Şimdi Ara

Covid oldum süreç nasıl işleyecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Dün gece vermiş olduğum test sabaha çıktı pozitif olarak. Daha önce Covid19 geçirmedim. Aşılarım tam 4.doz aşımı 11 Ocakta olmuştum. Son üç dört gündür soğuk algınlığı gibi belirtiler taşıyordum herkeste salgın gibi bişey var o zannettim ama yine de test vermek istedim. 3 gün önce vermiş olduğum test negatif çıktı. Dün gece tekrar test verdim sabaha pozitif haberi geldi. Şuan şiddetli öksürük,baş ağrısı ve boğaz ağrısı var. Filyasyon ekipleri telefonla aradı henüz gelmediler ilaç istiyor musun dediler evet dedim. Kamu görevlisiyim iş yerime bilgi verdim. Evde kimse yok dolayısıyla temasli olduğum kimse yok ama iş yerinde benim gibi semptomlar gösteren başka arkadaşlar da vardı onlara da bilgi verdim test yaptırmaları için. Astım hastası olduğum için pandemi başlangıcından beri maske mesafe temizlik kurallarına harfiyen uydum, aşılarımı tam oldum ama bu lanet şey yine geldi beni buldu. Daha önce covid geçiren arkadaşlar bundan sonraki süreç için ne gibi tavsiyeler vermek isterler?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum, aşılarımı oldum demişsin. Aşılara ilişkin Anthon Fauci bak ne diyor

https://disk.yandex.com/i/3g35s-GuK_Z9ZQ

Videoda Fauci bir örnek soru soruyor (videodan kısaltılarak birebir yazı)
    If you vaccinate someone and they make an antibody response and then they get exposed and infected, does the response that you induced actually enhance the infection and make it worse?

(Deyimsel Türkçe ceviri)
    Birini aşılasanız, o kişide antikor yanıtı oluşsa, sonra dışarda dolaşıp hastalıga yakalansa, oluşan yanıt, hastalığı artırıp daha kötü yapar mı ?

Soruyu da şöyle yanıtlıyor (videodan kısaltılarak birebir yazı)

There was a history of the respiratory syncytial virus vaccine in children which, paradoxically, made the children worse. One of the HIV vaccines that we tested several years ago actually made individuals more likely to get infected.

(Deyimsel Türkçe ceviri)
    Cocuklardaki bir solunum yolu virüsü aşısı öyküsünde, aşı çelişkisel biçimde, cocukları dah kötü yaptı. Birkaç yıl önce denediğimiz HIV aşılarından birisi, bireylerin hastalanma olasılığını yükseltti.

Fauci'nin verdiğ bu bilgilere göre aşılar hem hastalığa yakalanma olasılığını arttırabiliyor hem hastanın durumunu daha kötü de yapabiliyor.

Başka yoruma gerek yok. Geçmiş olsun.

• Teşekkür ederim. Ben her zaman bilime inanan, bilim insanlarına da inanmak isteyen birisi oldum. Aşılarımı o yüzden tam oldum, verilen ilaçları o yüzden kullanacağım. Sonuçta benim mesleğim ve ilgi alanım değil bu sağlıkçıların ve bu işle ilgili eğitim alanların verdiği karar diye düşünüyorum. Konuyu açtığım zaman sadece öksürük, boğaz ağrısı vs vardı ama şimdi ayağa kalkacak dermanım yok müthiş bir halsizlik var. Gittikçe daha kötüye gidiyorum sanırım. Covid geçirenlerden o yüzden bilgi istemiştim, sürecin nasıl gelişecekgini merak etmiştim. Aşı oldun mu, maske taktın mı gibi sorularla linç girişimi olmasın diye baştan belirtmiştim durumumu.

• cevo_61 kullanıcısına yanıt
    "Covid olanlar ne tavsiye eder?" sorusuna esasen ben iyi aday değilim cunku bırak Covid olmayı, hiç aşı olmadım, PCR testi bile olmadım :) Testlerin bile sakıncalı oldugunu düsünüyorum sakıncalı olmasa bile gereksiz oldugunu düşünüyorum. 100% doğal iyileşme yanlısıyım.

Şiddetli öksürük, başağrısı, boğaz ağrısı dediniz.. Bunları 100% doğal biçimde iyileştirmenin olası olduğunu düşünüyorum.

1- Öksürük:

Solunum yolları rahatsızlıklarının tipik ilerleme sürecidir: Bademcik, burun (akıntı, kaşıntı) boğaz (şişme, ağrı, keyifsizlik) boğazdan (boğaz çeperlerinden kaynaklı) öksürük, sonunda akcigerden kaynaklı önce balgamlı sonra balgamsız kuru öksürük.

Bu, gövdenin kendisini iyileştirme sürecidir o yüzden bu süreçte verilecek ilaçların sezilebilir bir yararı olmaz. Bu bir sav olmaktan cok gerçekte deneyimlediğimiz birşeydir: Öksürük başladıktan sonra verilen öksürük şurupları, ilaçlar vs'nin işe yaramadığını kendiniz doğrulayabilirsiniz.

Öksürük başlayınca virüsün ağızdan girdiğini boğazda ilerlediğini sonunda akcigerlere geldiğini düşünürüz oysaki tüm bu aşamalar vücudumuzun bozulan dokuları vücuttan atma çabalarının belirtisidir. Örneğin burun akması, gövdenin kötü dokuları gövdeden atma eylemidir, aynı sekilde öksürme tepkisi de. Bozulan dokuları atabilmek için gövdemiz virüs üreterek onları çözer, gövdeden atılabilir duruma getirir. Balgam, bozuk bir dokunun gövdeden atılabilir koyuluğa dönüştürülmüş şeklidir.

Öksürükle geçen tüm bu süreç gövdenin kendini yenileme reaksiyonudur

Bu süreçte ilaçlar sürecin belirtilerini bastırabilir, ancak iyileşme sürecini hızlandıramaz olsa olsa süreci bozabilir o yüzden (doğal yöntemleri kullanmak koşulu ile) ilaç almamak ilaç almaya yeğdir. Bu süreçte uzak durman gereken en önemli şey ilaçlardır, yani antibiyotik, vs. bunlar vücudun doğal iyileşme sürecine destek olmak bir yana, vücudun doğal süreçlerini bozar. İlaç alan kişi 10 gün sonra iyileştiğinde "ilaçlar iyileştirdi" diye düşünür ancak gövde kendi kendisini iyileşmiştir. İlaçlar iyileştirmez, gövde kendi kendisini iyileştirir.

Maske kullanıyorsan hemen bırak. Nitekim öksürük sırasında maske takmak olanaksız değilse de oldukça zor, zorluğun ötesinde biraz da komik bir durum, öksürürken dahi maske takmak. Toplu yerde öksürürken ağzı elle engellemek ve başı başka yere, varsa pencereye cevirmek varken.

Bu süreçte doğal iyileşme için:

1- bol yağlı , kıkırdaklı söğüş (basınçlı kapta kaynatılmış) koyun eti. Kıkırdaklar ağızda çiğnenerek ufalanarak yenilmeli. Yağlar yenilmeli. Etin suyu içilmeli. Yumuşak dokularla akcigerdeki esnek kıkırdak dokularının kendine gelmesine yardımcı olur. Cok az ekmek. 1 tabak sulu söğüş et başına 1 ince dilim gibi. Et tuzlanmalı cunku hastalık gövdeden ter ile tuz atılmasına yol açar. Varsa, doğal (ev yapımı) turşu alınabilir. Gövdenin elektrolit dengesini düzenler. Söğüş etle iyi gider. Tadı güzeldir.

2- Yatak limonu, yarısı sıkılıp serin su karıştırıp içilebilir. Bir şekilde limon suyu kırık gövdelere iyi geliyor. Limonlu su içtikten sonra kesinlikle ağız su ile çalkalanmalı cunku limıondaki yüksek asit diş mineleri ve diş etlerine sakıncalıdır.

3- (gerçek) organik bal Organik bal alıp arasıra birer çaykasıgı ya da tatlı kaşığı yemelisiniz. Isıl işlemden kesinlikle geçmemiş, geleneksel yöntemle üretilmiş, gerçek organik bal olması kesin koşul. Gerçek organik bal, bildiğiniz sidik gibi (kedi sidiğine benzeyen türde) kokar hafiften. Bunu Artvin'deki dağlardan gelmiş gerçek organik bal yediğim için iletiyorum. Bana öyle geldi kokusu. Yediğinizde petek kokusunu da duyarsınız. geçen yıl gerçek organik balın kilosu en az 100TL'ydi 100TL altında organik bal olmaz. Balı yavaşça boğazınızda uzun süre duracak biçimde yutunuz. Burun dahil tüm solunum yollarına olumlu etki edecektir.

3- Akşam erken yatmalı. Gece uykusunda terleyecek şekilde yorgan örtülmeli. İyi bir uyku + terleme ile gövdenin kendi kendisini iyileştirmesine büyük katkıda bulunmuş olursun. Coğu hasta, uyuyarak iyileşir. Şu işe bakın ki hastanede de hastalar hep yatar. Esasında o yatma ile iyileşirler, verilen ilaçlarla değil. Yatmadan önce 250g doğal süt içilebilir. Süt olarak taze manda sütü önermekle beraber o yoksa standart Pınar süt önerebilirim, o bile yararlıdır. Manda sütünü araştırırsan insan için büyük yararları oldugunu görebilirsin. Pınar süt, diger markalara göre biraz daha pahalı ancak aynı oranda daha güzel. Besine verilen paraya acımamak gerek.

4- Akcigerler esnek dokulardır. gövdeyi kurutan, leblebi, patcips, kek, bisküvi gibi kuru / kurutulmuş besinler akcigerlere iyi gelmez, bunun için sağlık bilmeye dahi gerek yok, temel sağduyu yeterli. Kahve çay, alkollü içecek, sigara, bira gibi keyfi verici, gövde su oranını düşürücü ögelerden uzak durulması gerektigini de söylemeye gerek dahi yok.

5- Bu süreçte ilaçlara gerek olmadını belirtmiştim. Aspirin dahi gereksiz. Ben yıllardır tek aspirin dahi kullanmıyorum. Başım ağrırsa damakta 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyag eritiyorum, bağ agrısı er geç gidiyor (doğal iyileşme = kalıcı iyileşme) Ancak yine de hap formatında bir destek alayım dersen, o bağlamda önerebileceğim şeyler, B12 içeren Benexol + C içeren (Novartis) kalsiyum sandız olabilir. B12, burun tıkanması, koku alamama durumunda oldukça etkindir. C ve kalsiyum da akcigerlere iyi gelir.

6- Magnezyum hem dogal hem cok etkin bir iyileştiricidir, akcigerlere yararlı gelecektir. Peki onu nasıl alacaksın. Onu da suda çözünen hap olarak alabilirsin. Ancak önerim Kızılay Erzincan Maden Suyudur. litre başına 317mg magnezyum içerigi ile yeryüzünde en yüksek dogal magnezyum içeren sulardandır, ülkemizde çıkmaktadır, fiyatı son derece uygundur (şişesi 1-1,5TL) Onu açtıktan sonra bi süre bekle içindeki CO2 çıksın, sonra ister sek ister ince limon kabugu koyarak iç. Enerji verecektir.

7- Yukardaki önerileri düzgün şekilde uygulasan bile, gövdenin doğal iyileşme süreci belli bir süre alacaktır. Ancak cok uzun da sürmez. 2 günde bayağı bir toparlaması gerekli. En cok iyileşme uykud gerçekleşir. Normalden daha uzun süre uyumalısın.

2- başağrısı:

Beyin %60 oranda yağdır. Hayvansal yağ. Baiın ağrımasının nedeni beynin toksik ögeleri gövdeden atmaya çalışmasıyla ilgilidir. Örneğin 2 şişeden fazla dandik marka bira içerseniz sabahleyin hafif te olsa bir başağrısı duyarsınız, nedeni biradan artakalan toksik ögeleri beyin metabolize etmeye çalışmaktadır. Tereyağ hayvansal yağdır. Onu beyine gönderebilirsek, beynin bu sürecinde onu desteklemiş oluruz. Bunun için tereyağ yemeyi deneyeceğiz fakat tereyag yenildiğinde önce mide sonra bağırsaklara gider oradan kan dolaşım sistemi ile beyine taşınacak. Uzun yol. Kısası var. Tereyağını damakta eritirsek damaktan içeri işleyerek hemen üstteki beyine direkt gidecektir. Beyin kök gözeleri, yeni gelen bu yağı hemen kullanarak toksik öge atılımını hızlandırır bu da başağrısının azalması olarak kendini gösterir. Agrıya yıl açan etken iyileştirildiği için başağrısı geri dönmez cunku beyin artık güçlenmiştir. Ağrıyı ilaç almak yoluyla giderdiğinizde beyin güçlendirilmez sadece ağrı belirtisi bastırılır, asıl neden iyileştirilmez o yüzden başağrısı er ya da geç geri döner.

3- Boğazağrısı. Esasen yukardaki önlemleri aldığınızda boğazınız da rahatlamaya başlayacaktır. Boğazımız, bol baharatlı, acı, cok tuzlu, cok şekerli yiyecekleri sevmez. Tavuk söğüş çorbası, koyun et söğüş corbası, yağ+kıkırdakları ile içilirse bu boğazımıza olumlu yansır.

Boğazımıza iyi gelen, doğal bir öge daha vardır: Okaliptüs. Bu öge, yan etkisiz olarak solunum yollarına iyi gelmektedir. Eczanelerde boğaz pastili adı altında satılan ürünlerde de ana bileşen olarak kullanılır.

• Hocam öncelikle zahmet edip uzun uzun yazdığınız için çok teşekkür ederim, faydalı bilgiler vermişsiniz çok sağ olun. Ama aşı pcr ilaç bunlara gerek yok ben kullanmıyorum demişsiniz düşüncenize saygı duymakla birlikte ben katılmıyorum hepsini de yaptırdım yaptırmaya devam edeceğim.

Öksürük için bal limon ve et demişsiniz. Bugün kelle paça içtim bol limonlu. Suya limon katıp da içtim bir buçuk litre kadar. Trabzondan memleketten komşumuzdan doğal kestane balı gelmişti ondan da ara ara birkaç kaşık yiyorum. Maden suyu önerini de yapacağım sade maden suyu var limon sıkıp içeceğim. Alkol sigara kullanmıyorum zaten, abur cubur da yemiyorum hastalık başlangıcından itibaren. Astım hastası olduğum için midir nedir öksürürken ciğerlerim parçalanıyor gibi oluyor ve nefes darlığı başladı artık derin nefes aldığımda sanki ciğerimde yer kalmamış da patlayacak gibi hissediyorum. Boğaz ağrısı da müthiş derecede artıyor bişey yemeyi bırak yutkunurken bile boğazım parçalanıyor gibi. Şuan en büyük sorunum nefes darlığı. Evde tek olduğum için ölsem kimsenin haberi dahi olmaz. Boğaz ağrısı ve öksürük de beni çok zorluyor uyuyabilecegimi düşünmüyorum gece ama nefes darlığım artarsa malum astım da olduğu için ambulans çağırmam gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 1 Şubat 2022; 22:17:30 >

İlaç, aşı, test, bunlara güvenebilirsiniz. ben yine de kısa bilgiler ileteyim:
    Avlox adında basit bir antibiyotik aldıktan sonra beyni yıkın görerek kulakları sürekli çınlamaya başlayan (Tinnitus) kişiler var. Bilindiği üzere beyinde oluşan yıkın iyileşmiyor, kulak çınlaması yaşamboyu sürüyor. Buradan ağız yoluyla alınan ilaçlar dahi kalıcı yıkın verebilir sonucu çıkar. Dokuya enjekte edilen aşınının ne sonuçlar verebileceğini artık siz düşünün.

AIDS'e karşı geliştirilen

3'-AZIDO-3'DEOXYTHYMIDINE AZT Azidothymidin(e) Zidovudin(e) C10H13N5O4

adlı ilacın yan etkilerini ise saymayayım, yanlış anlaşılabilirim.

Tıp Fak 3. sınıf öğrencisi bir arkadaşım var. Kendisi oldukça bilgili, bilinçli birisi. O dedi, "kanser olsam bile kemoterapi ilacı almam" :)

2 yıl önce (Ocak 2020) dolaysız yaşadım. İşyerinden arkadaş burun akıntısı gibi küçük bir hastalık için hastaneye gitti, elinde bir poşet ilaçla döndü ilaçları içmeye başladı. Sonraki günlerde masada duran ilaç kutularından birinin adı ilgimi cekti. Kutuda "Nazobec" yazıyordu. Burun spreyi. Biz işyerinde sözcüklerden şaka yapmayı cok severiz. "Naza Bak" "Naz Mı Yapıyor" "Nazan Şoray" gibi tümceler türetmeye başladım. Sonra nazobec'in içindeki prospektüse baktım. Yan etkiler kısmında "katarakt (göze perde inmesi) ile glokom (göz iç basıncının artması sonucu körlük) yapabilir" yazıyordu! Arkadaşa bu bilgileri gösterdim "zaten onu burnuma cok çekmemiştim" dedi, kullanmayı bıraktı sonra da "doktor da güvendiğim doktordu" dedi. İlaç kullanan, doktora güvenen kişileri anlayamıyorum. Hem güveniyorlar, hem güvenmiyorlar.

Çok sevdiğim başka kişiler arasında da ilaçlara bağımlı yaşayanlar var. Covid sonrası iyice gözüme çarpmaya başladı,bu sevdiğim ilaç bağımlısı kişiler yıllar boyu ilaç kullanıyor. Yaşam boyu bir satıcı-alıcı ilişkisi var. manav, kasap, süthane, elektrik, su nasıl yaşam boyu alınır ise onun gibi Covid aşısının 10 doz olması üzerine ortaya cıkan "aşı aboneliği" deyimini asıl "ilaç aboneliği" için kullanmalıyız.

Peki bu ilaçları kullananlar sağlıklılar mı? Değil. Astım değil de koah hastası bir yakınım örneğin cigerlere çekerek kullanılan bir ilaç kullanıyor, yıllardır. Onu her gördüğümde öksürürken görüyorum. kimyasal bir tozu cigerlerine cekip duruyor, öksürmesi normal. Öksürmek, gövdemizin gövdedeki toksik ögeleri atma refleksidir. İlaç ile toksik oranı artıyor. Başı ağrıyınca Xanax adlı sinir ilacı içen akrabalarım var.

bunlar sadece yakın cevremde gördüklerim. kim bilir daha ne nedenlerden ne ilaçlar kullananlar var. bu sekilde ilaçlar, aşılar kullanıldığı sürece en sağlıklı besinler yenilse bile bence cok anlamı yok. ancak covid aşıları tüm aşılardan da degişik. mRNA sistemi ile gövdenize özel virüs proteinleri (spike protein) üretmesini sağlıyor. bu sistemin yürek, akciger, beyin gibi organlara önemli yıkın verdigine ilişkin bulgular var. 

Kanadalı doktorlar Dr. Charles Hoffe, Dr. Chris Milburn, Dr. Sam Dubé, Dr. Francis Christian, Dr. Roger Hodkinson, Alman doktor Dr. Sukarit Bhakdi'ın covid aşısı (Moderna, mRNA tabanlı) olmuş 900 kişi üzerinde yaptığı çalışmaya göre mRNA sinsi biçimde sağlığı bozucu pıhtılaşmaya yol açıyor. Link (video kaldırılmadı ise)

https://www.youtube.com/watch?v=79MyDDp4YIg

Anlatılacak daha cok şey var şimdilik sürem bitti :)

Yukarıdaki cevap yazılan adama takma blokla geç o adam aşı karşıtıdır.

Aşı olmuşsan hiç korkma 1 hafta grip gibi geçer, çok su iç ne varsa ye.

Bende 5 yuldır astım hastasıyım 3 aşımı oldum geçen hafta koronayı atlattım yatağa düşmedim ilaç içmedim
    Şu an iyiyim. İnşallah sende iyi olacaksın sakin korkma stres yapma hastalığı unutmaya çalış.

• Ilk 5 gun zorlanirsin sonra gecmeye baslar. Sana tavsiyem odani bol havalandir, bu cok onemli surekli odadaki virusu solumamis olursun. Burun sprayi kullan Coronaya karsi ve gargara yap, boylelikle burnun ve genzindeki virus yukunu azaltirsin. Doktorlar 325mg lik Aspirin oneriyorlar. Bol su ic bu cok onemli, bir yerde bu hastaligin bagirsak tutulmasi oldugu yaziyordu. Imkanin varsa yuksek doz Vitamin C al, Cinko ve Vitamin D almalisin. Quercetin adli bir destekleyici var bulabilirsen ondan al, vucuttan toksinleri atmaya yariyor. Bol sivi al. Hareket yapmaya halin varsa veya oldukca hareket et biraz. Gecmis olsun yakinda atlatirsiniz, ani oksuruk ataklari yapiyor bu meret, zamanla gecer.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Tefekkür ederim. Vitamin takviyesi alıyorum bol bol meyve turunçgil tüketiyorum iştah yok tad koku yok ama ne bulursam yemeye çalışıyorum. Odamı havalandıriyorum sürekli. Hareket edecek takatim yok ayağa kalkınca düşecek gibi oluyorum sadece lavabo için yataktan kalkıyorum.

• yşahin kullanıcısına yanıt
    Sikinti yok hocam biz herkesin fikrine saygı duyarız aşı olmak da olmamak da bir tercihtir sonuçta.

Evet 4.doz aşımı 21 gün önce oldum astım hastası olduğum için pandemi başlangıcından beri maske mesafe temizlik kurallarına harfiyen uydum aşılarımî da tam oldum ama bu lanet olası virüs yine beni buldu.

Siz iyi atlatmışsiniz ben şuan nefes alırken zorlanıyorum ve ciğerlerim doldu da artık hava alamıyor gibi oluyor burnum tıkalı boğazîm çok şiddetli ağrıyor halsizlik var. Tad koku gitti iştah yok. Onun dışında ateş terleme vücut ağrısı vs hiç olmadı.

• Geçmiş olsun hocam, rahat olun ve bol bol sıvı alıp nefes egzersizi yapın, ağrınız veya ateşiniz olursa parol alırsınız, ayrıca hareketli olun sabit kalıp hasta pozisyonuna geçmeyin, iştahınız olmasa bile besin alımını bırakmayın böylece 2 güne geçecektir belirtiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8CA3A7969 -- 2 Şubat 2022; 10:5:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim dediklerinizi hali hazırda uyguluyorum zaten sağ olun.

Astım allerji ile olduğu gibi, duygularla da ilgili. Kendini yaratıcı biçimde anlatma yolu bulup iletişime geçmek astımın iyileşmesine yardım eder cunku iletişim her tür sorunun çözümünde yardımcıdır ancak yukardaki kişi, "aşı karşıtlarını blokla" diyor :)

"Aşı olmuşsan hiç korkma 1 hafta grip gibi geçer, çok su iç ne varsa ye" derken "aşı olmuşsan sorun yoktur" diyor iyi de sen 4 doz aşı olmana ragmen önemli sorunlar yaşıyorsun. Buradan aşıların soruna karşı pek bi işe yaramadığı, sorunuz çözemediği sonucu çıkar. Keşke onunla kalsa, ancak bence aşı sağlık sorunlarını daha da kötüleştirmektedir. İlk mesajımda ilettiğim Amerika'nın 1 numaralı sağlık otoritesi Anthıny Fauci bunu kendi ağzıyla söyledi. Kimi seanslarda aşı yapılan kişilerin durumu daha da kötüleşti, dedi.

Bu arada sadece su içmek bir işe yaramaz. Boşuna böbrekleri çalıştırdığı için yarardan cok sakıncası olduğu bile söylenebilir. Cok su içmek, kuru besinler yemekle yakından ilgilidir örneğin köfte, pirzolayı tavada cok pişirirseniz kurur, sadece protein ile az oranda yağı kalır o da gövdemizin su dengesine uymadığından su içme gereksinimi duyarız. Cok az pişmiş (yagını salıncaya dek) et yerseniz, sonrasında hiç susamazsınız. Afrikadaki arslanlar da örneğin pek susamaz, cok su içmez neden cunku eti doğal olarak çiğ olarak yerler. Kuşgiller genelde kuru şeyler yedikleri için cok su içme gereksinimi duyarlar. Afrikadaki nehirlerin kenarı kuşlarla doludur.

Astım üzerine öneriler için Aajonus Vonderplanitz'in 2005 basımı we want to live belgesindeki Astım bölümüne bakalım:

Belirtiler: göğüste sertleşme, sık öksürük, hırıltı biçiminde ses ile kişinin kendisini boğuluyormuş gibi duyması.

Kaçınılması gerekenler: İşlenmiş peynir, kahve çikolata, ilaç, soğuk içecek, çay gibi astım için özellikle sakıncalı her tür kafein. Marketten alınmış mayonez, hardaldan kaçınılmalı - bu ögeler normal sindirimi engelleyip kimi minerallerin metabolize edilmesini önler.

Öneriler: Çiğ balık, bol çiğ yumurta, bol domates astımın iyileşmesine yardım eder. Çiğ domatesin suyu çıkarılabilir yada çiğ sosu yapılabilir. Varsa, çiğ süt ile çiğ balık ya da çiğ süt çiğ yumurta ile iyileşme sürecini hızlandırır. Bol güneş ışığı, taze hava alıp açık yerleri yeğlemek de yardımcıdır. Şu besinler astım belirtilerini rahatlatmaya yardım eder: Yumurtalar, çok olgunlaşmamış çiğ kayısı (aprikot), taze çiğ sarımsak, kara turp (yabani turp, bayırturpu, İng: horseradish), yer elması (İng: jerusalem artichoke), kuruyemiş formülünde kullanılan ayçekirdeği yada az ölçüde çiğ patates suyu. Her kadranda bir (her saatte bir) 1-2 yumurta yemek astım inmelerini (ashtmatic fits) rahatlatır.

Aajonus Vonderplanitz'in Astım üzerine önerileri böyle, bunlara benim ekleyebileceğim şeyler: Çiğ balık olarak geleneksel Kore yemeği olan suşi (sushi) deneyebilirisiniz. Suşide çiğ somon balığı vardır. Çiğ balık olarak yenilmeye en uygun balık da bence dilimlenmiş ya da fileto somon balığıdır (denedim ;) Hiç astım ya da başka hastalık durumunuz olmasa bile arasıra en azından bir dilim somon balığı yemek genel sağlıga cok olumlu etkir. Somondaki vitamin protein ile yağlar beyin başta olmak üzere tüm organlarımızı güçlendirir. Balık yemek olanagının kısıtlı olduğu durumlarda balık yağı hapı almanınız öneririm ancak kalitelisinden olmalı. Piyasada biçok balık yağı markası var. En ucuzunu değil de kaliteli olanından alıp arasıra tok karnına alın, gövdenizdeki olumlu değişimi kendiniz göreceksiniz.

Yukarda başka bir arkadaş, sanırım olduğunuz 4 doz aşı dolayısı ile aşının kan pıhtısı yapması durumuna karşı aspirin önermiş ancak Wikipedia'daki astım yazısında alınmaması gereken ögeler arasında aspirin geçiyor :)

Covid oldum süreç nasıl işleyecek?

• Astım konusundaki önerilerinize çok teşekkürler hocam. Birçoğu bildiğim şeylerdi ama bilmediklerimi de öğrenmiş oldum.

Covid durumuma dönersek, şuan şiddetli öksürük, şiddetli boğaz ağrısı beni ciddi sıkıntıya sokuyor. Özellikle boğaz ağrısı o kadar fazla ki yiyip içmeyi bırak konuşurken bile ağrıya sebebiyet verdiğinden telefonla arayanlara kısa kısa cevaplar verip kapatıyorum.

• 4 aşı olduguna tam güvenme neyin ne oldugunu kimse bilemez ALLAH herkese şifa versin.

Covid sürecini en iyi devlet bilir. Sağlık Bakanlığı 'nın app'leri var sanırım e-nabız gibi bir adı var, onları kurunca aşı bildirimleri geliyor, aşı olan arkadaşlarımın coğu öyle bir app kullanıyor "aşı sıram cıkmış" diyor kimisi "gitmem lazım" diyor kimisi gitmem diyor. Covid devletle senin aranda bir konu. Sürecin nasıl işleyeceğini devlet bilir. Boğaz ağrısı,öksürük gibi konuları da sağlık profesyonelleri, doktorlar bilir. 10 yıl okumuş kişi mi, forumda rasgele kişi mi iyi bilir. Doktor 10 doz aşı gerekir diyorsa 10 doz aşı olacaksınız. 4 doz nedir ki. Henüz yolun başındasınız,

• Cok gecmis olsun bende corona oldugumu az önce öğrendim.Bu zamana kadar olmamiştim şimdi oldum.Sendekiyle benzer şikayetler var bendede.Dikkat ediyordum ama disardan yemek söyluyordum garanti öyle geçti bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnergyHill kullanıcısına yanıt
    Virüs yemek üzerinden de geçebilir mi diyorsunuz ?

• hocam nasıl oldun iyi misin? benim 3 günde ateş 5 günde de boğaz ağrım geçti, 7-8 günde negatife döndüm. senin dediğin gibi öksürük olmadı, omicronda öksürük ciğerden değil boğazdan olduğunu söylediler, acaba sen çok mu zorladın ondan mı oldu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.