiyorlar diyo.
yani computest boya ve değişen parçalar hakkında sağlam bilgi verse de motor hakkında çok net sonuç veremeyebilirmiş.
quote:
az önce otomotiv şirketleri olan arkadaşımı aradım babasıyla konuştum onlarda da var bu test makinesinden. çok sağlıklı bilgi vermiyorlar insanlar bilgisayarı, ekranı,
yani computest boya ve değişen parçalar hakkında sağlam bilgi verse de motor hakkında çok net sonuç veremeyebilirmiş.
Alıntıları Göster
o fiyata aveolara bir bakın derim en azından biraz daha donanımlı ve yeni olur ayrıca aracın kaportası temiz olursa olsun her gün hararet yapacak mı bu yokuşu çıkar mı korkusuyla yaşadıktan sonra anlamı yok
quote:
Hocam hareretin soğuk motorda hızlı kalkması motorun onrunun azaldığını gösterir. Rolantideki dalgalanmada bir nevi Aynı şekilde Rolantideki motor sesi Yağ eksiltmesi Çabuk fan acmasi Gaza tepkisi Düşük devirde toplaması
Yüksek devirde her şey normal olur fakat alt devirlerde olay değişir. Bunlara da dikkat edin
quote:
Orijinalden alıntı: batkent
quote:
Hocam hareretin soğuk motorda hızlı kalkması motorun onrunun azaldığını gösterir. Rolantideki dalgalanmada bir nevi Aynı şekilde Rolantideki motor sesi Yağ eksiltmesi Çabuk fan acmasi Gaza tepkisi Düşük devirde toplaması
Yüksek devirde her şey normal olur fakat alt devirlerde olay değişir. Bunlara da dikkat edin
Alıntıları Göster
hocam kaç km o araç? aynı aracın 24.000 km de olanı vardı geçen yıl. 24 arkadaslar evet 240 değil. yirmidört
quote:
Orijinalden alıntı: ciddi kedi
hocam kaç km o araç? aynı aracın 24.000 km de olanı vardı geçen yıl. 24 arkadaslar evet 240 değil. yirmidört
Alıntıları Göster
%70'i neye göre ölçmüşler? Dynolar motor ömrü hakkında bilgi veremez.
ciddi kedi
kullanıcısına yanıt
163.000 abi.
neye göre bilmiyorum. bıktım artık vallahi :) sabah bahsettiğim tanıdık ustaya götürecez.
baksın nesi var nesi yok araba nasıl gidiyor motoru zartı zurtu nasılsa söylesin ona göre
yapacaz birşeyler. Hakkaten çok zor işlermiş, onun başı kötü bunun kıçı kötü diye diye araba kalmadı arkadaş ya. 15 yıllık arabada sorunsuz bulunmaz zaten.
hedef ''en az sorunlu aracı bulabilmek''. :)
quote:
neye göre bilmiyorum. bıktım artık vallahi :) sabah bahsettiğim tanıdık ustaya götürecez.
baksın nesi var nesi yok araba nasıl gidiyor motoru zartı zurtu nasılsa söylesin ona göre
yapacaz birşeyler. Hakkaten çok zor işlermiş, onun başı kötü bunun kıçı kötü diye diye araba kalmadı arkadaş ya. 15 yıllık arabada sorunsuz bulunmaz zaten.
hedef ''en az sorunlu aracı bulabilmek''. :)
99 model Proton 88 binde %90 ın üzerinde çıkmıştı.
quote:
Orijinalden alıntı: xyzm2269
99 model Proton 88 binde %90 ın üzerinde çıkmıştı.
Alıntıları Göster
motor yüzde 70 dediğiniz expertiz computestte motor hp 70 mi ?
benim expertiz yaptırdığım 2000 model araçta motor 87 hp yazıyor. yüzde 87 midir bu ?
Güç Motor 87.7Hp @ 4065 rpm
bu yüzde 87 midir ?
quote:
Orijinalden alıntı: Man55
motor yüzde 70 dediğiniz expertiz computestte motor hp 70 mi ?
benim expertiz yaptırdığım 2000 model araçta motor 87 hp yazıyor. yüzde 87 midir bu ?
Güç Motor 87.7Hp @ 4065 rpm
bu yüzde 87 midir ?
Alıntıları Göster
Şimdi benim merak ettiğim birşey var.Arkadaşta 92 model flash var.Bu arabayı ben kullanıyorum çekişi, motoru çok güzel geliyor.Bu arabayı satmak istiyor ama kim alacaksa bir ustaya götürüyor ve vazgeçiyor.Yağ yakıyor diyorlar araçta gram eksilme yok, üfleme var motor bitik diyorlar birşey göremedik.Aracı tıkır tıkır kullanıyorum 22 yaşında araçtan ne bekleyebilirim ki? Acaba bu arabayı test ettirecek işe yarar bir yöntem var mı?