Çözülmeyen lastik basınç uyarısı
-
-
Daha önce benzer sorunla alakalı bir üye bunun çözümü sunmuştu. Çakmaklığa takılan USB şarj cihazı sebep oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi o konuyu arasam bulamam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lastikler jantla birlikte yer değişti mi ? Yani halk tabiriyle bi ön arka yaptınız mı lastik ve jantları ?
-
Hiç yer değiştirmesi arkadasim.
Benim i20 de normalde 36 basardım. Bir süre sonra uyarı verirdi. Tekrar 36 bastığımda uyarı gitmezdi. Ben de çözümünü 40 psi da buldum. İlk önce 40 basıyordum. Sonra bir miktar dolanıyordum. Uyarı geçince tekrar gelip 36 basıyordum.
yedek lastigide kontrol ettiniz mi?
-
lastik basınçlarının ayarını kontrol ettiniz mi?
Belki lastiğin teki hava kaçırıyor olabilir.
-
Lastiğin patlak olabileceğini düşünebildiniz mi?
-
Araçta sensör var mı yok mu önce buna bakmak lazım.
Yoksa sorun ABS beyninden kaynaklı olabilir. Sensörsüzlerde ABS beyninden alınan lastiğin dönüş sayısına göre değerlendirme yapılıyor.
Sensör varsa aşağıdakiler gibi
Lastiğin havası iniyorsa lastik patlak olabilir, sibop kaçırıyor olabilir, jantta çatlak olabilir, lastik hatalı olabilir
Lastiğin havası inmiyorsa sensör arızalı olabilir, bazı araçlarda stepnenin araçtan çıkartılması da böyle uyarı vermesine sebep olabiliyor.
-
Lastik patlak gibi durmuyor. Daha dün 3 gündür garajda duran arabayı benzinciye çektim, sadece 1 lastik 31 diğerleri her zaman bastığım gibi 32 idi.
Herhalde öncelik olarak iyi bir lastikciye gitmem uygun olur değil mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msneverjealous -- 31 Temmuz 2021; 12:5:15 >
Arabanız çalışır vaziyette hareket etmeden lastik basinç resetleme düğmesine 3-4 saniye kadar basılı tuttuğunuzda sensör mevcut lastik basınçlarını hafızaya alıp resetlenir. Yazın sabahları soğuk havalarda lastik basınçları düştüğü için beni. LEON da veriyor ve bu şekilde 34PSI a hava basıp sensörü resetliyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tehlikeli.
Çünkü hareket ettikçe içindeki hava ısınarak genleşir.
tam olarak ne tehlikeli anlamadım? 34 bar hava basmam mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X