Şimdi Ara

Dini görüş ve cinsel yönelim hakkında Psikiyatr desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konular hakkında aileme açıklama yapmak istiyorum ama kendim yapamıyorum. Yapmazsam da stresi beni yiyip bitiriyor. Şu anda da gittiğim bir psikiyatr var. Ona bunları anlatıp aileme açıklamasını sağlayabilir miyim?

Eğer ben anlatırsam yaşım, tecrübem vs. deyip kendi bildiklerini savunacaklar ve bu durum kötü sonuçlara yol açabilir.

• Forumda kimse yok mu ya?
  • +
  • Açıkcası senin kararın karışmak istemem fakat bence ailene söylememen daha uygun en azından şuanlık kendi bağımsızlığını kazandığında bir işin olduğunda söylemen en mantıklısı sanırım sınava hazırlanıyorsun ve eğer bu sene söylersen ters bir şekilde karşılarlarsa dersler konusunda da kötü etkilenebilirsin bu yüzden en mantıklısı şuanlık söylememek ama yine de senin kararın
  • Hangi cinsel yönelimi kastediyorsun yazmamışsın.
    Gay filan gibi cinsel yönelimse bunu ailene hiç söyleme ve açıklaman gerekmiyor.Olayı kendi içinde kabullen ve yaşa ama bunu gizli tut.Korkma seni yiyip bitiren birşey olmaz.Ama ailene söylersen onları da bitirirsin, çok üzülürler, sana ve çevreye karşı büyük sıkıntı hissederler.
  • Kardeş çevremde bi çok homosexüel var, bir çok homosexüel arkadaşım da var. Şimdi sana olayı öğreteyim

Sen gidip ailene homos. desen ne faydası olacak ? Ne değişicek ? Neden söylüyorsun ?

Gece yatağa işedin diyelim yarın gidip babana mı söylerin altıma işedim diye hayır. E o zaman sorulmayan, söylenmesi zorunda olmayan bişeyi söylemeyeceksin. İleride ailenden ayrıldığında söylersin.

Konu csb o kesin, belki gerçekten bu durumda olanlar görür diye yazıyorum
  • Söyleme
  • Söylersen mirastan falan olursun para da gelmez bence hiç girme bu işlere.
  • Keşke önceden görseydim konuyu.

Öncelikle, neden şimdi açıklamak istediğini sorgula kendi içinde. Ne yaşadın, ne yaşandı da şu anda cinsel kimlik ve dini inancını açıklamak istiyorsun?

Sonrasında, ailen sana neler yaptırıyor bu konuyla ilgili bunları anlat. Cinsel kimliğini açıklamak istemende ailenin rolü ne? Sana evlenmen için baskı mı yapıyorlar şu anda? Sana kız ayarlamaya çalışıyorlar da kızlardan mı hoşlanamıyorsun? Ailene neden anlatma ihtiyacı duyuyorsun? Bunu sorgula.

Dini inancını neden açıklamak istiyorsun? Zorla sana oruç mu tutturuyorlar? İnanmadığın bir şeyi yapmak zorunda mı bırakılıyorsun? Aileye her şey açıklanmak zorunda değil, zorunda bırakılmadıkça.

Dini inancını da, cinsel hayatını da ailene açıklamak zorunda olmadığını onlara açıklarsan eğer, onlar da derine inmemek için gayret göstereceklerdir.

Neden şimdi açıklamak istiyorsun? Ne değişti? Ne yaşandı? Yaşın kaç? Öncelikle bunları açıkla. İstersen özelden bana anlat. Bir çok psikolog yanlış yönlendiriyor. Bu sorular sorulmadan, direk nasıl açıklaman gerektiğini anlatmaya çalışıyorlar. Yanlış psikolog adamı ipe iter. Doğru psikolog ise ipten adam alır. "İpten adam almak" yalnızca hukukçulara özel bir terim değildir.

• İnanç konusunu açıkladım ama diğerini açıklamadım. Buradaki yorumlara bakarsam açıklamamak daha iyi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BCC

İnanç konusunu açıkladım ama diğerini açıklamadım. Buradaki yorumlara bakarsam açıklamamak daha iyi gibi.
    Hocam nasil acikladin, ne yaptilar aciklayinca?
  • Söyleyip ne elde edebilirsiniz ki? Din konusunda insanların inanç düzeyi ve inançsıza saygısı değişiyor açıklayıp da olumsuz ya da aşırı yıkıcı reaksiyon almadıysanız bu genel olarak iyi bir şey ama cinsel yönelime başka kültürel kalıplar da ekleniyor. Heteroseksüel haysiyet gibi tabii homoseksüel eğilim varsayıyorum.
  • İnanç konusunu 18ime girdiğimde açıklamıştım,hiçbir şey olmamıştı. Sadece kendi inançları doğrultusunda üzülmüşlerdi...

3 yıl geçti,hala kabullenmek istemiyorlar,hak veriyorum.Neticede inançlarına göre benim iyiliğimi düşünüyorlar.

Cinsel yönelim farklı olsaydı ve onu açıklasaydım,çok üzülürlerdi ve hiçbir zaman kabullenmezlerdi herhalde.

tanrı yardımcısı olsun bu arkadaşların...zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubi Panis ibi Patria -- 18 Kasım 2019; 7:42:14 >
  • inancını açıklamakta çok bir şey olmaz, ama yönelimini sakın açıklama.
    ekonomik olarak bağımsız olmadan yapma bunu.

en iyi aileler bile coming out sürecinden sonra farklı davranmaya başlayabiliyor. tavırlarını değiştirip sana yabancı biri gibi davranmaya, suçlu hissettirmeye çalışabiliyorlar. en kötüsü zaten biliyorsunuz;
    çocuğunu öldüren ailelerin sayısı az değil.
    evden atılabilirsin.

gerek yok. en kısa sürede yurtdışına çıkmaya bak.
  • Müslümanlığa inanmama meselesini aile büyükleri bir türlü kabullenemiyorlar. Hacılara hocalara ettirilen dualar bitmek bilmiyor. Hatta bir tanıdığımın aile büyüğü Türkiye’nin şeyhlerinden bir grup toplayıp tanıdığımın kabir azabını azaltma dua toplantısı filan yaptı düşün artık.
    Aile büyüklerine “büyüyün artık çocuk gibi tutturmayın” da demek çok zor. O nedenle basitçe dini yorumunun biraz değiştiğiyle başlayabilirsin. Niyet-amel eksenine inancını oturttuğunu söylersin. Bu zaten şamanizmde de animizmde de insani çizgide de gayet önemli.

Diğerini pek bilmiyorum yakınımda örnekleri yok. Biseksüeller de pek söylemiyor gördüğüm kadarıyla. Ne diye üzeyim durduk yere, anlamayacaklar zaten filan diyenler çoğunlukta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 18 Kasım 2019; 10:0:34 >
  • söylemeni tavsiye etmem bırak bilmeyiversinler ailen buna hazır değildir ömür boyu senin için üzülecekler bırak sende kalsın gizli kal.
    inanç konusunu da açıklamana gerek yoktu. çok mu zor inançlıymış gibi davranmak lafın arasına iki inşallah maşallah koymak. bende hiçbir dine seçilmiş denen zatlara inanmıyorum ama söyleme gereği duymadım. ailelerin sizinle ilgili özel olan herşeyi de bilmeleri gerekmiyor. üzmemek için söylemeyiverin. bu bir matah değil. sonra pişman olursunuz. gerek yok böyle şeylere. işinize gücünüze bakın meslek edinin ekonomik özgürlüğünüzü kurun kendinize ayrı ev tutun hayatınıza işinize bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandeamore -- 18 Kasım 2019; 10:13:59 >
  • rol yapmak koyuyor bazen. çok yoruyor ayrıca, başkası gibi davranmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

rol yapmak koyuyor bazen. çok yoruyor ayrıca, başkası gibi davranmak.
    neyi yorucu birader sürekli namaz kılıyor gibi mi yapıyorsun hayır söylemediğin sürece nerden anlayacaklar. cinsel tercihse konu eğer feminen davranışların yoksa onun için de ekstra rol yapmanı gerektirecek birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandeamore -- 18 Kasım 2019; 11:47:28 >
  • din için yazdım ama madem konuyu açtın yazayım, her defasında kız muhabbeti açılınca iğrenerek dahil olmak zorundasın. evlilik muhabbeti, sevgili muhabbeti, hepsinde.
    anlayabileceğini düşünmüyorum.

din konusunda da rol yapmaktan bıktım. kendine saygısı olan bir insana koyuyor bu şekilde ikili oynamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

din için yazdım ama madem konuyu açtın yazayım, her defasında kız muhabbeti açılınca iğrenerek dahil olmak zorundasın. evlilik muhabbeti, sevgili muhabbeti, hepsinde.
    anlayabileceğini düşünmüyorum.

din konusunda da rol yapmaktan bıktım. kendine saygısı olan bir insana koyuyor bu şekilde ikili oynamak.
    cinsel konuda haklısın hele arkadaş ortamında hep böyle muhabbetler dönüyorsa katlanılır gibi değil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.