Şimdi Ara

Dizel için yağ seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracim c elysee Total 5 30 yağ kullanıyorum. İnternetten araştırmalarım sonucu Motul ve liqui moly yağların daha kaliteli olduğu söyleniyor kullanan arkadaşlar Total vb gibi normal pisaya yağları ile bu diğer iki marka arasında çok ciddi bir fark varmidir ?

• ridvanballi r kullanıcısına yanıt
    R ridvanballi demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: ridvanballi

Aracıma en az 10 yıl binme planım var yılda 15 bin km yapıyorum şuan 100 bindeyim bu araçta 250 binleri gorucem nasipse bu yüzden iyi bir yağ kullanmak istiyorum totali değiştirme değer mi kararsizim
    Hocam, TOTAL veya ELF in yağı ile MOTUL arasında dünya kadar fark var. Burada ezbere konuşanlara bakma. Kendi aracım (1i5 dci) servis bakımlı iken, servis hep ELF kullanıyordu, kendim özel servis de Motul koydurdum, aracın rölantideki sesinin ve titreşiminin azalmasını, yüksek devirdeki sessizliğini gördükten sonra bir daha da başka yağ kullanmadım. Hatta şanzuman yağınıda MOTUL kullandım, aracınıza değer veriyor ve uzun yıllar kullanmak istiyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim, bana hak vereceksiniz.
  • araca uygun spesifikasyonları sağlayan en ucuz yağı al kullan. castrol, motul ve forum yağı liqui moly ye falan takılma.
  • Yağınızı 10-15bin kmde bir değiştiriyorsanız üst segment yağlara gerek yok, 20-25 bin km yaparım tek bakım götürsün derseniz mobil 1 esp formula gibi yağları öneriirrim
  • Total ile Motul arasında çok ciddi fiyat farkı yok ama aradaki farka değer mi onu kestiremiyorum
  • Adı sanı belli olan yag markaları kötü yag üretmez, üretirse zaten bir şekilde ifşa olup yok olup giderler.

Motul moly markalara fazla para vermeye degmez.

Araç bakımını 15 binde yapıyorsan 10 bine cek elf kullan veya başka marka.

Yag ne kadar erken degişirse motor için okadar iyi olur.

Yalnız şunu unutmamak gerek, butür erken degişim veya pahalı ürün kullanmak aracınızı ortalama 7 yıl üstü kullandıktan sonra motorun durumu ortaya çıkar.

3-4 yıl kullanıp sattıktan sonra erken yag degişimin, pahalı ürün almaya degmez.

Bu yag markalarıyla ufak test yapılmış.

Atıyorum castrol 5-40 da kötüyken 5-30 da daha iyi

Motul 5-40 da iyiyke. 5-30 da daha kötü

Bu sadece örnek

Zamanında izlediğim video bu, bu kişinin diger marka testlerini incele.

Motul 5-30
    https://m.youtube.com/watch?v=bXjbVcV51mY

Mobil 3000 5-30
    https://m.youtube.com/watch?v=f2zPTgO9eUo&index=3&list=PL5u4Wx2X9F028E4nKVIH0xHLFH-NZ9TKM

Ben şu yag kesinlikle iyidir diyemiyorum. Testti izlediğinde sende aynı düşüncede olcaksın.

Motoruna uygun olan spesifikasyonlarına bak

Bilindik markanın orjinal olan taze yagını yani tarihi yeni olanını al gerisi hikaye.

İnternette satılan yagların tarihi sıkıntılı oldugu için uyguna bulursun, yeni tarihliyi bulamazsın uygun fiyata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 2 Ocak 2019; 23:33:53 >

• Total'den devam et. Citroen için tam uyumlu yağ almış olursun. Euro5 C4 ile hava filtresi, yakıt filtresi aynı. Orijinal filtre seti + total yağ 250 TL. İnternet dışında total bayisi olan yerlerde iyi fiyatlar olabilir.
  • mobil 1 super 3000 de olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG'li araç için yağ tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    i20 Yağ Değişimi Hakkında..
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • motor aksamına ilk devirlenme esnasında yeterli yağlama süresi veriyorsan yüksek devirden kaçınıyorsan ve 10 15 binde bakıma gidiyorsa burada sayılan markalar arasındaki farklar seni etkilemez. psg grubu total öneriyor al kullan çok da para verme derim
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Ben de bu adamı takip ediyordum yağ konusunda, kaybetmiştim sizin sayenizde geri buldum, teşekkürler :)

Video uzun gelirse diye;

Google Docs
    Oleje silnikowe zestawienie / Motor Oil Comparison / Piotr Tester
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fbb9qtL-yWlzDPLzvxzpF01gRRtH8fKxeVtXt6HPpgg/edit

şöyle excel dosyası da paylaşmış benim gibi üşengeçler için.

• Aracıma en az 10 yıl binme planım var yılda 15 bin km yapıyorum şuan 100 bindeyim bu araçta 250 binleri gorucem nasipse bu yüzden iyi bir yağ kullanmak istiyorum totali değiştirme değer mi kararsizim
  • 2006 trafiğe çıkış, 2007 model aracım var. Gayet ortalama bir şekilde kullanıyorum her zaman bilinen marka yağ ile bakım yaptım bir kere problem yaşamadım. Motul vs pazarlama stratejisi başka bir şey değil.
  • c3 1.4e-hdi Euro5 motorlu aracıma iki bakımda, Total ineo ecs 5w-30 yağ kullandım. Özellikle kış aylarına denk gelen aralıkta, biraz da devirli kullanmamdan kaynaklı(yarı otomatik şanzıman sağ olsun) 1 litre yağ eksiltti. Araç da 35bin kmde; motorunda ve turbosunda,gidişinde bir sorun veya eksozda renkli duman yoktu. Elf/Total grubu yağlarda böyle bir durum var, aynı geri bildirimi Elf/Renault kullanıcılarından da alabilirsiniz. Total aynı viskotizede olmasına rağmen, daha ince bir yağ(düşük yakıt tüketimini de bu sayede sağlıyor); TDS verilerini karşılaştırdığımda görmüştüm.
    Akabinde,en son bakımda shell helix ultra professional 5w-30a geçtim; yağ eksiltme sorunu gözlemlemedim henüz.
  • dizel araçta 10 bini geçirmemeni tavsiye ederim yağ değişimi için. ben 10 bin kmde bir castrol edge 5w40 kullanıyorum memnunum.araç 220 bin kmde.
  • Arkadaşlar fazla kafayı karistirmayim fabrika Total öneriyor Total kullanmaya devam edeyim diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvanballi

Aracıma en az 10 yıl binme planım var yılda 15 bin km yapıyorum şuan 100 bindeyim bu araçta 250 binleri gorucem nasipse bu yüzden iyi bir yağ kullanmak istiyorum totali değiştirme değer mi kararsizim
    Hocam, TOTAL veya ELF in yağı ile MOTUL arasında dünya kadar fark var. Burada ezbere konuşanlara bakma. Kendi aracım (1i5 dci) servis bakımlı iken, servis hep ELF kullanıyordu, kendim özel servis de Motul koydurdum, aracın rölantideki sesinin ve titreşiminin azalmasını, yüksek devirdeki sessizliğini gördükten sonra bir daha da başka yağ kullanmadım. Hatta şanzuman yağınıda MOTUL kullandım, aracınıza değer veriyor ve uzun yıllar kullanmak istiyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim, bana hak vereceksiniz.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Ben de onu diyorum ama arkadaş fabrika dolum yağı yazıyor diye totalde kararlı galiba. 30bin kmye yakın Total Ineo ECS 5w30 ve fabrika dolum yağını(sözde) kullandım.
    1.4e-hdi motor , Pd tdi gibi çalışırdı soğukken ve yağ eksiltme de oluyordu.

Sizdeki aynı etkiyi, Totalden Shell pro.ya geçince ben de yaşadım. Şimdilik memnunum.
    Motul'ün piyasada çakması çok diye uzak duruyorum, aynı şekilde Castrol de öyle.
    Shell i benzinciden bile bulabiliyorum
  • Euro5 dizel motorda Shell 5w30 motor yağları son derece iyi sonuclar veriyor.
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı yorumları önemli ben sadece Total kullandım soğuk havalarda ilk çalışmada sesli ve titreşimli çalışıyor motor hdi motorlar için iyi ve kaliteli bir ürün olsun istiyorum bazı arkadaşlar fark etmez marka diyor fabrika Total öneriyor aklım karışık Motul de sahte şüphesi çok yazan var liqui moly deneyesim var Alman malı kaliteli olduğunu düşünüyorum.
  • Motul yağdan şaşma
  • Total kullanmaya devam edin, fabrika dolumu total , macera aramayın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.