Şimdi Ara

Disk sorunu algılandı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Casper nirnava tw7 kullanıcıyım. Pcye format attıktan sonra "disk sorunu algılandı" adlı hatayı almaya başladım. Çözümü için araştırma yaptım ama bir neticeye ulaşamadım.
    Aşağıda hatanın resmini ve hdtune programından ayrıntıları göreceksiniz, sizce hdd nin durumu nedir ne yapmak gerekir. Bir çözüm yolu varmıdır? (Yeni hdd almadan zarar gormus kısımları dısk alanından cıkararak kalanını kullanma vs.)

Not : Tüm sürücüleri silip tekrar oluşturdum, full format attım sonuç aynı. Ayrıca Başlarken disk sorunu algıladı diyor ve F1 e basın diyor, F1 le devam ediyorum.

acill yardımlarını bekliyorum arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyniko -- 12 Mayıs 2013; 0:44:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyniko

Merhaba arkadaşlar,

Casper nirnava tw7 kullanıcıyım. Pcye format attıktan sonra "disk sorunu algılandı" adlı hatayı almaya başladım. Çözümü için araştırma yaptım ama bir neticeye ulaşamadım.
    Aşağıda hatanın resmini ve hdtune programından ayrıntıları göreceksiniz, sizce hdd nin durumu nedir ne yapmak gerekir. Bir çözüm yolu varmıdır? (Yeni hdd almadan zarar gormus kısımları dısk alanından cıkararak kalanını kullanma vs.)

Not : Tüm sürücüleri silip tekrar oluşturdum, full format attım sonuç aynı. Ayrıca Başlarken disk sorunu algıladı diyor ve F1 e basın diyor, F1 le devam ediyorum.

Eğer garantin devam ediyorsa zaten garantiye göndermek en mantıklısı. Ama buraya konu açtığına göre garantisi bitmiş bilgisayarın. O zaman yapılacak şey "HDD regenerator" ile bad sectörleri onarman. Ama dikkat etmen gereken şey programı full versiyon olarak çalıştırmalısın yoksa onarmaz. Sorun devam ederse de yapılacak şey hddnin ömrünü tamamlamasını bekleyip yeni bir hdd almak.

• quote:

Orijinalden alıntı: unregistered123

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Eğer garantin devam ediyorsa zaten garantiye göndermek en mantıklısı. Ama buraya konu açtığına göre garantisi bitmiş bilgisayarın. O zaman yapılacak şey "HDD regenerator" ile bad sectörleri onarman. Ama dikkat etmen gereken şey programı full versiyon olarak çalıştırmalısın yoksa onarmaz. Sorun devam ederse de yapılacak şey hddnin ömrünü tamamlamasını bekleyip yeni bir hdd almak.

Programın fulllunu nerden bulabılırım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyniko -- 13 Mayıs 2013; 0:37:35 >

• Şimdide direk güvenli modda açıyor ? Bahsettiğiniz programı guvenlı modda kurunca acmiyor yetkiniz yok diyor?
  • quote:

Şimdide direk güvenli modda açıyor ? Bahsettiğiniz programı guvenlı modda kurunca acmiyor yetkiniz yok diyor?

CD ye veya USb belleğe yükleyip oradan boot edin.
  • Dostum fotoğrafta quick scan işaretli olarak görünüyor. Yani oldukça yüzeysel testlerde dahi hatalar almışsın bence ayrıntılı bir testte hard diskin artık yolcu olduğu görülecektir. Tavsiyem hard diski verileri kurtarıncaya kadar kullanın daha sonra yeni bir hard disk bakın. Ya da kampanyalardan 120 GB bir ssd kovalayın. Garantisi bitik bile olsa o eski cihazınız yeni çoğu laptoptan hızlı gelecektir. ( Açılış süresi, uygulama açılışları ve rahat kopyalama yapma gibi vs. )
  • Gerçekten quickscande o hataları almış isen harddiskin son günleri herhalde.

Bendeki 250lik harddisc için...............hdd regeneration ile boot cd açıp bad sector onarımı yaptım..sadece ilk 30 gb lık bölümde 10 tane falan bad sector kaldı. O kısmı partition programıyla kesip bıraktım..diskin temiz olan 200 gb lık bölümünü kullanıyorum..Problem geçici halloldu herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet dediğinde haklısın, çünkü nerdeyse 3 yılını dolduracak artık yavaş yavaş dökülüyor. mecburen hdd almak gerekiyor. Vallahi pc aldığım fiyatı kadar masrafı oldu, bir daha casper mı? uzak dursun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.