Şimdi Ara

Dimensity 9400, performans ve verimliliğiyle iddialı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dimensity 9400, performans ve verimliliğiyle iddialı geliyor
    MediaTek, Ekim ayında amiral gemisi yonga seti Dimensity 9400'ü duyurmaya hazırlanıyor. Yeni bir iddiaya göre çipset, 3DMark testinde Snapdragon 8 Gen 3'ten %30 daha hızlı olmanın yanında, %40 daha az güç tüketiyor. 

3 nm üretim süreciyle üretilecek

Dimensity 9400, performans ve verimliliğiyle iddialı geliyor
    Sızıntılarıyla meşhur Digital Chat Station'ın ortaya attığı performans ve enerji tüketimi değerlerine göre Dimensity 9400 oldukça iddialı geliyor. Ancak yeni işlemcinin, TSMC'nin 3 nm üretim süreciyle üretildiğini, dolayısla 4 nm ile üretilen önceki nesil Snapdragon 8 Gen 3 ile kıyaslanmasının doğru olmayacağını belirtelim. İşlemcinin, aynı üretim süreciyle üretilecek olan Snapdragon 8 Gen 4'e karşı nasıl sonuçlar elde edeceği daha büyük önem taşıyor. Yine de, iddia doğruysa, performans ve verimlilik kazanımları oldukça etkileyici.

Ayrıca Bkz.Xiaomi, tuşsuz telefonunu önümüzdeki sene piyasaya sürebilir

Dimensity 9400'ün, 9300 gibi yalnızca performans çekirdeklerinden oluşması ve verimlilik çekirdeklerini içermemesi bekleniyor. Ancak yeni üretim süreci ve Mediatek'in optimizasyonların güç tüketimini düşürmesi bekleniyor. Snapdragon 8 Gen 4'ün de benzer bir yapılandırmayla gelmesi muhtemel.

Daha önceki söylentiler, Dimensity 9400'ün 30 milyar transistör ve 150 mm²'lik zar alanıyla, bir akıllı telefon yonga seti için en büyük zar alanına sahip olacağını iddia ediyor. Daha büyük zar alanı, maliyetleri arttırsa da, daha büyük bir ön belleğin eklenmesine, dolayısıyla daha yüksek performans değerlerine ulaşmasına imkan tanıyabilir.

Kaynak:https://wccftech.com/dimensity-9400-3dmark-30-percent-better-performance-than-snapdragon-8-gen-3/

• Hiç kimsenin dikkatini çekti mi merak ediyorum, yıl boyunca 9400 haberleri özelinde fakat aslında tüm haberler için bir iyi bir kötü bir gecikme bir patlama/sıçrama ne derseniz işte türlü türlü haberler oluyoruz.

Haberciliğin cılkının çıktığı bir devirdeyiz, algı ve reklam haberleri dışında dedikodu ve yalan haberler o kadar çoğaldı ki artık teknoloji haber sitesi okumak adeta zaman kaybı gibi geliyor.

Açıkçası haberlerin altına yazılan yorumlarda evladiyelik şeyler, yukarıdaki haberin tam tersini 2 hafta sonra okursak ve sonraki 1-2 hafta art arda iyi şeyler haber edilse hiç şaşırmadan hayatımıza devam etmek bize normal gelecek.

Milletin birbirine mesnetsiz şeyler yazması yorum adı altında aba altında sopa göstermesi hakaret eder gibi yazması, çoğu saldırgan profil dikkat ederseniz beyin terk gibi yazıyor Türkçe bilmiyormuş gibi, neresinden tutsanız elinizde kalacak saçmalıklara imza atmayı umursamıyor.

DH ilgililerine yorumu kaldırsanız insanlar çatışmaz beğen/beğenme gibi seçenek olsun diye önermiştim ama yönetime gitmedi herhalde.

Bu böyle devam edemez, en azından kendi açımdan bir tercih yapmam gerekecek.
  • Hikaye...

Hayatım boyunca cep telefonu vs alırken hep özellikle Samsung Exynos çipsetli olanları tercih ettim ki en hızlı en verimli en başarılı işlemciye ve telefona sahip olabileyim.

Bir kere bile yanılmadım ve çok memnun oldum. Testlere bakmama bile gerek yok. Zira Samsung kore malı. Çin malı değil. Kore malıysa alacaksın arkadaş. Bunu herkes bilir.

Bir kere adamlar dünyanın en büyük şirketlerinden biri. TV den ekskavatöre oradan tanka yapmadıkları şey yok. Böyle büyük ve başarılı bir firmanın en iyisini en verimlisini en hızlısını tasarlamamış olması mümkün değil.

Bir de büyük firma olduğu için işlemcinin arkasında duracaklardır. İşlemciye bir şey olsa üzmeden tak diye değiştirir. Güven veriyor.

O yüzden ağlayanlara inat exynos ile devam.

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Exynos deyince sana hücum gelir söyleyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    ne mal adam sın

• DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt

Cesaretleri varsa tek tek gelsinler...

Hepsiyle başa çıkarız!

Kore malı adı bile güven veren dev şirket üretimi işlemci varken çin malı ismi bana göre fritöz markası gibi olan küçük firma üretimi işlemci alanları teker teker üzeriz.

Exynos > Apple hariç hepsi. Bunu herkes bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 27 Ağustos 2024; 22:49:41 >
  • Ben böyle geleceğini düşünmüyorum. Eğer böyle bir işlemci yaparlarsa zaten yer yerinden oynar qualcomm hisseleri yarıya bile düşebilir.

Exynos mavi, snapdragon kırmızı olduğundan herhaldeDimensity 9400, performans ve verimliliğiyle iddialı geliyor 

Sıralama eksik bu arada hepsi < exynos < apple < intel olmalı değil miDimensity 9400, performans ve verimliliğiyle iddialı geliyor (!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

İşlemcilere karşi zafinmi var.? Yada değişik biri olmak içinmi cabaliyorsun.? Herkes verimlilik peşinde sen olanla yetinme yada tersiyle mutlu etme cabasindasin.intel exynos işlemciler değişik yapin var:)

• böyle iddalı geliyor. hem cpu hem gpu hem de litografi ve tsmc üretimi olması sebebiyle s8gen4 ile başa baş.

samsung ceo su olsam, bir saniye düşünmeden tüm s25 serisini bu işlemci ile getirirdim. maliyeti baya düşürürdüm.

• Hiç kimsenin dikkatini çekti mi merak ediyorum, yıl boyunca 9400 haberleri özelinde fakat aslında tüm haberler için bir iyi bir kötü bir gecikme bir patlama/sıçrama ne derseniz işte türlü türlü haberler oluyoruz.

Haberciliğin cılkının çıktığı bir devirdeyiz, algı ve reklam haberleri dışında dedikodu ve yalan haberler o kadar çoğaldı ki artık teknoloji haber sitesi okumak adeta zaman kaybı gibi geliyor.

Açıkçası haberlerin altına yazılan yorumlarda evladiyelik şeyler, yukarıdaki haberin tam tersini 2 hafta sonra okursak ve sonraki 1-2 hafta art arda iyi şeyler haber edilse hiç şaşırmadan hayatımıza devam etmek bize normal gelecek.

Milletin birbirine mesnetsiz şeyler yazması yorum adı altında aba altında sopa göstermesi hakaret eder gibi yazması, çoğu saldırgan profil dikkat ederseniz beyin terk gibi yazıyor Türkçe bilmiyormuş gibi, neresinden tutsanız elinizde kalacak saçmalıklara imza atmayı umursamıyor.

DH ilgililerine yorumu kaldırsanız insanlar çatışmaz beğen/beğenme gibi seçenek olsun diye önermiştim ama yönetime gitmedi herhalde.

Bu böyle devam edemez, en azından kendi açımdan bir tercih yapmam gerekecek.

• yashiii Y kullanıcısına yanıt

Kahkaha attım bu yoruma yemin ederim öyle böyle değil Dimensity 9400, performans ve verimliliğiyle iddialı geliyor Dimensity 9400, performans ve verimliliğiyle iddialı geliyor Dimensity 9400, performans ve verimliliğiyle iddialı geliyor Dimensity 9400, performans ve verimliliğiyle iddialı geliyor 

Hocam sen benim için değerlisin çünkü şu ana kadar gördüğüm exynos işlemci öven tek insansın. O açıdan teksin dir.

:D

• yashiii Y kullanıcısına yanıt

Türkçe bildiğine emin misin?

Samsung ve Exynos hakkında bir şey bilmediğin de malum. Ben bu güne kadar exynos alıp memnun kalmayan ne gördüm ne duydum.

Samsung dediğin firma 400 milyar dolara yakın değeri olan dev ötesi bir firma. Yakın zamanda Kore'nin en parlak beyinlerini, zehir gibi gözlerinden ışık saçan gençleri topladılar. Bu adamların çok müthiş tasarımla gelmemesi mümkün değil.

Samsung kısa süre sonra algı oyunlarını parçalayıp yeni exynos çipi ile sağlı sollu Apple tokatlamaya başladığında böyle dans edeceğiz eğleneceğiz.

Dimensity 9400, performans ve verimliliğiyle iddialı geliyorEmiliano Parizziyoutube
    Better quality, longer and much more aerobics! Original: http://www.youtube.com/watch?v=fRscYVvEFt8
    https://www.youtube.com/watch?v=TIfAkOBMf5A

En önde de ben olacağım. Dansımızı gördüğünde kimse ağlamasın

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Hocam sen şimdi cep telefonunun kapağını açtın orada çipler falan var. Baktığında çipin üstünde Samsung yazısını görünce mi içine bir güven ve performans hissi dolar yoksa çin malı küçük bir firmanın ismini görünce mi?

Dünyanın en iyi tanklarını, tv'lerini, ram kitlerini, ssd'lerini, efendime söyleyeyim ekskavatörlerini üreten 400 milyar dolarlık Samsung'un en iyi işlemciyi üretmeme gibi bir şansı olabilir mi?

Performans ise performans, verimlilik ise verimlilik, sağlamlık ise sağlamlık. Daha ne ister bir insan? 

Testler deme bana lütfen. Bakmam bile. Testlerde nasıl oyunların döndüğünü nasıl büyük komploların döndüğünü dünya alem biliyor. Yani bu testler gerçeği gösterir diyen kardeşlerimiz yarın Amerika'nın 1960 teknolojisiyle aya gittiğine de inanır aman diyim. 

Olay basit: Samsung logosunu gördün at çantaya. Bitti gitti. Algı oyunlarının kafanı karıştırmasına gerek yok. En yüksek performans ve verimlilik artık sende. Yarın işlemci patlasa götür telefonun ankartını samsung işlmciyi hemen yeniler. 

Üstelik telefon işlemcisi dediğin biraz ele avuca gelmeli. Ben buradayım demeli. Azıcık ısınmalı ki çalıştığını anlayalım. Aslan besleyen yemini düşünmez. Şarja takıyorsun yarım saatte bitti gitti. Mesele nedir? 

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

Neredeyse tüm forumdaşlarımız da benim için değerli ve saygıdeğer hocam.

Bazı forumdaşlarımız Amerika ve çin medyasının, kimi algı odaklarının oluşturduğu komploya düşmüş olabilir, Exynos hakkına yanlış itibara kapılmış olabilir. Bu algıyı düzelteceğiz bu oyunu bozacağız.

Mavisine hasta olduğumuz Samsung'un ürettiği bu muazzam çiplerin hakkettiği övgüyü almasını sağlayacağız. Bundan kaçış yok.

Kayayı sıkar suyunu çıkarırız. Bizden kaçmaz. Kaçtığı görülmemiştir. Böyle bir vaka yok tarihte. Selamlar saygılar.

• xSHUJx kullanıcısına yanıt
    :D

Exynos'un diğer rakiplerinden tek iyi yanı, anlık tüketilen güç ölçümü hususunda geliştiricilere çok güzel araçlar sunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 29 Ağustos 2024; 4:49:52 >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

Ben yaşını başını almış 70'i devirmiş bir kardeşinizim. Geçen yıllar bana bu tarz testlere güvenmemem gerektiğini öğretti.

Bu testlerde Amerikan ve Çin medyası ve algı odakları öyle şeyler yapıyorlar ki şaşırırsın. Oyun büyük. Ama Samsung bu dalavereyi de parça parça edecektir.

Kendi yaptığım testler dışında hiçbir teste güvenmiyorum. Cep telefonu alırken ısrarla aradığım Exynos hiçbir zaman beni üzmedi pişman etmedi.

Pil dediğin şey zaten yarım saatte hallolan bir şey. Mesele değil. Önemli olan exynos alınca gelen performans, verimlilik ve sağlamlık duygusu.

Exynos'un tek rakibi Apple. Onu da Kore'li gençler yakında parça parça edecektir.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

Diğer bir sürü şeyi unutmuşsun hocam.

Performans, sağlamlık, ürünün arkasında durma vs.

Ayrıca testlere güvenme. Exynos en iyisi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.