Şimdi Ara

Dilimden ameliyat oldum.[İkinci Ameliyatı Oldum.(Aşağıda)](Dil bağı olanlar baksın derim.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
29.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sabah dilimden ameliyat oldum.Nerdeyse herkeste olan dilin altındaki zarı kestiler.Bu yaşıma kadar kestirmedim küçükken korkmuşum bu yaşıma kadar da ilgilenmemiştim. Beyaz gibi r leri boğazdan söylüyodum şimdi normal söyliyebilicem diye düşünüyorum.Doktor ilk başta iğneyle uyuşturdu sonra jiletle tak tak tak vuraraktan kesti .Uyuşturucunun etkisi geçmemişken iyiydi ama şu an dehşet ağrıyor.Konuşmaya çalışınca dehşet bir ağrı giriyor bu ağrı normal midir arkadaşlar doktor o kadar dayanılmayacak bir şey değil ama eğer fazla ağrı olursa ağrı kesici al dedi fakat bir şey yemediğim için ilaç da alamıyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.Şimdiden teşekkürler..

İkinci ameliyatı aşağı yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhimmat -- 3 Ağustos 2010; 19:28:09 >

• dili damağa bağlayan birşey yoktur. dili bağından bahsediyorsan, evet ben de ameliyat oldum geçen sene. 20 lik dişlerimi aldırırken promosyon olaraktan onu da aldırdım. oraya 2 dikiş atıldı, ilk 3 gün deli gibi ağrıması normal konuşmaya çalışırken. ağzını sabit tutarken ağrıyorsa ağrı kesici al. 1 haftada alınıyor zaten dikişler, problemin kalmaz. bende konuşurken kekeleme sorunu oluyordu arasıra, dilim dönmüyordu hareket kapasitesi kısıtlıydı, şuan hiç bir problem yok

edit: bu arada söylemeyi unuttum birşey yiyemiyorsun ya, benim yaptığımı yapacaksın git annene, babana, kardeşine cicibebe ve aldır veya sen al, cicibebeyi kaseye dök, sütü kaynatıp cicibebenin üstüne dök. erisin, bulamaç kıvamını alsın. onu yersen ilaç alma problemin kalmaz. zaten çorba gibi oluyor, hem süt var hem de bisküvi, besin değeri yüksek çorbadan kat kat daha iyi, su içmiyorsun.. çorba dediğin sırf su zaten...
  • dili damağa bağlayan birşey yoktur. dili bağından bahsediyorsan, evet ben de ameliyat oldum geçen sene. 20 lik dişlerimi aldırırken promosyon olaraktan onu da aldırdım. oraya 2 dikiş atıldı, ilk 3 gün deli gibi ağrıması normal konuşmaya çalışırken. ağzını sabit tutarken ağrıyorsa ağrı kesici al. 1 haftada alınıyor zaten dikişler, problemin kalmaz. bende konuşurken kekeleme sorunu oluyordu arasıra, dilim dönmüyordu hareket kapasitesi kısıtlıydı, şuan hiç bir problem yok

edit: bu arada söylemeyi unuttum birşey yiyemiyorsun ya, benim yaptığımı yapacaksın git annene, babana, kardeşine cicibebe ve aldır veya sen al, cicibebeyi kaseye dök, sütü kaynatıp cicibebenin üstüne dök. erisin, bulamaç kıvamını alsın. onu yersen ilaç alma problemin kalmaz. zaten çorba gibi oluyor, hem süt var hem de bisküvi, besin değeri yüksek çorbadan kat kat daha iyi, su içmiyorsun.. çorba dediğin sırf su zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibluever -- 6 Temmuz 2010; 13:12:31 >

• Yani bu ameliyatı olursak diksiyon sorunu kalmıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Superdeve

Yani bu ameliyatı olursak diksiyon sorunu kalmıyor mu?

dilinden kaynaklı diksiyon sorununu çözer. bütün diksiyon sorunları değil :) ama dil bağı güçlü bir insan istediği kadar profesyonel diksiyon dersi alsın, illa ki kekeleme problemi olacaktır.

edit: bir de pek ameliyat denmez aslında. ameliyat ismi herkesi korkuya iter. ameliyattan kastımız dişçi koltuğunda, bildiğimiz dolgu yapar gibi ağzını açarsın, uyuşturucunun da etkisiyle diş doktorun dil bağını neşterle keser, dikiş atar. hiç birşey hissetmezsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibluever -- 6 Temmuz 2010; 13:17:49 >
  • no ss no guven.
  • Bende ameliyat oldum dilimden. Ama iyi huylu tümor çıkmıştı dilimde onu aldılar.
    15 günde iyileştim tam olarak.
  • o dil bağı kesiliyormu yaw???
    bende r leri söyleyemiyorum onun yüzünden. bendemi kestirsem acaba???
    ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ağır bir ameliyat oldum..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @gespenstfahrer
    Hocam bende dikiş atmadılar zaten haftaya bidaha gitcem birdaha kesecek şimdi tamamen kesmedi fazla yara olmasın diye bu arada senin cicibebe taktiğini denicem

@ @rd@
    Bence git kardeş geç kalma o zar ne kadar fazla kalınlaşırsa o kadar sorun oluyor.

@AteşliBöcük
    Geçmiş olsun hocam.
  • Peki. Bir şey daha soracağım. Bu işin + ve - 'leri neler tam olarak? Bir de gittiğimiz her dişçi bu işlemi yapabiliyor mu?
  • quote:

Peki. Bir şey daha soracağım. Bu işin + ve - 'leri neler tam olarak? Bir de gittiğimiz her dişçi bu işlemi yapabiliyor mu?

Hocam +'sı konuşman biraz daha düzeliyor dilin rahat hareket ediyor eğer dilin bazı harflere ulaşamıyorsa o sorun ortadan kalkıyor -'si birkaç gün acı çekiyorsun o kadar.Ayrıca ben Ankara ibn-i sina hastanesine gittim orda genç bi çocuk vardı asistandı sanırsam o yaptı benimkini o kadar profesörlük iş değil yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

o dil bağı kesiliyormu yaw???
    ...

mutlaka yaptır derim..
  • quote:

Peki. Bir şey daha soracağım. Bu işin + ve - 'leri neler tam olarak? Bir de gittiğimiz her dişçi bu işlemi yapabiliyor mu?

sadece çene cerrahisi ve uzmanlığını çene cerrahisi üzerine yapan öğrenciler yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gespenstfahrer

quote:

...

mutlaka yaptır derim..

acaba benimki kesilmesi gereken durumdamı bilmiyorumki...
  • En çabuk iyileşen yara ağız yaralarıdır m.etme
  • quote:

quote:

quote:

...

mutlaka yaptır derim..

beyaz bir lif görüyorsan kesilmesi gereken durumdadır. herhangi bir diş hekimine gidip öğrenebilirsin de, nasıl olsa muayene ücretsiz.
  • İyiymiş o zaman. Ben de en kısa zamanda halledeyim yaz bitmeden. Teşekkürler.
  • MSN'DE KONUŞABİLİYOR MUSUN ŞUAN ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

...

mutlaka yaptır derim..

beyaz bir lif görüyorsan kesilmesi gereken durumdadır. herhangi bir diş hekimine gidip öğrenebilirsin de, nasıl olsa muayene ücretsiz.

bağın ön önü, ucu yani beyaz. o mu???
    ...

• Bi harf için değer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turksauron

Bi harf için değer mi?

olay bir harf değil ki. dil bağı diksiyonu aşırı etkiler. hızlı konuşurken veya sunum yaparken heyecanlanırsa kekeleyebilir.

olmadı arkadaşı fransaya gönderelim nasıl olsa onlar R yi hiç bir zaman R olarak kullanmıyorlar

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

...

mutlaka yaptır derim..

bağın ön önü, ucu yani beyaz. o mu???
    ...

evet aynen o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibluever -- 6 Temmuz 2010; 15:49:31 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.