Şimdi Ara

Dibine kadar OverClock için GTX 1060 seçimi. Asus Strix O6G alındı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün gece uzuun uzun düşündükten sonra 1070 almaktan vazgeçip 1060'a döndüm.

Sebebi ise artık bu işin sonunun gelmiyor olması. Şimdi 1070 alsam 1 bilemedin 2 sene sonra yine kaşıntı tutacak ben bu sistemi değişeceğim.

O yüzden ekstra masrafa girmeden yeni kartımı almak istiyorum. Önceki kartım MSI RX 480 GamingX 4G idi. 1303GPU/1750VRAM gelen modeldi. 224 GB/S Bandwith'e sahipti.

Kart zaten klasik OC yatkınlığı çok düşüktü o yüzden stok hızlarda kullandım. (Hem GPU sınırı hem de belleklerin hynx olmasından dolayı adam gibi OC yemiyordu)

Şimdi ise GTX 1060 geçmeyi düşünüyorum. Malumunuz bu kartın OC potansiyeli oldukça iyi. En ölüsü 1.9 Ghz/GPU günlük çalışıyor.

Ben ise biraz daha dürtükleyip günlük 2.0-2.1 GHZ/GPU seviyelerinde kullanmayı düşünüyorum. İnce eleyip sık dokuduktan sonra elimde 3 kart kaldı onlar da şu şekilde:

Asus Strix :
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8744

+'ları:

3'ünün arasında en ucuz model olması.
    3 fanlı tasarım ve büyük heatsink.
    Aktif VRM Phase soğutması olması.
    6+1 Choke Dizaynı.

-'leri:

VRam Soğutması pasif dolayısıyla Ram OC kısıtlı.
    5 Heatsink HDT olmasına rağmen GPU çekirdeğinin sadece 2 tanesine temas etmesi.

Gigabyte G1 Xtreme:
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8004

+'ları:

VRM ve VRam aktif soğutmaya dahil.
    Sözde "ÖZEL" seçilen GPU'lar kullanılıyor.
    6+1 Choke Dizaynı.
    En sessiz fan/ısı düzeyi.

-'leri:

Fiyatı
    Arkada tek HDMI çıkışı olması
    HDT Soğutma olmaması

MSI GamingX PLUS:
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8641

+'ları:

Plus modeli yani 9GBPS bellek ile gelmesi, bellek OC ile uğraşmaya gerek kalmıyor.
    6+1 Choke Dizaynı.

-'leri:

Fiyatı
    Pasif VRam ve VRM soğutması

Cevaplar için teşekkürler.

Kartı aldık hayırlısı olsun bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 13 Haziran 2017; 18:45:47 >

• valla bende seninle aynı durumdayım ben kararımı gamingx plus'dan yana verdim sebebi de memory hızı daha yüksek soğutma ve sessizlik anlamında msi gaming kartlar muhteşem üstüne 80 tl para iadesi de var.

gigabyte g1 extreme kart'ta muhteşem ama soğutucu çok ağır gib geldi sanki boyutuna baksanıza yani pcı ex girişini mundar edebilir. gerçi yeni anakartlarda pcı ex girişinde destek var ama ben yine de emin olamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 11 Haziran 2017; 19:33:6 >
  • birşey sorcam sen bu işten anlıyor gibisin ben daha yeni yeni araştırıyorum http://www.sinerji.gen.tr/asus-geforce-gtx1060-dual-oc-3gb-192bit-pmu72231 bu ekran kartıda 3gb lık olanı bunada ileride oc yapılır mı tam bilmiyorum ve bu kart 3.5k lık bir oyun bilgisayarı için ideal mi sence
  • quote:

Orijinalden alıntı: svenreyiz

birşey sorcam sen bu işten anlıyor gibisin ben daha yeni yeni araştırıyorum http://www.sinerji.gen.tr/asus-geforce-gtx1060-dual-oc-3gb-192bit-pmu72231 bu ekran kartıda 3gb lık olanı bunada ileride oc yapılır mı tam bilmiyorum ve bu kart 3.5k lık bir oyun bilgisayarı için ideal mi sence

1060 3GB alınacak bir kart deüil 1050Ti 4GB ya da 1060 6GB alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

valla bende seninle aynı durumdayım ben kararımı gamingx plus'dan yana verdim sebebi de memory hızı daha yüksek soğutma ve sessizlik anlamında msi gaming kartlar muhteşem üstüne 80 tl para iadesi de var.

gigabyte g1 extreme kart'ta muhteşem ama soğutucu çok ağır gib geldi sanki boyutuna baksanıza yani pcı ex girişini mundar edebilir. gerçi yeni anakartlarda pcı ex girişinde destek var ama ben yine de emin olamadım.

Hocam siz de RX 480'î sattınız galiba

Şimdi o cashback olayından ben ve dolaylı olarak siz de faydalanamayacaksınız.

Kampanyaya katılmak için kartı aldıktan sonra 1 ay geçmesi gerekiyor.

Fakat cashback kampanyası bu ayın sonunda bitiyor. Doğal olarak o iş yatıyor. Yatmasa 1070 armor siparişi geçmiştim şu an zaten 1750'ye geliyordu.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    kartın alım tarihi önemli olan diye biliyorum umarum öyledir.öyle olduğunu düşünerek 1060gaming x aldım bende
  • Kartın alım tarihi önemli siz kampanyanın son günü de alsanız üzerinden 1 ay geçtikten sonra iade alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evga ftw+ modelleri de oc için iyidir.

bende xfx rx 470 vardı onu sattım forumdan öğlen yarın teslim edeceğim yerine gtx 1060 gamingx + alacağım

kampanya'nın şartlarına baktımda öyle bir detay yok satın aldıktan sonra formu doldurmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 11 Haziran 2017; 21:53:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

evga ftw+ modelleri de oc için iyidir.

TR'de yok. Onu da inceledim. Hatta Galax Hof vardı 8+6 pin falan bulamadım onu da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

bende xfx rx 470 vardı onu sattım forumdan öğlen yarın teslim edeceğim yerine gtx 1060 gamingx + alacağım

kampanya'nın şartlarına baktımda öyle bir detay yok satın aldıktan sonra formu doldurmak gerekiyor.

Hemen doldurulmuyor işte, benim arkadaş da rx 480 sattı 1070 gaming aldı bugün, siteye bilgileri girmeye çalıştığımızda 30 ila 60 gün arasında diyor.
  • Hocam son zamanlarda asusun 650ti boost ve gtx 950 kartlarını kullandım. İkisinin de voltajı kilitliydi. Bu yüzden belirli bir frekanstan yukarıya ne yapsam da çıkamadım. Artık gözümde asus az overclock olur gibi bir algı oluştu. Diğer modelleri nasıldır bilmiyorum.
  • Oc için msi gaming x alırdım ben olsam. Evganın 1070lerinde termal problemler vardı 1060larında da olabilir belki. Gigalarda çok fazla cw şikayeti var. Asus'un 1000 serisindeki durumunu bilmiyorum ama servisi çok kötü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m352

Oc için msi gaming x alırdım ben olsam. Evganın 1070lerinde termal problemler vardı 1060larında da olabilir belki. Gigalarda çok fazla cw şikayeti var. Asus'un 1000 serisindeki durumunu bilmiyorum ama servisi çok kötü.

Inventus'dan alacağım hocam, gerçi her ne kadar aracı firma olsalar da CW vs. çıkarsa iade edeceğim.

Bu arada Asus'ta karar kıldım. Aynı model karta ekstra 100-150 TL vermek mantıklı gelmedi.
    amazondan siparis versen tr garantisinden daha iyidir ki evganin garanti kousundaki hassasiyeti malum. pascal sersinin en iyi oc olan modelleri 1060 serisi. Sogutma olarak en az problemi olan model chip alani az oldugundan. hangi modeli alirsan al cikabilecegin oc seviyesi sana denk gelecek silikonla yuzde 90 limitlenecektir. yuzde 10 bilemedin 20 oranda sogutmaya bagli kalacaksin. bu sebeple millet cok rahat tek fanli evga 1060 sc modeli ile 2050 mhzlere ulasabildi. Ancak ne kadar iyi oc yaparsan yap 2000mhz ile 2100mhzde calisan kart arasinda gozle gorulebilir bir fark goremiyeceksin ultra ayarlarda. yerinde olsam uzun vadeli olamasi acisindan sifir 1060 alacagima 2el temiz 1070 kovalardim. zaten rx480ler mining muhabbetinden oturu deger kazandi. ustune pek de bir sermaye koymazsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Hocam son zamanlarda asusun 650ti boost ve gtx 950 kartlarını kullandım. İkisinin de voltajı kilitliydi. Bu yüzden belirli bir frekanstan yukarıya ne yapsam da çıkamadım. Artık gözümde asus az overclock olur gibi bir algı oluştu. Diğer modelleri nasıldır bilmiyorum.

Hocam zaten 1060-1070-1080 3'ü de maksimum 1.093V olacak şekilde kilitli diye biliyorum. Kilidi açmak için de bios gerekli sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

amazondan siparis versen tr garantisinden daha iyidir ki evganin garanti kousundaki hassasiyeti malum. pascal sersinin en iyi oc olan modelleri 1060 serisi. Sogutma olarak en az problemi olan model chip alani az oldugundan. hangi modeli alirsan al cikabilecegin oc seviyesi sana denk gelecek silikonla yuzde 90 limitlenecektir. yuzde 10 bilemedin 20 oranda sogutmaya bagli kalacaksin. bu sebeple millet cok rahat tek fanli evga 1060 sc modeli ile 2050 mhzlere ulasabildi. Ancak ne kadar iyi oc yaparsan yap 2000mhz ile 2100mhzde calisan kart arasinda gozle gorulebilir bir fark goremiyeceksin ultra ayarlarda. yerinde olsam uzun vadeli olamasi acisindan sifir 1060 alacagima 2el temiz 1070 kovalardim. zaten rx480ler mining muhabbetinden oturu deger kazandi. ustune pek de bir sermaye koymazsin.

1500e bir tane 1 yıl kullanılmış 1070 Gaming X bulmuştum amazon ürünü, ertesi günü rezerve edilmiş, bakalım satılmazsa onu sürekli takip ediyorum zaten.

• 1060 Strix'in PCB'si 1070 STRIX ile %100 aynı. Heatsinki yine %100 aynı.

Bendeki 1070 strix fire strike testinde 55 dereceyi geçmeyip fanları bile döndürmüyordu, o heatsink ve pcb 1060'ı uçurur, seni bir tek kısıtlayan gpu silikon kalitesi olur, diğer hiçbirşey düşünmene gerek kalmaz.

Tek sıkıntısı aktif vram soğutması yok, ince bir metal koyup geçmişler.

Xtereme gaming'inde pcb'si ve heatsinki kalitesi çok iyi, ayrıca vramlerde aktif soğutuluyor.

İkisinden birini tercih edebilirsin, ben olsam daha ucuz olduğu için strix alırdım.

MSI'yı geç hem pcb'si hem heatsinki diğer iki modelden kötü, sadece diğer ikisinden daha sessiz fakat o farkı insan kulağı anlayamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

1060 Strix'in PCB'si 1070 STRIX ile %100 aynı. Heatsinki yine %100 aynı.

Bendeki 1070 strix fire strike testinde 55 dereceyi geçmeyip fanları bile döndürmüyordu, o heatsink ve pcb 1060'ı uçurur, seni bir tek kısıtlayan gpu silikon kalitesi olur, diğer hiçbirşey düşünmene gerek kalmaz.

Tek sıkıntısı aktif vram soğutması yok, ince bir metal koyup geçmişler.

Xtereme gaming'inde pcb'si ve heatsinki kalitesi çok iyi, ayrıca vramlerde aktif soğutuluyor.

İkisinden birini tercih edebilirsin, ben olsam daha ucuz olduğu için strix alırdım.

MSI'yı geç hem pcb'si hem heatsinki diğer iki modelden kötü, sadece diğer ikisinden daha sessiz fakat o farkı insan kulağı anlayamaz.

Ben de aynen o şekilde son kararı kıldım hocam.

Strix hem en ucuzları hem de en kaslıları. Tek sorunu dediğiniz gibi aktif vram soğutması yok, artık ram oc yapmayız olur biter.

GPU yüklenmeye devam.

Edit: Evet PCB'de dediğiniz gibi 1'e 1 aynıymış.

1060 PCB:

1070 PCB:

Hadi bakalım inşallah CW'de çıkmazsa güzel bi 1060 kullanalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 12 Haziran 2017; 2:43:14 >

• O paraya yurt disi 1070 al gec.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.