Arkadaşlar 2007 model dizel aracımda boğaz kelebeği takılı kalmış. Usta açılıp kapanan o kapağı içinden çıkardı ve parçayı aynen yerine taktı. Yeni parça pahalı ve temizlesem de yine yapar diyerek boğaz kelebeğini iptal etti. Bunun sakıncası var mıdır? Usta olmadığını sadece motorun sarsıntılı stop etmesini engelleyen bir parçadan ibaret olduğunu söyledi. Yinede içime dert oldu motora herhangi bir zarar verir mi? |
Dizel Boğaz Kelebeği Ne İşe Yarar?
-
-
Kelebek motora ihtiyac kadar hava gibi girderi gereken oranda almaya yarayan bi malzeme. Iptal etmek cok sacma bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 7 Haziran 2022; 9:46:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benzinli de bu dediğiniz doğru ama dizelde sadece ilk çalıştırmada ve kontağı kapatmada görev yapıyor dedi. Ben kelebek olduğunu bile bilmiyordum.
-
normalde bulunmaz ama bazı firmalar takıyor. iki yararı var, stop ederken sarsıntıyı engeller ve araç ambaleye kalkarsa stop etme imkanı verir.
-
araç ambeleya kalkarsa stop etme imkanı verir olayından hiç bahsetmedi :( Buda önemli bir durummuş. 5. vitese takıp kalkar gibi stop ettiğinde kurtarabilir miyim kelebek olmadan.
-
Tek ihtimal o zaten, hava girişini o sıcaklıkta kapatmaya çalışmayı saymazsak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
benim anlamak istediğim. Boğaz kelebeği iptal iken bu ihtimal yine işe yarayacak mı? 5'e takıp gider gibi yaptığımda ambele durdurmak istediğimde boğaz kelebeğinde kapak yoktu sende olmaz mı? dersiniz. Yoksa onunla alakası yok mu? Biraz kafa karıştırdım ama fazla anladığım bir konu değil
-
birde kelebek yok diye motor sarsıntılı duruyorsa, her durduğunda zarar görüyor mu?
-
Dizel araçlarda boğa kelebeği genelde bulunmaz. Model nedir ? Hava yakıt karışımı ile alakası olmayan bir parçadır usta adını bilmiyordur.
peugeot 207
parçada bu indirimli fiyatı bile 2.500 tl
www.otoyedekmarket.comPEUGEOT 207 (2006-2012) 1,4 HDI GAZ KELEBEK KUTUSU - Peugeot Yedek Parça | OtoYedekMarket.comhttps://www.otoyedekmarket.com/urun/peugeot-207-2006-2012-1-4-hdi-gaz-kelebek-kutusu -
Yarar, boğaz kelebeği ile alakası yok o yöntemin
@diatta1903 ambeleyi önlemeye de yarayan bir parça olduğunu söyledi de o yüzden sordum. Ustada bahsetmedi bundan ama ustaların işine geldiği kadarını söyleyebiliyorlar bazen.
-
Ambeleyi bu parça önleyemez , o kadar yakıt yanarken emme kısmında ki vakum kuvveti bu parçayı çok kolay kırar. Ambeleyi önlemek kolay olurken durdurmak çok çok zor. Motor kodubu atın ben araştırıcam bu motorlarda benzin gibi hava yakıt karışımı yapıyor olabilir.
Motor 1.4 hdi 2007 model peugeot 207 motoru. 8hz olarak biliniyor.
206, 207, 307 sanırım 308 lerde bile olan bir motor. Ayrıca bazı Ford Fiesta ve Mini Cooper'da kullanılan bir motor diye biliyorum.
Parça fotoğrafta, yağ kapağının sağında bulunuyor. Silecek suyu kapağıyla Yağ kapağının ortasındaki bölgede..
https://i.ytimg.com/vi/a0u6YFlsnxE/maxresdefault.jpg
McGregorsAutosalvageVanBreakersyoutubePeugeot / Citroen 1.4 HDi Engine Complete Code 8HZ DV4TD Only 30,620 Miles BOSCHhttps://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Da0u6YFlsnxE&q=EgQuLZpEGIe9_JQGIhDiIKkAZg_nSnHD_SPZqNnHMgFy
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookmania -- 7 Haziran 2022; 12:51:31 >
-
Yavaş kırsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bazı dizel motorlarda düşük devir ve düşük yük altında EGR valfinin daha hızlı çalışabilmesi için emme manifolduyla motor arasında daha yüksek basınç farkına ihtiyaç duyuluyor. Bu kelebek valfin görevi de manifold tarafında basıncı düşürerek EGR valfinin daha iyi çalışmasına ve böylece ilave yakıt ekonomisi sağlanmasına yardımcı olmak.
İptali durumunda EGR düşük hız ve düşük yük altında yeterince iyi çalışmayacaktır. Yani rölanti ve ona yakın devirlerde EGR performansı zayıf kalacaktır çünkü EGR vakum ile çalışır ve rölantide vs. emme vakumu düşüktür
Bu valfin diğer 2 faydasını da yukarıda arkadaşlar söylemişler. Biri daha az sarsıntılı motor stop'una yardım etme, diğeri kapalı pozisyonda ambeleyi durdurmaya yardımcı olmak ama yaylı tip valfler kontak kapalıyken sanırım açık pozisyonda kalıyor. Bu nedenle her kelebek valfi ambeleyi kontrol etmede yardımcı olmayabilir. Sizin valf kontak kapalıyken kapalı konumda kalıyorsa işe yarar, aksi halde işe yaramaz.
İptal edilmesi bunun dışında biraz daha fazla yakıt tüketimine ve daha sarsıntılı stop etmeye neden olur, başka da bir zararı olacağını sanmıyorum.
-
Aynen öyle. Sanki parça bisküviden imal edilmiş gibi konuşmuş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şimdi diyeceksiniz ki her şeyi iptal etmiş ustan. :D 2 yıl önce EGR ve Katalizörü iptal etmişti :)
-
Aynı aracı uzun yıllar kullandım, hiç böyle bir parça olduğunu duymadım. Demek ki sorun çıkarmamış..
Aklıma gelmişken turbonun keçesi yıpranmış ise kontrol edilmeli. Yangın ihtimali oluşabiliyor en çok ona dikkat etmiştim..
Genel olarak yağ servisi, triger bakımı ve baskı balata dışında masrafım olmamıştı. Dayanıklı bir motordu. Performans yoktu ama ekonomikti..
-
Dikkat et arabayı da iptal etmesin (!)
Benzer içerikler
- baskı balata değişmezse ne olur
- cam tavan araba dezavantajları
- aracın kaçıncı sahibiyim
- oto yıkama günlük kazanç
- peugeot periyodik bakım fiyatları 2024
- haval türkiye"ye gelecek mi
- 2024 passat sedan
- toyota corolla 2023
- byd yeni model
- tesla şarj ücreti
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X