Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün yaptığı açıklamada Discord'a eişim engeli için İçişleri Bakanlığı ve Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarıyla hafta sonu toplantı yaptıklarını açıkladı. Bakan Uraloğlu şunları söyledi: "Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok." diye konuştu. Kaynak: metin2 pvp serverler 2024 - lider tanıtım sitesi Discord Kapanıyor Mu? Kapatılacağına Dair İddialar! 7 Ekim 2024 https://www.metin2-pvpserverler.com/konu/discord-kapaniyor-mu-kapatilacagina-dair-iddialar-7-ekim-2024.426/ |
Discorda Erişim Engeli Mi Geliyor? Discord Kapanacak Mı?
-
-
Onu bunu bilmem ama sosyal medya, dijital platformlar (dizi, film) gibi alanlarda ciddi bir düzenleme gerektirilmeli. Tabi bu düzenleme direk o uygulamaya erişim engeli koymak değil. Teşhircilik, siyasi propaganda, pedofili, terörizm, ırkçılık gibi bir çok şey sosyal medya ile ulaşıma çok rahat erişildiği için insanlarda psikolojik sorunlara yoo açıyor. Çünkü gerçek hayat instagram reelsi değil. Gün içinde instagram ve tiktok gibi mecralarda inanılmaz vakit harcıyor. Diğer uygulamaları söylemiyorum bumblee, tinder gibi o sanal dünyada olan şeyler sizin dışarıdaki sosyal hayatınızın tam tersi.
Mesela konuyu açmak istemezdim ama bu sur olayından sonra tiktokta bir akım oldu. Öyle dip bir noktaki bu konu çok mide bulandırıcı. Aklı selim, sağlıklı insanların yapacağı bir paylaşım değil. Gene instagramda olay için tepki hikayeleri paylaşılıyor, akabinde aynı kişiler sanal hayatlarına devam eden hikayeleri paylaşmaya devam ediyor.
Erişim engeli çözüm değil, ama ciddi bir değişim şart sosyal mecralarda. Bu da mevcut yönetimin, siyasilerin işi. Ama gel gör ki hukuktan tut, ekonomiye daha başlıca sorunlar olduğu için sosyal mecralar yüzünden bir çok sorun devam edecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yav bi ... Discord'un ne günahı var da yasaklayacakmış? Bir de utanmadan "yasakçı zihniyet olmak istemiyoruz ama" diye açıklama yapmış. İran'da da Discord, Instagram, Youtube, X, Twitch yasaklı. Hangi ülke klansmanındaki zihniyetten olduğunu hatırlatayım dedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yine mevzu hic sucu olmayan uygulamalara gelmis. Yarin DC kullanan herkesi iceri de attirirlar. Atsinlar zerre umrumda olmaz bu arada, zamaninda bankaya para yatirdin, bilmem ne kullandin, okulun onunden gectin diye diye binlerce insani tutukladilar. Insallah sira DC'ye gelir Tiktok'a gelir kullanan herkesi tutuklarlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yarın nakit parayı yasaklayacaklar teröristler nakit para kullanıyo diyerek.
Ya hocam yok bunlarin derdi milletin gazini almak baska da bi sey degil inan. Millet de zaten hazir uyutulmaya, bir olay oldugu gibi hemen atliyorlar devlet buna el koymali, devlet bunu yasaklamali, devlet buna bir sey yapmali diye. Devlete bu kadar taparsan sonuc bu iste. Bizde devlet millet icin yasar mantigi yok. Bizimkiler istiyor ki millet devlet icin yasasin, evladi gibi baksin. Ama devlet de buldugu ilk firsatta millete tekmeyi koymayi biliyor. Hala bunlarin farkinda degil bizim insanimiz. Acikcasi ne yalan soyleyeyim her ne kadar umrumda degil desem de insanin karsisina cikinca sinirleniyor. Ne diyim, disardan bakinca bile guzel bir yer degil arti kTurkiye
Uygulamayı kapatsan ne olacak ben hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım.
-
Kapattım gitti.
-
20 senedir ideoloji dayatıyorsunuz iyiye gitti mi? Başarabildiniz mi?
Cevabı herkes biliyor.
1400 senelikler çalışmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgileri ve logları vermiş deniyor Discord.
Ayrıca kapatılması çözüm değil. O zihniyetteki insanlar başka alternatif uygulama bulur ordan devam eder. Onlarla mücadele etmek lazım. Ağaca bakmaktan ormana görmüyor bazıları.
Yoksa Discord u hakkıyla kullanan insanların suçu ne Tüm Türkiye'de yasaklıyorsun.
-
Eee adam öldürmekte yasak, birseyi yasaklayinca sorun ortadan kalkiyormu? Oldu olacak internetin fisini cekin. Kimseye ruhsat vermeyin sonucta silah adam öldürüyor.
Bu adalet sistemiyle cook daha olaylar yasanir, hukuk yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
o zaman bir bakkalda bir taciz vakası olursa tüm bakkalları kapatalım.. avm de bir suç işlenmişse avm yi kapatalım..
Sosyal medya ortamlarında uygulamanın direk kendisi suça teşvif etmiyorsa , onu kullananların seç işlemesi uygulamanın sucu degildir. Hergün beni arayıp sahte internet hizmeti "dolandırma" denemesi yapılıyor. o zaman telefon denen şeyi kaldıralım demek kadar saçma birşey bu. insanın oldugu her yerde suç işlenebilir. bunu engellemenin yolu ortamları kapatmak olsa insanları evden dısarı cıkarmamamız lazım.
burada şunu sormak lazım: yetişkin olmayanların eline "aile , ebeveyn kontrolü" olmadan kimler telefon veriyor. 5-6 yasındaki cocukların ellerine kısıtlandırılmamış internetli telefonu kimler veriyor. 12-13 yaşlarında cocuklarının odalarına hiç bir önlem almadan cahilce internetli bilgisayar , tablet ve bilgisyarları kimler koyuyor.. yani cocukları ve gencleri internetin korkunç olan yüzü ile başbaşa bırakan CAHİLLER kimler... tabiki aileler, anne babalar.. ne yaparsanız yapın bu CEHALET ile cocuk mutlu olsun diye 2 aysındaki cocuga cizgi film diye south park izleten kör cahille, 14 yasındaki cocugun cebine sınırsız internetli telefon koyan KÖR CAHİLLER aynı kalıptan cıkmış kişiler. ailelerin cehaletleri ve devletin sorumsuzlugu (burada yasaklamak sorumluluk almak degildir.) hadi şu programı yasaklayalım demekle çözülmez. piyasada uygulama mı yok....
bu zihniyet , cahil ailelerin zihniyeti arasında fark yok. bilişim özürlü/cahili kişilerle ugrasıyor ülke..
-
Sovyeleter birligine gecmisiz sovyet yasaklari hayirli olsun
Milletin gozunun icine baka baka dalga geciyorlar
Gençleri korumakmis PALAVRA
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 8 Ekim 2024; 16:52:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X