Şimdi Ara

Dik durup eğilerek ayak parmaklarına erişmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
14.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ayakta dururken dizleri bükmeden eğilip ayak parmaklarına kadar erişebilmek için hangi hareketleri yapmak gerekiyor bilen var mıdır?

• vücudunu ısıt. Isıttıktan sonra olduğun yerde zıplamaya başla.sonra zıplarken dizleri göğüse çek 10 kere yap. Topukların yere değmesin hiç zıplarken. Sonra dizleri göğse çektiktem sonra zıplamaya devam et biraz daha yükseğe sıçra. Eonra birden eğil esnemeye başla öne doğru. Nefesin sıkışır bacağın yanar ama baya esnersin. Sonra beli ısıt döndürmeler yap. Sağa sola esne öne arkaya esne açılır zamanla. İmla kurallarına kafa attım yardımcı olabildiysem ne mutlu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ben Kickboks'a başlamadan önce aynı senin gibi dokunamazdım. Şimdi bu soruyu görünce eski günlerimi hatırladım, artık vücudumu tamamen kapatıyorum yani başım göğüslerim bacağıma değecek şekilde. Bu esneme işinin sırrı ki sadece bacaklar için değil bütün vücut için. Zaman, acıya dayanıklılık ve belki birazda erken yaşta başlama.

Sana tavsiyem o esneme hareketine başlamadan önce yavaş yavaş ısındır kendini, bildiğin dikine hareketlerle ısınabilirsin, daha sonra ayakta bacaklarını omuz genişliğinde açıp yere doğru esne burada daha başlangıçtan bütün gücünle esne demiyorum yavaş yavaş aşağı yukarı yap. Sonra bacaklarını kapat ve aynı şeye devam et, arada bir dik dur ve nefes al daha sonra aşağı doğru esnemeye devam et, sonra kendini hazır hissettiğin zaman yani artık bacaklarının ısındığını düşündüğün zaman esneyebildiğin kadar aşağı esne ellerine tutabiliyorsan parmak uçlarından yada bileklerinden tut yani gerildiğini hisset ve bekleyebildiğin kadar bekle. Aynı şekilde bunu yerde de yapabilirsin.

Burada çektiğin acı benim tavsiyem %80 lere çıkmasın %70 lerde kalsın. Acele etmene gerek yok zamanla olur. Kasların çok ağırdığı zamanda dinlendir, birde benim tavsiyem sadece bu esneme dışında farklı esneme hareketleri de yap bu onların bir parçası olsun sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 26 Haziran 2015; 14:14:30 >

• Enes4125 kullanıcısına yanıt
    Ben 26 yaşımdayım ve spora yeni başladım. Ellerim diz hizama anca geliyor. Zamanla çalışarak ayak bileklerime kadar uzanabilirmiyim sizce? Yoksa artık çok mu geç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Ben 26 yaşımdayım ve spora yeni başladım. Ellerim diz hizama anca geliyor. Zamanla çalışarak ayak bileklerime kadar uzanabilirmiyim sizce? Yoksa artık çok mu geç?

Hocam deyebilirsin bu o kadarda zor değil zamanla olur.
  • Enes4125 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 39 yaşımdayım, hiç spor yapmadım yapmam da, dizlerimi bükmeden avuç içimi uere tamamen zorlanmadan deydirebiliyorum. Bunun için birşey yapmak gerektiğini bile bilmiyordum 🙂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowman76 -- 11 Mart 2025; 3:43:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.