Şimdi Ara

çözülemeyen rölanti dalgalanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • toyota corolla 2006 model 1400 motor 230000 km de aracımın sorunu benzinde ve lpg de motor sıcakken motor devir saatinin aşağı yukarı oynayarak stop etmesi yani motor
    sarsıntılı çalışıyo araba yolda giderken hiç bir şekilde sorun oluştumuyor yakıtta artma ve güçten düşme su eksiltme gibi sıkıntıları yok ancak arabayı
    boşa aldığımda ışıklarda durduğumda bu durum oluşuyor bir de bu arıza yı yaparken nefes alıp verir gibi tıss tıss diye ses özelliklede gaz verip çektikten sonra çıkarıyor rölanti valfini değiştirdim ama
    durum yine aynı sorun düzelmedi. ustalar kompresyonda üfleme olmadığını söylediler. Birde rölanti valfi değiştikten sonra beyine tanıtımının yapılmasımı gerekiyor gaziantep ve kahramanmaraştaki servislere sordum bu araçlarda gerek olmadığını söylediler. yapmadılarsa bir sorun oluştururmu. Gaz kelebeği temizlendi motor üst kapak contası değişti, siboblar değişerek yeniden ayar verildi, hava filtresi değişti, ısı müşürü denendi, bobinler değişerek denendi ama arıza düzelmediği için sıfırı takılmadı. Üst kapak contası ve siboblar değişerek ayar verdikten sonra biraz düzelme oldu. Önceleri sürekli aşağı yukarı oynayarak stop eden araba şimdi bir iki kez aşağı yukarı 0 a inmeden yaptıktan sonra düzeliyor. Benzinde arızayı daha az yapıyor. Birde rampalara tırmanıp 1 ve 2. vitesde araba yüklü iken 5 kilometre yol yapınca arıza daha fazla yapıyor bu defa 9-10 kez aşağı yukarı 0 a inmeden yaptıktan sonra sabitleşiyor. ancak hararette şehir içindeki gibi normal seviyesinde seyrediyor yükselme olmuyor ortalara geliyor. Arızanın ilk başlangıç zamanı şarj dinamosunu söktüler araç şarj etmiyor diye ve rampaya yukarı araçla yüklü şekilde giderken araba hararet göstergesi normal iken takviye hortumundan su atmaya başlamasıyla oluştu ben aracı dinlerndirdikten sonra baktım suda fazla bir eksilme yoktu yoluma devam ettim. 20 kilometre sonra bu arızanın olduğunun farkına vardım. şimdiden teşekkür ederim.
    Not: Rölanti valfinin fişini çekince arıza düzeliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.