Şimdi Ara

devriyaj dan bir 'tıss' diye ses geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar araba dururken yada giderken farketmez devriyaja sonuna kadar basınca , camlar acıkken daha iyi duyabiliyorum, tısss diye bir ses geliyor nedendir acaba, anormal bir durum mu var yoksa normalmidir, vites değiştirmelerde bir sorun yaşamyıyorum
    araba 97 model polo hb 16V 102hp liklerden

• Yapay Zekanın Yanıtı

Debriyaja Basınca Hava Sesi Gelmesinin Nedenleri ve Çözümleri

Debriyaja bastığınızda aracınızdan bir "tıss" sesi geliyorsa, bu çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İşte olası nedenler ve çözümler:

• Hava Sızıntısı: Debriyaj sistemindeki bir hava sızıntısı, "tıss" sesine neden olabilir. Debriyaj silindirini ve hortumları hava kaçağı olup olmadığına kontrol edin.
    • Kusurlu Debriyaj Baskı Grubu: Debriyaj baskı grubu arızalıysa, bu da "tıss" sesine neden olabilir. Baskı grubunu bir mekanik tarafından kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.
    • Yıpranmış Debriyaj Bilyalı Rulmanları: Debriyaj bilyalı rulmanları zamanla yıpranabilir ve "tıss" sesine neden olabilir. Bu rulmanları bir mekanik tarafından kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.
    • Hidrolik Debriyaj Sistemi Arızası: Aracınızda hidrolik bir debriyaj sistemi varsa, bir arıza hava sızıntısına ve "tıss" sesine neden olabilir. Hidrolik sistemi bir mekanik tarafından kontrol ettirin ve gerekirse onarın.

"Tıss" sesini çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Aracınızı park edin ve el frenini çekin.
    • Debriyaja yavaşça basın ve sesi dinleyin.
    • Sesi nereden geldiğini belirlemek için aracın altına bakın.
    • Yukarıda belirtilen olası nedenleri kontrol edin.
    • Gerekirse bir mekaniğe başvurun.

Debriyaja basınca hava sesi gelmesi, genellikle ciddi bir soruna işaret etmez. Ancak, sesi görmezden gelmemeli ve zamanında çözmelisiniz. Aksi takdirde, debriyaj sistemine daha fazla zarar verebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • debriyaj bilyası...
  • pardon arkadaşlar debriyaj bilyasından gelen sese benziyor demek istemiştim .. değişmesi gerekir ancak sanzıman indiğinde baskı ve balata da değişebilir ki büyük ihtimalle değişir. bununda maliyeti işçilik dahil 300- 350 ytl gibi bişey çıkar ses bozulmayla dogru orantılı, artarsa bir an önce değiştir derim..
  • nasıl yani biraz açıklarmısın

peki neden kaynaklanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 2 Mart 2007; 22:36:08 >
  • aracı kullanmaya göre debriyaj balatası aşınır.. genellikle set halinde değişir (baskı, balata, bilya) daha önce servis sadece balatayı veya baskı ve balatayı değiştirmiş ancak bilyayı değiştirmemiş olabilir.aracı kullandıgın süre zarfında bilyanın miyadı dolmuş ama baskı ve balata halen sağlamdır. eger bilyadan geliyorsa miyadı dolmuş ve değiştirmeden başka yapılacak bi şey yoktur. şu da var bazıları bilyanın içini açar yaglar kapatır takar "abi değişmeye gerek yok ben yağladım takıyorum" derse inanma.. değiştir.. saygılar..
  • omr-u hayatimda rulmandan tiss sesi hic duymadim.. bildigim kadariyla pololar debriyaja daha rahat basilmasi icin hidrolik destekli (hydraulic booster) yani basit bir 'debriyaj merkezi' var bu vasitasiyla debriyaja uygulanan gucu artiriyor.
    Motor calisirken, ancak araba dururken debriyaja sonuna kadar bastiginda da ayni tis sesi geliyormu? Eger evetse kaputu acip, bir baskasina debriyaj bastir ve sen sesin yogunlastigi yeri arayabilirsin. Debriyaj merkezi civarinda bir artis varmi? Ikinci sorum, debriyaj eskiye nazaran daha sert mi?
    Selamlar
  • sertlik konusunda hiç bir değişiklik yok debriyaj eski debriyaj, sadece dibine kadar basınca ama anca köküne kadar basmanız lazım, kapı acıkken mesela sessiz bir ortamda durduğu yerde bu sesi duyabiliyorumi veya yavs giderken arac içindende çok az duyuyluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eger arkadasın dedigi gibi hidrolik destekliyse pedal direk hidrolik pistondaki keceden gelir ses kece tek olarak satılırmı bilmiyorum ama bi yolu vardır ve ses kesin keceden geliyodur araba amortisörlerinde de yagın sızmaması için bu tarz keceler kullanılır hatta patlak amortisör demek kecesi patlamıs anlamına gelir bizimde arabanın freninden geliyo aynı ses tıssssssss diye yanlıs yazıyo olabilirin westen haouse degişecek diyolar fren merkezi ustalar sallıyo bence
  • olabilir @voith arkadasın dediği şeyden geliyor sanırım
    neyse şimdilik bir sorun yok bakalım
  • bu tip durumlarda sesi bizzat duymadan ve aracı test etmeden hiçbir sağlıklı yorum yapılamaz...eğer bu ses debriyajın kavrama-bırakma noktalarında olsaydı o zaman debriyaj sistemi ile ilgili bir sorun düşünülebilirdi..eğer aracınızda debriyaj kaydırması gibi bir problem hissetmiyorsanız bu mekanik sistemlerden kaynaklanan(büyük ihtimalle de hidrolik sistemdeki pompa sesidir) olağan bir durumdur..endişe etmeye gerek yok..
  • eywalah arkadaşlar sağolun , eksik olmayın siz
  • hidrolik olabileceği aklıma gelmemişti. hidrolikse eğer keçe kaçırıyordur ama hidrolik yoksa bilya değilde baskının sürtme sesine benziyordu
  • debriyaj hidrolik sorunu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.