Şimdi Ara

cpu ısısı 92 dereceyi gördüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    anakart:p5gc-mx
    ekran kartı:asus 512 mb 256 bit
    ram:3 gb
    vista kullanıyorum işlemci fanını sokup taktım ilk başta acıldığında açılmadan res atıyordu.
    yanlış takmışım fanı düzelttikten sonra baktığımda işlemci ısısı 92 dereceye kadar çıktı.
    şaşırdım 70 75 arası anakartın kapatması lazımdı :S termal soğutucu felan surdum ancak 60 62 derece felan oldu bi yardım ne yapmalıyım çözüm sadece işlemci fanımı?

• İşlemci Fanının Ayaklarını kırmış yada tam oturtamamış olabilirsin..
    Biostan Sıcaklığa Doğru Bakamamışta olabilirsin..("C değil farata")
    Yedek Bİr fan ile test et eğer sıcaklık normale dönerse diğeri
  • benim laptopta max 84derece gördüm 92 güzel deger
  • biostanda baktım pek fazla bir derece etkilemiyor.sadece santigrad değeri var zaten :).bir de bişi daha soracağım orjinal işlemci fanının özellikleri nelerki ona göre daha iyilerini alayım bari :(.birdehttp://www.mavibilgisayar.com/ud/5943 bu linkte bi fan var benim işlemci ve anakarta uyumlumu bileniniz varsa şimdiden teşekkür ediyorum :) bir de hangi marka önerirsiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi developer_06 -- 23 Mayıs 2009; 23:39:12 >
  • kimse yardımcı olmayacakmı ya :S
  • hey masallah nasıl 92 olmus yaw söyle bi çözüm üretebilirsin kasanın içini fanlarla doldursan bu isi kökten çözersin
  • 92 derece bir işlemci için çok yüksek. Yanabilir...

60-62 derece ise görece daha normal. Ancak sistemin eğer bekleme (idle) konumda iken bu değerleri veriyorsa, soğutmada bir sorun var demektir. Termal macunu yetersiz ya da çok sürmüş olabilirsin. Ya da sisteminin hava alımı ve tahliyesi yeterli düzeyde değildir...

Anakardın yüksek sıcaklıklarda sistemi kapatmasına gelince, bunun için BIOS'ta bir ayar mevcut. O aktif mi? Eğer aktifse, kaç derecede devreye giriyor, bir kontrol et.

Eğer işlemci fanının sesinden rahatsız değilsen, bırak orijinal fan kalsın...
  • zaten fan orjinal fan.ss koyayım 95 derecedeki haline.en iyisi bi fan almak heralde hangi fanı önerirsiniz bana 50 60 liralık güzel bi fan?

quote:

Orjinalden alıntı: Bora DURSUN

92 derece bir işlemci için çok yüksek. Yanabilir...

60-62 derece ise görece daha normal. Ancak sistemin eğer bekleme (idle) konumda iken bu değerleri veriyorsa, soğutmada bir sorun var demektir. Termal macunu yetersiz ya da çok sürmüş olabilirsin. Ya da sisteminin hava alımı ve tahliyesi yeterli düzeyde değildir...

Anakardın yüksek sıcaklıklarda sistemi kapatmasına gelince, bunun için BIOS'ta bir ayar mevcut. O aktif mi? Eğer aktifse, kaç derecede devreye giriyor, bir kontrol et.

cpu ısısı 92 dereceyi gördüm

• quote:

Arkadaşa katılıyorum biostan işlemci ısısı alarmını devrede değilse devreye alman ve 78 derece civarında sistemi otomatik olarak kapatması şeklinde ayarlaman sistemin için olası istenmeyen bir durum oluşmasını engelleyecektir..
  • SpeedFan'ın doğru değer yansıttığını nereden biliyorsun?

Farklı bir şey ama benim sistemimdeki fanların da hızlarını yanlış ölçüyordu.

95 derecede o işlemci fanının deli gibi dönüyor olması gerekir. Burada bir sorun var... Ayrıca senin bu ekran görüntüsünü bile o sıcaklıkta alabilmiş olabilmen mucize... SpeedFan'da bir sorun olabilir.

Bence işlemci sıcaklığı ve fan hızlarını bir de BIOS'tan kontrol etmen yerinde olur.

Bu arada, işlemci kullanımının tavan yaptığını görüyorum... Yüksek sıcaklıklara bu da sebep olur...
  • arkadaş standart fan ile senin işlemcin, % 0 kapasitede 40 dereceyi, tam yükte 60 dereceyi geçmemesi gerek. şunuda söylim sana baştan, 96 dereceyi gören bir işlemciden artık fazla randuman alamazsın. ömrü baya bi kısalmış artık o işlemcinin. termal macunu sürdün yine olmadıysa, ya fazla sürdün, yada ayaklar tam oturmadı. bak şimdi işlemci fanının demir olan kısmını parmaklarında kavra ve bilgisayarı havaya kaldır. yani bilgsayarın ağırlığını taşıyacak kadar sıkıdır orası. eğer bacaklardan ses gelir veya, fan yamulursa zaten oturtamamışsın demektir, bence tamamen montaj hatası.
  • biosta hemen hemen aynı değeri gösteriyor baktığım zaman :(( ayrıca tdu dan çıktım direk ss çektim yani bir nevi yükte pc sadece yükteyken o değeri göstermek istedim :(((((

quote:

SpeedFan'ın doğru değer yansıttığını nereden biliyorsun?

Farklı bir şey ama benim sistemimdeki fanların da hızlarını yanlış ölçüyordu.

95 derecede o işlemci fanının deli gibi dönüyor olması gerekir. Burada bir sorun var... Ayrıca senin bu ekran görüntüsünü bile o sıcaklıkta alabilmiş olabilmen mucize... SpeedFan'da bir sorun olabilir.

Bence işlemci sıcaklığı ve fan hızlarını bir de BIOS'tan kontrol etmen yerinde olur.

Bu arada, işlemci kullanımının tavan yaptığını görüyorum... Yüksek sıcaklıklara bu da sebep olur...

• işlemciyi söktüm üzerini temizledim çok azbir macun sürdüm güzelce taktım yerine değerleri biraz daha düşürmeyi başardım yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum sizleri :)))) ama ben genede fanı değiştirmek istiyorum bana hangi fanı önerirsiniz 50 60 70 liralık?_?
  • peki onu nasıl aktif edeceğiz biraz karıştırdım ama bulamadım :(
    quote:

Orjinalden alıntı: DEAD-RECKONING

quote:

Arkadaşa katılıyorum biostan işlemci ısısı alarmını devrede değilse devreye alman ve 78 derece civarında sistemi otomatik olarak kapatması şeklinde ayarlaman sistemin için olası istenmeyen bir durum oluşmasını engelleyecektir..
  • BIOS Features Setup bölümünde Current CPU Temperature diye bir kısım var. Eğer anakartında ısı sensörleri varsa CPU sıcaklığını öğrenebilirsin..
    Birde şöyle bi seçenek olması lazım:
    CPU Warning Temperature: İşlemci ısısı kaç dereceye gelince sistemin alarm vereceğini belirler...
    Bazı bios ayarlarında ise Current CPU Temperature bölümü Pc Health Status diye bi bölümün altında oluyor..
  • celeron un gözünü sevim celeron650 zamanlarında fansız 110 derecede starcraft atmışlığım var heyt be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agni_tr -- 6 Haziran 2009; 10:20:41 >
  • eski D işlemcimde çok ısınırdı, sanırım bu işlemciler bir süre sonra sapıtıyolar:)
    http://www.h epsiburada.com/sunbeam-core-contact-freezer-ultra-performans-islemci-sogutucu-sb-cr-cctf/productDetails.aspx?CategoryId=1125&productId=bd99157
    önerebilirim, intel lga775 i destekleyen sogutucular işinizi görür

ya da şöle bişey geliyor aklıma bilgisayarınıza virüs girmiş olabilir, işlemci kullanımına bakın derim
  • çok çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı gerçekten çok sağolsun :=)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.