Şimdi Ara

Dizel araçlardaki motor soğutma suyu sıcaklığı kaç derece oluyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
10.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizel araçlardaki soğutma suyu kaç derecelerde olmalıdır. Benim araçta dik bir yokuşu çıkarken 98 derece oldu ve geri tekrardan düştü. Yani 94-98 arasındaydı. Normal kullanımda ise 90 derece civarında. Birde bende hararet göstergesi yok. Hararet ışığı kaç derece olunca uyarı veriyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizel Araçlarda Motor Soğutma Suyu Sıcaklığı

Dizel araçlarda motorun düzgün çalışması için soğutma suyu sıcaklığının belirli bir aralıkta tutulması hayati önem taşır. Motor suyu sıcaklığının aşırı düşmesi veya yükselmesi, motora zarar verebilir.

Dizel Motor Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?

Genel olarak, dizel motorların normal çalışma sıcaklığı aralığı 82-104 santigrat derece arasındadır. Bu sıcaklık aralığının dışında çalışan motorlar, aşırı ısınmaya veya aşırı soğumaya maruz kalabilir.

Araba Su Sıcaklığı Kaç Derecede Olmalı?

Dizel araçlardaki motor soğutma suyu sıcaklığı göstergesi genellikle 90-100 santigrat derece civarında olmalıdır. Ancak, farklı araç modelleri için ideal sıcaklık aralığı değişebilir. Aracınızın kullanım kılavuzuna bakarak tam sıcaklık aralığını öğrenebilirsiniz.

Motor Suyu Kaç Derecede Donar?

Suyun donma noktası 0 santigrat derecedir. Bununla birlikte, motor soğutma sıvısına etilen glikol gibi antifrizler eklendiğinde, donma noktası düşer. Genellikle, dizel araçlardaki motor soğutma suyu -37 santigrat dereceye kadar dayanabilir.

Dizel Araçlarda Hararet Göstergesi Kaçta Olmalı?

Çoğu dizel araçta hararet göstergesi, normal çalışma sıcaklığında orta noktada olmalıdır. Hararet göstergesinin kırmızı bölgeye doğru yaklaşması, motorun aşırı ısındığını gösterir. Bu durumda, derhal aracınızı yol kenarına çekmeli ve motoru soğumaya bırakmalısınız. Motor soğuyana kadar kesinlikle çalıştırmayın.

Aracınızın motor soğutma suyu sıcaklığını düzenli olarak kontrol etmek, motor sağlığını ve aracınızın performansını korumak için çok önemlidir. Yukarıda belirtilen sıcaklık aralıklarına dikkat ederek, dizel aracınızın motorunu düzgün bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1.5 dci 85 i zor görüyor diye duydum kışın aşırı soğuklarda 75 i geçmiyor
  • 94,98 dereceler normal değil gibi..Araçda antfriz yoksa değiştirmeni öneririm o aracta terslik olabilir.Gecenlerde ticari kaymonum yüklü halde 95 göruyodu radyatör petegini söküp temizlettim şuan 85 gecmiyor..
  • İmzamdaki araçta 95 derecede termostat açıyor
    100derecede fan acıyor

Antifirz-saf su oranı doğru ise 120-130derecelere kadar kaynama olmaz
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Termostatınız bozuk olabilir, bu kadar düşmesi normal değil
  • Bu sorunun cevabini bulabilmen icin oncelikle aracinda kaçlik termostat oldugunu bilmen gerekir
    82 veya 88 lik bi termostat var ise aracinda hararet 92 yi gecmemesi gerekir

Şayet 92 lik termostat var ise 98 dereceye kadar yolu var sicakligin
  • Bu arada hararet gostergesi olmayan araclarda o işik ortalama 105 110 derece arasi yanar

Cogu beyinli araclarda ise hararet gostergesi olsa bile tam orta konumun belirli bir toleransi vardir ornegin 75-105 derece arasinda arac hep harareti yarida gosterir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor soğutma suyu bitmiş
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim 1.6 e-hdi aracımda da gösterge yok. Ama OBD cihazı olan elm327 ve torque programı ile 87 derece olduğunu öğrendim. Daha fazla sıcaklığa çıkmadı.
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Antifirizi yeni değiştirdim. %50 oranında koyduk. Aracı inceledeğimde 96 derecede fan açıyor. Düz yolda seyir halindeyken 90 derece civarı geziyor. Araç 2011 fiesta dizel
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Hocam benim araç 2011 fiesta dizel. Antifirizi yeni değiştirdim. Yokuş çıkmadan uzun yolda 90 derece civarı oluyor. Fakat bugün 15 dakika 2. Viteste yokuş çıktım 98 dereceyi gördü. Bu sıcaklıklar normal ozaman bizim araçlarda.
    Birde bizim araçlar antifirizi değiştirdikten sonra havasını otomatik mi alıyor. Usta suyu koydu tur attık , suyu çekti araç sonra suyu tamamladı bitti dedi.
  • Juan - Juan kullanıcısına yanıt
    Fan açtıysa hava yoktur.
    Ek olarak motor soguk iken genleşme tankı kapağını bi açın hava cıkcak mı

Değerler normal
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Antifirizi değiştirdikten bir gün sonra kapağı açtığımda hava çıkmadı.
  • Linea 1.3 MJ araç için söyleyeyim. OBD 2 cihazı ile baktığımda 82 de termostat açıyor 78 gibi kapatıyor. Fanın birinci kademesi var mı bilmiyorum ancak benim fanın açıldığını duyduğum ve hissettiğimde sıcaklık 101-102 derecelerdeydi. Bu sıcaklığa 2. vites uzun bir dik yokuşta ulaştı. Tüm bu süreçte göstergede hararet hiç değişmeden sabit duruyordu. Tüm bu değerlerin normal olduğunu düşünüyorum.
  • Demek ki araca göre yerine göre sıcaklık değişebiliyor.Belli bir standardı yok.Ben de obd ye bağlı cihaz var.Düz yolda 86-88 civarı geziyor fakat dün rampa çıkarken 94 oldu ve galiba fan açtı ki hemen 86 ya düştü.
  • 1.4 hdi 206, geçen yıla kadar yaz hariç 88 sabit, yazın trafiğe yokuşa falan girdiysem 100 e yaklaşıyordu. şimdi normal sürüşte 82 de kalıyor, trafiğe girince 92, çankayanın yokuşlarında yaz sıcağında ışıkta kaldıysam yine 100 ü görüyor. yokuş aşağı 100 km/h ve üzeri hızlarda arabayı salınca 75 e kadar iniyor. termostatta var bir problem ama uğraşmak istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

1.4 hdi 206, geçen yıla kadar yaz hariç 88 sabit, yazın trafiğe yokuşa falan girdiysem 100 e yaklaşıyordu. şimdi normal sürüşte 82 de kalıyor, trafiğe girince 92, çankayanın yokuşlarında yaz sıcağında ışıkta kaldıysam yine 100 ü görüyor. yokuş aşağı 100 km/h ve üzeri hızlarda arabayı salınca 75 e kadar iniyor. termostatta var bir problem ama uğraşmak istemiyorum
    Ben termostatta problem olacağını düşünmüyorum.Suyu kaynatmayacak derecede fan açıyorsa bence problem değil.Yokuş aşağı salınca araç yükten düşüp rahatladığı için mecburen su sıcaklığı düşecek
  • Bir sıkıntı yok kurcalama
  • Tdilerde motor ısındıktan sonra 90 idealdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

İmzamdaki araçta 95 derecede termostat açıyor
    100derecede fan acıyor

Antifirz-saf su oranı doğru ise 120-130derecelere kadar kaynama olmaz
    imzanızda araç yok hocam.
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    2012 ford fiesta 1.4tdci
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.