Merhabalar, Yaza doğru araba mı değiştirmek istiyorum ve ilk tercihim corolla hybrid. Fakat çevremde hybrid uzun yolda çok yakar 1.8 motor olduğu için ayrıca vergisi fazla almaya değmez gibi söylemler var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz kullananlar olarak? Arkadaşımda 1.5 benzinli corolla var kesinlikle hybridden daha az yakıt tüketiyorum o vergiye değmez diyor çok kararsız kaldım. |
Corolla hybrid hakkında

-
-
Merhabalar,
Hangi şehirdesiniz, trafikte ne kadar süre geçiriyorsunuz, bir marşta ne kadar yol katediyorsunuz?
Hybrid 1.8 de ortalama karma tüketimin 6 civarlarında olacaktır. Benzinli ile arasında yakıt konusunda MTV farkına değecek kadar tüketim farkı olmayacaktır. MTV nedeniyle ben 1.8 tercih etmezdim. 1.5 hybrid veya 1.0 benzin farklı araçlara bakılabilir, Corolla olacak ise illa benzinli tercih ederdim.
-
İstanbuldayım.
Şehir içinde faydalı olacağını düşünüyorum malum yüksek hız yapmak zor oluyor trafikde ve genelde hybrid modda gider az yakar diye düşünüyorum ama sık sık balıkesire gidiyorum o zaman yakıt tüketimi fazla olacaksa dediğiniz gibi 1.8 tercih edilmez gibi duruyor.
-
Gaza bastığınızda, hızlanma ihtiyacı olduğunda araç benzinli motora geçiyor olacak. Balıkesir e giderken %90 benzinli motoru kullanıyor olacaksanız.
Trafikte ise hybrid motorun sürekli devrede kalması için gaza çok nazik davranmalısınız.
Kabaca bir hesap yapın, yılda kaç km yol tükketiğinize dair. Şehir içi ve şehir dışı olarak % lik oranlarını çıkarın. %40 şehir dışı , %60 şehir içi gibi örnek.
Ortalama yakıt tüketimlerini benzinli ve hybrid için bu oranlara göre çarpın.
Benzinli ve hybrid araç arasında MTV farkı örn. 10.000 TL
Örn. sizin yaptığınız yakıt hesabında da hybrid 1 yılda 8.000 TL benzin tasarrufu sağladı.
Fikir vermesi açısından bu hesap belki size yardımcı olabilir.
-
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
-
Corolla 1.5' den Corolla Cross Hybrid' e geçen bir kullanıcı olarak yakıt deneyimimi paylaşıyım.
Kış koşullarında şehir içi ilk 1500 km için Corolla 1.5 ile 7,2 L ortalama tüketim varken aynı koşullarda Corolla Cross için tüketim 4,8 L.
Şehir dışı Bursa-İstanbul 120 yi geçmeden Corolla 1,5 ile 5,4, Corolla Cross ile 4.5 L
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2021 senesinde sıfır aldım Corolla hibrit hala da kullanıyorum. Eğer çok km yapıyorsanız yakıt avantajı var. Hatta gaz pedalını kullanmayı öğrenirseniz 130/140 km hızda daha az yakıt tüketimi yakalarsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2023 model Corolla Hybrid kullanıcısıyım, özellikle 2023 sonrası almanızı öneririm. Bataryalar değişti ve elektrikli motorun beygiri daha yüksek ( 140 HP), %15 artış söz konusu. 2023 sonrası makyajlı modeller daha seri ve daha az yakıyor.
Ben Ankara'da kullanıyorum, şehir dışı yıllık 2-3 bin KM yapıyorum maksimum, bu nedenle şehir içi trafiğinde gerçekten 4L altında yakıyor, memnunum tavsiye ederim eğer çok şehir dışı yapılmayacaksa.
-
Babamda 2019 hybrid corolla ve dayımda 2016 1.4d dizel otomatik corolla var. İkisiyle birlikte geçen yaz memlekete uzun yola gittik yaklaşık 800km tuttu yol. Bizde hızlı araba kullanan yok sakin kullanım yaptık önlü arkalı ortalama 100-110 arası gittik. Yol bilgisayarından bakmıştım da 2 araba da birbirine çok yakın yakıt yakmıştı. Dizel olan 4.7 lt/100km de yakmıştı. Hybrid olan da 4.9lt/100km yakmıştı. Ama şehir içinde dizel olan 5.5 civarı yakarken hybrid olan 4.0 civarı yakıyor. Mtv ciddi fark oluştuyor eğer yılda 30 bin km yapıyorsanız ve çoğunluğu şehir içiyse hybrid alınır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X