Şimdi Ara

cpu sıcaklığım 85 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim kafamı karıştıran bir sorunum var bilgisayar açılırken 55 60 gibi açılıyor hiç bir sey yapmassam 48 55 arası gidiyor uygulamalar açarsam tekrar 55 60 65 gibi gidiyor ben bilgisayarımı 10 gün önce aldım ve nfs carbon undercovr gibi oyunlarda cpu sıcaklıgı 82 kadar vuruyor oyunda herhangi bir kitlenme veya kasılma olmuyor ufak tefek teklemer oluyor ama gta 4 oynayınca aradanv 5 dakikka geçmeden oyun kasılıyor sıcaklık 85 derceyi buluyor programa bakınca 1622 mhz kadar düşürüyor nfs de de böyle düşürüyor ama pek kasma olmuyor cpu sıcaklıgım gene 82 - 85 arası gidiyor oyun oynayınca sorun nerdedir arkadaşlar servise götürmeyi düşünüyorum ona nasıl bir bilgi vereyim nasıl anlatayım bu durumu bir sey daha fan hızım 82 85 derece arasında çalısırken yaklaşık 1600 1800 (1800 max bu zamana kadar fazla görmedim) rpm arası dönüyor normalde bilgisayar açılırken 55 60 derece arası açılıyor 800 1000 rpm gibi dönüyor sizcede fan hızı biraz düşüük değilmi bir arkadasımın basınada boyle geldi sıcaklık olayı hiç bir sey yok diye geri göndermişler şimdiden tesekkürler

sistemim intel dual core 2,20 ghz 1 mb ch

250 gb hdd
    2 gb ram
    ati 2600 hd pro 128 bit 512 mb paylaşımlı (orjinali 256 mb)
    anakart Megatrends i945 modelini tam bilmiyorum

• hiç fikri olan yok muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu?
  • ya çok merak ediyorum..Gerçek derece falan mı koyuyosunuz?nasıl öğreniyosunuz bunu?birde ortalama normal olmsı gereken sıcaklık kaç derece?
  • quote:

Orjinalden alıntı: loser16

ya çok merak ediyorum..Gerçek derece falan mı koyuyosunuz?nasıl öğreniyosunuz bunu?birde ortalama normal olmsı gereken sıcaklık kaç derece?

Everest adlı bir programdan öğreniyorlar.
  • Default çalışan bir c2d için bu rakamlar çok fazla önerim

1-Biostan fsb çalışma voltajı gibi değerleri el ile atayın ek olarak anakartlarda cpu sıcaklığına göre fan hızını ayarlıyan mekanizmalar bulunur bu noktalardan ignore yada perf. modunu seçerseniz fan max. hızlarda çalışacaktır.
    2-Soğutucu montajı hatalı yada macun ile ilgili bir sorun olabilir ac. gibi kaliteli bir macun kullanarak ince bir kat halinde tabii tekrar montaj yapın.
    3-Kasanızda en aşağı bir tane atış fanı bulunsun sanıldığının aksine atış fanı kasa kapağı açık sistemlere göre daha iyi sonuç verir.
  • termal macunsuz takılmış olabilir işlemcinin fanı macunu işlemcinin ortasına leblebinin yarısı kadar sık fanı üstüne takınca zaten basınçtan macun dağılır dağıtarak sürmenin mantığını anlamış değilim zaten üstüne basınç uygulayınca dağılır millet ekmeğe yağ sürer gibi macun sürüyor işlemciye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_6872 -- 27 Ocak 2009; 20:37:18 >
  • Performans istiyorsanız veya sessizlik sizin için önemliyse stok fan kullanmanızı kesinlikle önermiyorum. Kendinize güzel bir fan alınız. OCZ Vendetta 2 ve ona çok benzeyen akasa'nın yaptığı bir taklidi var. Bunları takarsanız hiçbir ısınma sorunu bir daha o işlemciye uğramaz (fanı çalışmasa bile pasif olarak oyun oynatabiliyor stok fanla bu sadece bir hayal).

Sıcaklığın nasıl ölçüldüğünü soran arkadaş için de kısaca bunu ölçen bir devre elemanı var dersem yeterli sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 27 Ocak 2009; 3:02:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok büyük ihtimal fan ya tam oturmamıştır yada termal macun sürmemişlerdir. Sen yapabiliyorsan fanı sök birde macun alıp güzelce sür. Eğer yapamassan bir bilgisayarcıya götür.
  • verdiğiniz cevaplardan dolayı çok tesekkür ediyorum fan yerine oturmamış sanırım bilgisayarcı geldiii şu anda 30 ila 35 arası gidip geliyor oyunda daha test etmedim ama ilk defa 30 düştü bakalım daha sonra ne olacak
  • Termal macun olmama ihtimali var ama genelde soğutucu üzerinde sürülü olarak geliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.