Şimdi Ara

Delid için ne lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar şuan kullandığım i7 6700k ya delid yapmak istiyorum türkiyede bulabileceğim ve bu için gerekli olan en iyi malzemeler nelerdir ? işlemciyi bozma gibi bir korkum yok elim ayağım tutuyor düzgünce izleyip yapabileceğimi düşünüyorum

• Bildiğim kadarıyla Türkiye'de delid kit yok ihs yi ayırmak için işkence veya jilet kullanabilirsiniz onun haricinde metal termal macun (coollaboratory nanokatalogda var) ve ısıya dayanıklı silikon yapı marketlerde var (silikon şart değil)

Şimdiye kadar 4670k ve 4790k ya jilet yontemiyle coollaboratory macun ile silikonsuz delid yaptım tam yükte 15-20C fark etti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperchondriac

Bildiğim kadarıyla Türkiye'de delid kit yok ihs yi ayırmak için işkence veya jilet kullanabilirsiniz onun haricinde metal termal macun (coollaboratory nanokatalogda var) ve ısıya dayanıklı silikon yapı marketlerde var (silikon şart değil)

Şimdiye kadar 4670k ve 4790k ya jilet yontemiyle coollaboratory macun ile silikonsuz delid yaptım tam yükte 15-20C fark etti.

Forumda rockit ile delid yapan birisi vardı yanlış hatırlamıyorsam.
  • Mangal gibi bir yürek lazım

Diğer parçalar bir şekilde bulunur.
  • 4770k ya delıd yapmıstım 25c fark etmıstı ama benımkısı 95c de calısıyordu fazla voltaj vermıstım4.9ghz calısıyordu delıd yapmadan once 4.6 yı gecemıyordum
  • Birkaç gün önce bir konuda gördüm, bir yurtdışı web sitesinden 120 Dolar civarına almıştı sanki.
  • Ben 2 adet 7700k ya internetten ücretsiz bulabileceğiniz 3d delid tool u 30 TL ye bastırarak delid yaptım, liquid ultra ve siyah silikon kullanarak da geri kapattım birinde 22 diğerinde 20 derece farketti yükte. İsterseniz yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beadlock2247 kullanıcısına yanıt
    Nerden aldın delid kitini?

• Hızır121299 H kullanıcısına yanıt
    Almadım, internetten 3d dosyasını indirip 3d baskı yapan bir yerde çıkarttım. Çok daha uyguna geldi

• Doğru yaparsanız jiletle de delid yapmak mümkün. 1151 sokette jiletle yapmayı riskli kılacak bileşenler yok ihs altında.

• https://forum.donanimhaber.com/8600k-delid-slikon-polimer-iletkenligi-hk-elektronikci-ark-iceri--131166064-2#131255312

Yurt içi linkler konuda var sıvı metal tükenmiş ben aldıgımda aryıp sormustum 2 adet stoktaydı diğer markanınkıde vardı nano katalogda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 14 Şubat 2018; 8:39:28 >
  • Ne gerek var hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Delid işlemini ben de 4790K işlemcime uygulamayı düşünüyorum. @SkeironnWH ile görüştüm uygun bir zamanda malzemeleri alıp yapacağım.
  • Falcatayla çok rahat yapabilirsin koselerden dikkatlice giriş yapıp biraz kuvvetlice ama yavaş yavaş . Elini kesme yeterli. İçini açtıktan sonra bir güzel temizle silikonlarini da banka kartı gibi bir kartla temizleyebilirsin. Sıvı metali de kulak copunun pamuguyla hafif yedirip ihsyi sikonlamadan da işlemciyle beraber yuvaya yerleştirip kelepceyi kapatman yeterli. En fazla 5-10 dk lik bir işlem çoğu zaten temizleme ile geçiyor.

• Niye delid yapılıyor ki? hee pardon intel 1800 liraya sattığı işlemcilere dahi kıytırık macun kullandığı için unutmuşum doğru ısınıyor ve spike yiyor işlemciler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.