Şimdi Ara

Debriyajın kavrama noktasına nasıl alışırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
3.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ehliyet yeni aldım ama acemi şöförüm sonuçta. kurstaki arabada sıkıntı yaşamıyordum ama babamın arabasında arabayı bir türlü kaldıramıyorum. 4-5 defa deniyorum anca kaldırıyorum. paso stop ediyor araba. debriyaj ve gaz dengesini ayarlayamıyorum. nasıl olacak bu iş?

• Bazı arabalar gaz basılıyken yavaş debriyaj çekince kalkıyor. Ama bazı arabalar sadece debriyaj çeksen bile kalkıyor.

Normalde iyi araba sürerim ama sınavda 2 3 kere stop ettirmiştim arabayı o yüzden dert etme.

Gaza basmaktan korkma sadece. Birinci viteste araba uçmaz zaten.
  • Pes etmeden devam et ilk başta 6 kere 7 kere stop ettirirsin kaldıramazsın sonra sonra düzelir o zamanla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayi de debriyaj ayarı yaptır. Aşağıda kavrama olursa rahat edersin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • araban arabaya drgisiyor benzinli mozotlu dizel vs bazi araclarda ani kalkis sistemi vardir bazinda yoktur o yuzden kursa gideceklere kesinlikle egitim araçlarını bilerek gitsinler yoksa stop eder duruşunuz kurslarda bunu ister folos olmus araclarla egitim verirler sirf siz kalsin ikinci sinava para verin diye ikinci sinavda baska duzgun arac verirler bi bakmışsınız stip ettirmeden surmusunuzdur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla gaz vermeye cekiniyorsun buyuk ihtimalle bos arsada dene orada alisirsin daha rahat olur.

• Olmuyorsa gazi kökle ayağını debriyaj dan çek arabanın bağırması stop etmesinden daha iyidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kavrama nedir ? Araba hareket edene ve 1-2 metre ileri gidene kadar ayagini cekme debriyajdan. sanki araba hareket ettigi an ayagini debriyajdan cekmek gerekmis gibi ögretiliyor insanlara

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim sen bunlara bakma gazı kökle diyor adam yav debriyaj gelmesi gereken yerde değilse istersen devri 7ye getir bağırt arabayı kalkmaz.
    Dostum şimdi düz bi alana götürüyorsun arabayı,sonr avitesi tak bire debriyajdan ayağını çok yavaş çek,kavrama noktasına gelince motor sesi değişir titrer gibi olur. Zaten kendi kalkmaya başlar osıradada gaz vericeksin. Buna alış sonra yokuşta falan denk gelince kavrama noktasında araba kaçmaz oraya gelince frenden çek ayağını gaz ver gidersin. Yada yokuşta en basiti el freni.

• Gaza bas yavaş yavaş çek, gaza bas yavaş yavaş çek. Yüzlerce kez yap. Sonra çık trafiğe. Trafikte stresini yenmen lazım. Başlarda stop eder sonra alışırsın. Önemli olan trafikte rahatça yapabilmek. Başlarda korna falan yersin ama aldrış etme. Çalış.

• sağolun beyler tavsiyeler için. direksiyonda falan sıkıntı yok da şu kalkışlar falan çok zor. inşallah alışırım. valla ilerde otomatik vites araba alıcam inşallah
  • hafif gaz ver öyle kalk
  • Bende de ayni sorun var vites attirirkende bagirtiyorum arabayi gaz falan o araligi ayarliyamiyorum cok stop ettirdim kalkarken :D bakalim ehliyette nolucaz.. Bize care otomatik sanırım:(

• Arabayı hızlı sür genç
  • araba kullanarak zaman içinde alışırsın
    dik yokuşlar bul git orda dene arkaya kaçırmadan kaldır
    baktın yapamıyon (yokuşta elfrenini çek hafif yaz ver debriyajdan ayagını çek yavaşça arabanın ilerledğini hissedince elfrenini bırak)
    2.yöntem debriyaj'dan ayagını yavaşyavaş çek arabanın sesi değişcek o ara hiç bişey yapmasan bile araba geri gitmez ama bunu tavsiye etmem
    bi süre sonra hiçbişeye gerek kalmıcak NFS'dekiler gibi kullanacaksın :)
  • arabayı sürmeden önce debriyajı emmelisin.ne kadar emersen o kadar kolay kalkar
  • Bende pat die kaldiriyom pati cekiyo bi turlu olmuyo bendede

• benim öğrendiğim araçta şöyle
    debriyajdan ayağını hafif kaldırınca araba yürümeye başlıyor zaten. ondan sonra hafif gaza veriyosun hızlanırken ayağını debriyajdan yavaşça çekiyorsun.
    babanın arabasıyla da çalış hocam kapalı yerlerde dur kalk yap. ona da ayağın alışır zamanla.
  • Vitesi at ayağını bir noktaya kadar kaldır o arada gaza baş hafif. Bunları yaparken aklını pedallara verme biraz denemeyle çözersin işi.

• Araba dizeldir diye tahmin ediyorum, büyük ihtimal yaptığın yanlış sadece debriyajla kaldırmaya çalışmaktan kaynaklanıyordur.Gaza basıp ayağını debriyajdan yavaş bir şekilde çekersen sorun olmaz.Tahterevalli mantığına göre düşün ne kadar gaza basıyorsan o kadar ayağını debriyajdan çek.Eğer ayarlamakta zorluk çekerim dersen gaza basarken devir saatini takip et 1.500 devire geldiğinde ayağını çekmeye başla debriyajdan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.