Şimdi Ara

Dikkat Herkes aracına karter muhafazası taktırsın kampanyası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Önce kazayı/olayı biraz anlatayım.

Önceki akşam zifiri karanlık bir yolda yaklaşık 50-60 km bir hızla dalgınlıkla,
    bir çukura girdim çıktım. Devam ettim. 100 mt. sonra yağ lambasının yandığını
    görüp kenara çekip stop ettim.

Sonra sabah eğilip baktım. Yağın tabanda biriktiği yağ deposu mu karteri mi birşeyler var.
    Orayı bayağı bir yamultmuşum. Ama delik yok. yağ sızıntısı yok. Yakınım yağ pompası gümlemiştir dedi.
    Kaskodan çekici çağırtıp sanayiye gönderdik.

Forumdan superxp arkadaşım bana akıl verene kadar kaskonun devreye girebileceği aklıma gelmedi. (Çekici Hizmeti hariç) kendisine teşekkür ederim.

Kasko devreye ne kadar girer? Bir yağ pompası bir karterle sıyrılmaya mı çalışır?
    Tamam ben bir kaza yaptım. Ve bu kaza neticesinde arabam o andan itibaren yağlama yapmadı. 100 mt sonra benim arabam yatak sardı ve masrafım en az 2000 YTL.
    Üç yıldır full kaskoluyum. Bir defa bile benim yüzümden kaskonun cebinden para çıkmış değil? Hasarsızım.

ŞİMDİ BENİM BU HASARIM, kaza kaynaklı değil mi? Ben kazayı farkedince kenara çekmiş,
    ertesi sabah çekici çağırmışım. Arabamı kullanmamışım.

Teşekkür ederim.

Bu konu ile ilgili ikinci topiğim öncekinin

http://forum.donanimhaber.com/m_20344720/mpage_1/key_//tm.htm#20344720

kilitlenmesini talep ediyorum. Konu değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fidelio76 -- 21 Ocak 2008; 9:57:30 >

• kasko masraflarınızıda ödeyecektir.Bizim başımıza gelen bir olayı anlatayım benzer sayılır.
    Bundan 3-4 sene önce bursada aşırı yağmur yağmıştı.Hava karardıktan sonra benim kuzenim de arabasıyla(98 astra) dışarı çıkmış.
    Tabi heryer göl olmuştu,bu arabasıyla suyun içinden geçerken tak diye bir ses duymuş sonrada yağ lambasının yandığını görmüş.
    Hemen kenara çekmiş arabayı ondan sonra kasko çekici yolladı ve masrafları karşılamıştı diye biliyorum
  • dostum kasko bu hasarı ödemez.aracını çarptığın anda hakerekt ettimmemen gerekiyordu.
  • Sayın Eksper,

İlginiz için teşekkür ederim.

Bana verilen bilgi kaskonun motorun içine karışmadığı yönünde.

Şimdi benimki bir kaza mı? Kaza çünkü istem dışı gerçekleşen, sahibini üzen, maddi ve manevi olarak yıpratan, mala, cana zarar veren bir olay.

Şimdi burada bir ihmal var mı? Benim arabam bakımsız olsa tamam, arabamın yağı olmasa, fren hidroliği eksik olsa, atıyorum aküm bitse tamam. Ben arabamın bakımlarını eksiksiz yaparım. Size komik bir şey söyleyeyim mi? Benim evimin kilerinde kullanılmamış yağ filtresi, polen filtresi, hava filtreleri var. Bir defa bile kasko benim yüzümden masrafa girmedi. Kaza yaptım ama bana çarptılar. İstemezdim ama kısmet.

Neyse, şimdi bu işlerden anlamam ama seyahat anında ben atıyorum 50–60 km. hızla giderken bu olay gerçekleşti ve sinyali görünce seyahate devam etmedim.
    Bu olayda, önemli olan durmak değil. Motoru stop etmek size sorarım. Eğer olduğum yerde manevra yapmıyorsam ya da park alanından çıkmıyorsam. Ben nasıl anında zınk diye stop edeyim motoru. Bu olmaz, mantık dışı.

Kaza yap, farın kırılsın, tamponun kopsun, sen kusurlu hatta suçlu olsan bile karşılayayım.
    Terör, grev, lokavt, halk ayaklanması gibi ihtimalleri de göğüslerim. Hatta ekstra ücretler alarak teyp, lpg aksamı falan da benden (bu da tüketici tercihi bu benim kaskomda bunlar da var. Bir risk varsa onun da bir primi olmalı.)

Arabayı perte bile çıkarabilen zihniyet (Zihniyet diyorum ama kötü manada değil, anlayış, düşünce ve tüketiciye fayda olarak), benim arabamın bu hasarını niye karşılamıyor?

Akıl var, izan var. Hiç yoksa muhakeme, vicdan var. Bir insan isteyerek, bile bile kendi malına daha fazla zarar vermek istemeyebilir mi? Olsa da psikopattır. Ben de öyle olmadığımı düşünüyorum.

Şimdi benim arabamın karter bölgesi bir darbe alıyor. Etki tepki prensibiyle yağlama devre dışı kalıyor benim arabam yağlama yapmıyor ve benim arabamın motoru yatak sarıyor. Bu bir kaza sonucu olmamış mı? Bu bir hasar değil mi?

Kaza yaptım, bayıldım mesela. Kaza yaptım karter delindi. Motor yatak sardı. Olmaz karşılamam. Bayılmayacaktın. her şeyini karşılarım motora karışmam var mı böyle bir şey.

Her sene 500 lira öde. Kaza yap. 2000 YTL daha cepten öde. Var mı böyle yağma?

Ama yine yaptıracağım kaskoyu, çünkü benimle alakalı değil. Bizim ailede mahalle baskısı var. Kaskosuz araba, trafiğe mi çıkarmış?

Millete laf anlatana kadar soyulmaya devam.

(Haksızlığa uğradığını düşünene, haksız olduğunu kabul ettirebilmek zordur. Allah kolaylık versin.)

Teşekkür ederim.

• Kasko'nun işine gelirse tavrına
  • neden karşılamıyor ya... kazanın olduğu yerde farketmedin ama farkedince durup haber verdiysen karşılaması lazım.
  • Kürşad hocam daha neler neler oluyormuş aklınız hayaliniz durur.

Mesela arabanızı bir otoparka parkettiniz ve otopark ruhsatsız. Arabada meydana gelebilecek hasar ya da
    arabanızın çalınması durumunda da kaskonuz zararı karşılamıyormuş.

Neyse araştırmaya devam. Arabam yarın çıkacak tamirden. Ama ben bu işin peşini bırakmayacağım birazcık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abi nasıl olur arabayı vurduğun yerde beklemen gerekli . burası türkiye otobanın ortasında çukur olabiliyo mahalle arasındada .. adam trafiğin düzenli vede hızlı aktığı biryerde çukura girdi diyelimö vede bekledi arkasından biri gelip ona vurursa ne olacak . yolun ortasında beklemek kadar saçma birşey yok . her durum için demiyorum ama bu tarz birşey olsa ne olacak mesela .
    bence bu iş kaskocu ile aranda anlaşmaya bakar birşekilde karşılamak zorundalar . sonuçta sizin arabanızı darbe aldığı belli . senin hatan veya yolun hatasından ama bir kaza sonrasın da bu duruma gelmiştir aracınız . normal bir bozulma değildir bu . ki servistede bunu anlayabilirler . bizimde bir kaza sonrasında sis farları aktifliği kaybetti yanmamaya başlamıştı . bunu farkettikten sonra servise soktuğumuzda sorun nerelere varmışsa hepsini kaskodan karşıladılar ( parçalanan lastikler hariç ) balans ayarına varınca hepsini . bizde aracımızı olduğu yerde tutmamıştık . eğer orda tutsaydık direk bursa trafiğini ekliyecekti . çünkü araç bursada en sıkışık trafikte yan şekilde durup 2 şeridide kapatıyodu . burda bekleseydik asıl ozaman sorun olurdu . araba gidiyodu servise kadar öylecek gittik . tampon çamurluk farlar falan hepsi hasar almıştı sislerde değişti

• bunu kasko karşılamaz karşılarsada hasarsızlık indirimi bozulur. Adam ufak bır boyayı zor yaptırıyor sen kaç lıralık hasardan bahsetmışsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enforacle

bunu kasko karşılamaz karşılarsada hasarsızlık indirimi bozulur. Adam ufak bır boyayı zor yaptırıyor sen kaç lıralık hasardan bahsetmışsın.

güzelde adam zaten hasarsızlık indirirm gitsin yada gitmesin dememiş . aman gitsin . gitse ne olur en fazla 60%tan 40%a düşer indirim . bizde öyle olmuştu . 5 senedir kaskoyu bozmadan gidiyoduk . ancak geçen sene içerisinde iyi bir kaza yaptık . 5bin liralık hasara yakın hasar vardı sanırım . kasko biraz indirimi kıstı o kadar
  • Yav abi gözünü seveyim hasarsızlık elinin kiri.
    Seneye kim öle kim kala. Dediğim gibi temiz dikkatli sürücüyüz.
    Yav yok mu bu konuda bir otorite muhattap ta bulamıyoruz. (Yazan arkadaşlar muhattabımız
    hatta habibimiz yanlış anlaşılmasın. )
  • Trafik ekipler amirliğine gittim. Akıl danıştım.
    Konu hakkında bilgileri yok.
    İnternette Sigorta eksperleri derneğinin telefonunu buldum.
    Numara yanlış çıktı.
    Ümitlerim sona ermek üzere.
  • Arkadaşım gece otobanda yolları bölmek için koyulan bidona vuruyor,biraz gidiyor ve radyatörün delidiğini fark edip duruyor.Eşi ve çocuğu yanında olduğu için trafik ekiplerini beklemiyor,rapor tutturmuyor ve çekici çağırıyor.Buna rağmen aracını kaskodan yaptırabilmişti.
  • ARKADAŞLAR KASKO SADECE HASARINI ÖDER.ÖRNEĞİN DİYORSUNUZ KARTER YAMULMUŞ.İŞTE KASKO YAMULAN KARTERİNİN HASARINI ÖDER.YATAK SARMASINI ÖDEMEZ.SANA DİYECEKLERİ TEK ŞEY.ARACINI ÇARPMA ESNASINDA DURDURMANI VE HAREKET ETMESEYDİN DİYECEKLER.
  • öncelikle geçmiş olsun bu olayı servi müd. bana söylemişti bende karter koruma yaptırdım hemen

bu arada millet üç kagıt yapsın tekeri delsin yeni teker alsın farı kırsın xenon far taksın bizlerde 3 yıl kasko yaptıralım kasko bunu bile ödemesin kaskoya kardeşim ne olursa olsun adı üstünde kasko hata bende de olsa ödemek zorunda değilmi
  • Benim aracımda karter koruma var ve bu tarz bi kazada ne kadar işe yaradığını anlatamam. O olmasaydı ne şanzuman ne motor kalırdı. Tek sorunu arada bi gevşeyip ses yapmasıydı onuda hallettim. Sizin olayınıza gelince kaskonun vermeme nedeni üç kağıt yapanlar olabilir. Misal aracın motoru yağ yakıyordur, deler karteri bi süre kullanır, yağsız kaldı böyle oldu der, kaskodan rektifiye yaptırır.
  • aracı hareket ettirirsen karşılamaz diye biliyorum.
  • Arkadaşlar arabayı hareket ettirmiyorum.
    Aksine bu olay araba hareketliyken oluyor.
    Taş bana gelip çarpmıyor. Zaten bu olay saniyeler içinde oluyor.

Neyse araştırmalara devam ettim. Bu sabah Ankara Çankaya Kaymakamlığı'na gittim.
    Tüketici Hakları Komisyonu o binada değil. Bilmeyenler için söyleyeyim. Güvenpark
    Kumrular Sok. No: 5'te. yani Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesinin yanında. Kaymakamlıktaki
    polisler abi boşuna gitme senin masraf 750 YTL'yi aşıyorsa, senin adliyeye gitmen lazım dediler.
    neyse ben bi gideyim dedim buraya kadar gelmişim. Gittim heyete.
    Heyetin bürosundaki arkadaşlar dedi ki Abi biz sigorta işlerine bakmayız.
    Senin Hazine Müsteşarlığı Sigorta İşleri Daire Başkanlığı'na gitmen lazım. Neyse ben
    gene çıktım heyetten.
    Vatandaş Rıza oldum valla. Bilenler bilir, İzmir Caddesinden aşağı yürürken bir baktım.
    Bizim ***** Sigorta'nın başka bir acentesi durumu anlattım. Biz bir şey diyemeyiz.
    Arzu ederseniz, bekleyin bizim patron eski hasar uzmanlarından, isterseniz buyrun kartımızı
    1-2 saat sonra arayın bizi. Ben de tamam dedim kartı aldım çıktım.

Dün bir de kasko kitapçığını okudum. (Sözleşmenin içine zımbalandığı kitapçık)

Teminat kapsamı dışındakileri sıralamış malumunuz.

5. başlığın 8. maddesinde,

Bir kazadan doğan her türlü mekanik, elektronik hasar karşılanır diyor.

Buradaki MEKANİK kelimesi motor mu? Motor mu kastediliyor.

Bir de kasko şirketi bir fotoğrafını çekseydiniz ezik karterin.

Yav bağımsız sigorta şirketi eksperi ödemez demiş. Ben bu fotoğrafı çekip,
    evimin duvarına mı asayım.

• bu sigorta işleri hep dalga dümen dünya kadar para yatırırsın yok bunu karşılamayız yok bu böyle oldu.. muhakkak bir yolunu bulup para ödemezler..

ama adam gider bilerek camını kırar farını patlatır bilmem ne yapar onu karşılarlar bilerek kırmıştır çünkü..

işte böyle güzellikleri vardır sigortanın..
  • Valla bir yakınım karteri deldi, çekmiş kenara aramış kaskoyu kaskodn halletmişler...

Bu arada ben otoyolda taak diye ses duysam, çekerim kenara aracın sağına soluna bakarım....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.