Arkadaşlar resimde gördüğünüz gibi disklerim bölünmüş durumda ; E yi depo olanı ben böldüm özel dosyalarımı oraya atıyorum ancak o diğer harfsiz tanımsız 22 GB lık bir bölüm birleşmiyor. Bilen bir arkadaş aydınlatabilir mi acaba? Sabahtan beri bunu araştırıyorum. İşletim sistemim windows 8
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim. Tüm foruma iyi bayramlar
Tam resmi goremedm ama o 22 alan ya windows dosyalariyla ilgilidir yada windows kurulumunda disk ayrimi yapilio onu duzgun yapamadin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
O 22 GB'lık alanında Recovery (Kurtarma Bölümün) mevcut. Firmalar işletim sistemi yedeklerini buralarda saklarlar. Bu kısımda bilgisayarınızı ilk aldığınız günkü gelen işletim sisteminiz yer alır. Bu kısmı direk silmeniz mümkün değil. Bu yazılımı deneyin
Capture ; ayrım yapmadan oncede boyleydi hic oynamadım ; bir kere sıfırladım pc yi ondan oncede boyleydi durum
SLFRX ; Hangi yazılımı ? eger önemli bir mevzuysa cok karıstırmayayım. Sonra ucurmim pc yi :)
Bu arada verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim sağolun arkadaşlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Fibinacci
Capture ; ayrım yapmadan oncede boyleydi hic oynamadım ; bir kere sıfırladım pc yi ondan oncede boyleydi durum
SLFRX ; Hangi yazılımı ? eger önemli bir mevzuysa cok karıstırmayayım. Sonra ucurmim pc yi :)
Bu arada verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim sağolun arkadaşlar.
Yorumdaki "Bu yazılım" yazısının üstüne gelip tıklarsanız size o yazılımın indirme adresi çıkacaktır. Yazının içine gizledim adresi
O kısım ne işe yarar kısaca anlatayım: Bilgisayarınızı ilk aldığınızda içinde yüklü bir işletim sistemi ile gelir. (Örn: Windows 8 Single...)
Diyelim ki format atmak istediniz bilgisayarınız açılırken F ile başlayan tuşlardan (Örn: F11 gibi) birine bastığınızda işte bu "Recovery" denen kısımda gizlenen "Windows 8 Single.." yazılımı sisteminize DVD/CD takmadan yüklenmeye başlar.
Eğer siz bu Windows 8 Single.. bilmem ne zımbırtısını sevmediyseniz ve ben "Windows 7" kurmak istiyorum diyorsanız bu "Recovery" kısmı yüzünden o laptop'a format atamazsınız.
İlk olarak bu recovery kısmını kaldırıp, ardından bilgisayarınıza uygun BIOS ayarlarınızı yapıp öyle format atmanız gerekir.
Aynı durum başıma geldi. Laptop'ımı Windows 8'in ilk zamanlarında aldım ve içerisinde yüklü olarak geldi. Haliyle alışamadım ve format atmak istedim. Bu kısmı sildikten sonra ne format atabildim ne de BIOS ayarlarını yapabildim.
BIOS ayarları artık çoğu firmanın mevcut. Forumda araştırırsanız bulabilirsiniz
Alıntı yapmadığınız için cevabınızı geç gördüm haliyle. Anlayışınızdan ve saygınızdan ötürü asıl ben teşekkür ederim. Yukarıdaki uzun uzadıya anlatımımın da sebebi bu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme