Şimdi Ara

CPU:80%, Boşta İşlem:%90 ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cd yazarken veya cd'den bilgisayarıma kayıt yaparken bilgisayar çok yavaşlıyor. İnternete girme hariç hiç bir işlem yapamıyorum bu esnada. winamp çalışmıyor mesela. Görev yöneticisine bakıyorum CPU kullanımı:80%, Sistem Boşta İşlemi:%90 yazıor. bu nasıl oluyor. nero:5-15% arası değişiyor. 512 ram var 440kullanımda gözüküyor. başka hiçbir işlem yapmamama rağmen sadece cd yazarken bukadar kullanması anormal değil mi. format attım ama çare bulamadım. var mı bilgisi olan yardımcı olabilecek arkadaş?
    sistemim:
    amd64 bit 2800+
    2*256 ram
    fx5200
    lg cdrw
    abit kv8pro

• CPU sorunu.. ayrıca microsofton önerdiği cpu değeri maxsimum %85 tir bu durumda cpu na binen güçte normal ama deneme şansın varsa başka cpu dene
  • Benimde başıma gelen bir olay bu bunun nedeni Hdd belleğinin Kullanılmaması. Sata HDD ler de 8 mb ön bellek bulunduğundan bu sorun yaşanmıyorum Ama IDE Hdd ler de bunu çözmenin yolu 2 seçenekği yerine getirmekten geçmekte. ilk olarak (xp kullanıcıları için) Bilgisayarım/özellikler/Donanım/Aygıt Yöneticisi/ açılan pencerede IDE ATA/ATAPI denetleyiciler bölümüne tıklıyoruz ve Birinci IDe kanalı yazan yere tıklıyoruz Açılan pencerede Birinci IDE kanalı Özellikleri ekrana geliyor Burdan gelişmiş ayarlar bölümüne geliyoruz ve Aktarım Modu Yazan yerin karşısına gelen seçeneği DMA uygulanabiliyorsa yapıyoruz. Hemen aşağısında Aygıt 1 yazan yere gelip aynı işlemi yapıyoruz. Alt tarafta Çıkacak olan Yazı ULTRA DMA Modu olmalıdır. Tamam deyip çıkıyoruz ve aynı işlemleri İkincil IDE kanalları içinde yapıyoruz. Yeniden başlatıyoruz Makinayı.
    Diğer bir seçenek ise HDD nin jumper ayarlarıdır. (Bios ekranından HDD nin ULTRA DMA modunun açık olmasına dikkat edelim) HDD IDE Master olarak diğer Cd rom ve CRW sürücüleri second master yapmakta fayda var. KOlay gelsin.

• ide aygıtlarının dma modunun açık olduğundan emin ol.
  • CPU PROBLEMİ GİBİ GÖZÜKÜYOR.AMA RAMİDE Bİ KONTROL ET BAKALIM.
  • cevaplar için teşekkürler.
    benim harddiskim samsung sata 120gb.
    dediklerinize baktım. aşağıya yazanların linkini koydum.
    1
    2

Ayrıca nero ile cd yazmak istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum.
    3
    4
    kutuyu tıklayıp restsrt yapmama rağmen değişen birşey olmuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ebaturab

Benimde başıma gelen bir olay bu bunun nedeni Hdd belleğinin Kullanılmaması. Sata HDD ler de 8 mb ön bellek bulunduğundan bu sorun yaşanmıyorum Ama IDE Hdd ler de bunu çözmenin yolu 2 seçenekği yerine getirmekten geçmekte. ilk olarak (xp kullanıcıları için) Bilgisayarım/özellikler/Donanım/Aygıt Yöneticisi/ açılan pencerede IDE ATA/ATAPI denetleyiciler bölümüne tıklıyoruz ve Birinci IDe kanalı yazan yere tıklıyoruz Açılan pencerede Birinci IDE kanalı Özellikleri ekrana geliyor Burdan gelişmiş ayarlar bölümüne geliyoruz ve Aktarım Modu Yazan yerin karşısına gelen seçeneği DMA uygulanabiliyorsa yapıyoruz. Hemen aşağısında Aygıt 1 yazan yere gelip aynı işlemi yapıyoruz. Alt tarafta Çıkacak olan Yazı ULTRA DMA Modu olmalıdır. Tamam deyip çıkıyoruz ve aynı işlemleri İkincil IDE kanalları içinde yapıyoruz. Yeniden başlatıyoruz Makinayı.
    Diğer bir seçenek ise HDD nin jumper ayarlarıdır. (Bios ekranından HDD nin ULTRA DMA modunun açık olmasına dikkat edelim) HDD IDE Master olarak diğer Cd rom ve CRW sürücüleri second master yapmakta fayda var. KOlay gelsin.

arkadaş sorunu cevabını gayet güzel yazmış zaten başka şeyde çözüm arama bence cevap bu...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci boşta 52-55 derece
    2 yıl önce açıldı
    Boşta bellek kullanımı %40
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: meliksah16

quote:

Orjinalden alıntı: ebaturab

Benimde başıma gelen bir olay bu bunun nedeni Hdd belleğinin Kullanılmaması. Sata HDD ler de 8 mb ön bellek bulunduğundan bu sorun yaşanmıyorum Ama IDE Hdd ler de bunu çözmenin yolu 2 seçenekği yerine getirmekten geçmekte. ilk olarak (xp kullanıcıları için) Bilgisayarım/özellikler/Donanım/Aygıt Yöneticisi/ açılan pencerede IDE ATA/ATAPI denetleyiciler bölümüne tıklıyoruz ve Birinci IDe kanalı yazan yere tıklıyoruz Açılan pencerede Birinci IDE kanalı Özellikleri ekrana geliyor Burdan gelişmiş ayarlar bölümüne geliyoruz ve Aktarım Modu Yazan yerin karşısına gelen seçeneği DMA uygulanabiliyorsa yapıyoruz. Hemen aşağısında Aygıt 1 yazan yere gelip aynı işlemi yapıyoruz. Alt tarafta Çıkacak olan Yazı ULTRA DMA Modu olmalıdır. Tamam deyip çıkıyoruz ve aynı işlemleri İkincil IDE kanalları içinde yapıyoruz. Yeniden başlatıyoruz Makinayı.

arkadaş sorunu cevabını gayet güzel yazmış zaten başka şeyde çözüm arama bence cevap bu...

bende de zaten DMA uygulanabiliyorsa seçeneği işaretli. fakat arkadaşın yazdığı gibi ULTRA DMA MODU yazısı çıkmıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.