Şimdi Ara

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla, Bankalar Üzerinden Yapılan Altın Alımlarına Vergi Getirildi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bankalar üzerinden yapılan altın alımlarına vergi getirildi. Resmi Gazete’de yapılan düzenlemeye göre, vadesiz hesaplar üzerinden altın alımında binde 2 (% 0,2) oranında kambiyo muamelesi vergisi (KMV) uygulanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla, Bankalar Üzerinden Yapılan Altın Alımlarına Vergi Getirildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karaname ekonmiyi düzeltmedeki en büyük kozumuz. Düzel diyon düzeliyo.

• İthal malları döviz vererek yurt dışından satın alıp, Türkiye'de birleştirerek, yerli ürettim diye piyasaya çıkanlara da vergi bekliyoruz.

Türkiye'de üretirsen, Türkiye'de üretilmiş mamül kullanırsan vergi yok.

Yerli üretim yaparken; Yurt dışında üretilmiş mamül kullanırsan, en az %40'dan başlayarak teknolojik gelişmişliğine göre %100'e kadar fazla vergi ödeyeceksin bu döviz vererek satın aldığın mamüllere.

Yerli üretim yaparken kullandığın, yerli mamüllere ise bu ek vergi olmayacak.

Böylece üretim otomatik olarak yerlileşmeye doğru yönelecek.

Örneğin;
    Bir ürün 10 adet parçanın birleşimiyle oluşuyor. Bu parçaların; 6 tanesi yerli üretim ise bu parçalara ek vergi yok. Geriye kalan 4 parça yurt dışından dövizle ithal edilerek getiriliyorsa bu parçalara %40'dan başlayarak, teknolojik gelişmişliğine göre %100'e kadar şirketlerin ek vergi vermesi gereksin.

Böylece gerçekten yerli üreten şirketlerin fiyatları ucuzlayacak. İthal mallarla üretim yapan ve enflasyonu azdıran şirketlerin malları pahalılaşacak. Yerli üretim uygun fiyatlı kaldığında da daha çok tercih edilecek. Sonuç olarak, Türkiye'den yurtdışına çıkan döviz miktarı azalacak ve yerli üretim artacağı için daha çok zenginleşeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 18 Mart 2025; 11:8:21 >

• Bunun ne gibi bir faydası olacak ekonomiye acaba, bankadan alıp parasını sistemde tutan adam daha iyi değilmi.

bu kararla insanlar fiziksel altına daha çok yüklenmezmi.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Bu şekilde olay çözülmez. Bütün bu vergiler aslında memur maaşlarına gidiyor. Devletin yarı yarıya küçülmesi lazım ki dediğin şeyler yapılabilsin ve etki etsin.

Şuan Devletin 5.2 milyon civarı memuru var. Bu ABD federal devlette 2.2 milyon civarı. Biz ABD'nin 2 katı memur çalıştırıyor ve ABD'den 4 kat küçük bir ülkeyiz.

• Binde iki az olmuş yüzde beş filan olsa daha iyi olurdu,

• weirdo kullanıcısına yanıt

Bu kadar basit işte hakikat. Altın döviz falan alacaksanız bankadan almayın, bankaya yatırmayın yastık altında tutun diyorlar bir nevi. Biz de uyarız bu tavsiyeye artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Robinson_Crusoe kullanıcısına yanıt

Bir aya kalmazCumhurbaşkanlığı Kararıyla, Bankalar Üzerinden Yapılan Altın Alımlarına Vergi Getirildi. 

• Satışa da vergi gelsin aynı Boğaziçi köprüsü gibi.

• Yokmuydu yahu, dovizde vardi sanki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi Cehennemi.

• yakında eft/havaleye'de kambiyo ücreti gelir. vergi vergidir !

• Cem kullanıcısına yanıt

Dediğin gibi dövizde vardı ama altın da yoktu.

• jack_sparrow_82 J kullanıcısına yanıt
    surekli mevzuati degistirdikleri icin takip edemedik, bi ara vardi hatta binde degil yuzde 1 2 gibi biseydi galiba. sonra dusurduler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.