Şimdi Ara

dizelin bakim masrafı daha mı fazla?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dizel aracların bakım masrafları benzinli araclara gore daha mı fazladır.

fazla ise ne kadar fark eder acaba, bir hesap kitap yapmam lazim da tesekkurler.

• TAM DÜŞÜNDÜĞÜN GİBİDİR ARKADAŞ...ÖZELLİKLE 90.000 DEN SONRA YENİSİNİ AL DAHA İYİ...PARÇALARIDA ÇOK PAHALI..BENDE 2003 CİTROEN C3 VARDI..100.000 BAKIMINDA ENJEKTÖRLER DEĞİŞMESİ GEREKTİ ÖRJİNALİNDEN BAŞKASI UYMADI VE SIKI DUR TAM 2750.00 YTL..BENZİNLİ BİR ARAÇTA BU RAKAM 300-700 YTL ARASI BİŞEY
  • bu ne ya.. hemde c3 yani. bmw dizel falan değil. Özellikle çok km yapmış arkadaşlar servis deneyimlerini yazarsa buraya iyi olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: hakanemre34

TAM DÜŞÜNDÜĞÜN GİBİDİR ARKADAŞ...ÖZELLİKLE 90.000 DEN SONRA YENİSİNİ AL DAHA İYİ...PARÇALARIDA ÇOK PAHALI..BENDE 2003 CİTROEN C3 VARDI..100.000 BAKIMINDA ENJEKTÖRLER DEĞİŞMESİ GEREKTİ ÖRJİNALİNDEN BAŞKASI UYMADI VE SIKI DUR TAM 2750.00 YTL..BENZİNLİ BİR ARAÇTA BU RAKAM 300-700 YTL ARASI BİŞEY
  • ben dizel arabamı alalı bir yılı geçti, almadan önce bende çok tereddüt ettim , ancak 300 000 ni deviren bir kaç arkadaştan bilgi aldıktan sonra cesaretlendim ve aldım.bu arkadaşların dediğine göre sadece bakımları tabi düzenli olarak ve yakıtlarınıda güvenilir yereden aldıklarından h,ç sorun yaşamamışlar ve hala kullanıyorlar(taksi olarak) yalnız birinin turbosu garantiden değişmiş.bakım masraflarını sorarsan arada kayda değer bir fark yok.
  • 2006 model opel astra classic 1.6 twinport ilk 15k bakımı 280 ytl opel arkasta.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: vc over there

2006 model opel astra classic 1.6 twinport ilk 15k bakımı 280 ytl opel arkasta.....

benimki sanayide 2004 model maream 70 milyona çıktı..
    boşuna almadık abicimmmm
  • usta denen milletin mekanı sanayiye git de sana en uzak doğunun en adi mallarını kakalasınlarda gör gününü ..3 gün sonra tekrar gidersin bi 70 daha verirsin .... benim de içim rahat bi 15k daha sorunsuz giderim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

usta denen milletin mekanı sanayiye git de sana en uzak doğunun en adi mallarını kakalasınlarda gör gününü ..3 gün sonra tekrar gidersin bi 70 daha verirsin .... benim de içim rahat bi 15k daha sorunsuz giderim.

komşum bea adam,yüzyüze bakıyoz yapmaz...
    hem sadece yağ değişti,7000 km deyken götürmüştüm...
    yağın uzakdoğusumu oluyor?

• Bence serviste kullanılan yağlardan çok kral yağları çok daha ucuz fiyata alırsınız ama ne yapalım garanti bitene kadar servise el pençe divan durmak zorundayız.
  • 15 bin Fiesta 1.4 TDCI bakımı Yetkili Servis pazarlıklı 201 Ytl. ye cumartesi yaptırdım.
  • Sadece standart bakım maliyetlerini düşününce arada çok büyük farklar yok. Aynı model dizelin bakımı benzinliye göre biraz daha yüksek oluyor ama kesinlikle dizel araçtan vazgeçirebilecek kadar değil. Mesela benzinliye yılda 400 verirsen dizele 500 verirsin gibi. Dizelin dezavantajı daha özenli ve dikkatli kullanım istemesi. Aracın yağını suyunu takip edip, yakıtı da kaliteli kullanırsan uzun km.lerce sorun yaşamazsın ama bunları boşlamak yüksek maliyetli sonuçlar doğurabilir.

Niyetin benzinli ile dizel arasında bir karar vermekse söylediğim gibi dizelin bakımını ek maliyet olarak düşünmek doğru değil, ancak bir risk olarak görülebilir. Senin asıl yapman gereken satın alma maliyeti ile yapacağın km. miktarını bir arada değerlendirerek karar vermektir.
  • quote:

usta denen milletin mekanı sanayiye git de sana en uzak doğunun en adi mallarını kakalasınlarda gör gününü ..3 gün sonra tekrar gidersin bi 70 daha verirsin .... benim de içim rahat bi 15k daha sorunsuz giderim.

bende servise gitmiyorum ustama gidiyorum değişecek parçaları gidip kendim orjinal alıyorum,uzak doğu malı değil yetkili servisin kullandıgı malın aynısı..dışarda 10liraya alıyosam servis de aynı malzeme 16-17lira..
  • corsa cdti 60bin=260 ytl bilginize....
  • benim megane dcı 400 ytl tutmuştu
  • quote:

Orjinalden alıntı: dozi17

quote:

WAAAŞŞŞŞŞŞŞŞ
    komşu kazığı yemişsin sen bilader
    sadece yağını 70 ytl ye değiştirdiysen sölicek bişey bulamıyorum
    servis bu işi 45 ytl ye yapıyor. istiyosan hemen opel arkasın telefonunu vereyim 7000 km sonra lazım olur belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vc over there -- 2 Ağustos 2006; 11:04:20 >

• bu nasıl iş yav olmaz böyle şey 100 bine gelecem 2,750 para vercem yanlışlık olmalı hakan olmaz böyle.. araba noldu şimdi haberin varmı?
    quote:

TAM DÜŞÜNDÜĞÜN GİBİDİR ARKADAŞ...ÖZELLİKLE 90.000 DEN SONRA YENİSİNİ AL DAHA İYİ...PARÇALARIDA ÇOK PAHALI..BENDE 2003 CİTROEN C3 VARDI..100.000 BAKIMINDA ENJEKTÖRLER DEĞİŞMESİ GEREKTİ ÖRJİNALİNDEN BAŞKASI UYMADI VE SIKI DUR TAM 2750.00 YTL..BENZİNLİ BİR ARAÇTA BU RAKAM 300-700 YTL ARASI BİŞEY
  • quote:

Ben buna kötü şans diyorum...
  • Passatlar 100000 km yapana dek dizelin bakımı 280 ytl x 10= 2800 ytl benzinlinin bakım 220 ytl x 6 = 1320 ytl açık ve net
  • CLİO SYMBOL DCİ İÇİN KONUŞUYORUM.ONBİNLİK BAKIMLAR 120.00 YTL CİVARI.60 BİNDE EGZANTRİK KİTİ VE MAZOT FİLTRESİ DAHİL 300 CİVARI.ŞİRKET ARABASI 110 BİNDE DEBRİYAJ BASKI BALATA DEĞİŞTİRDİ.SONUÇTA BANA GÖRE BENZİNLİYLE AYNI BAKIMLARI HATTA ÇOĞU ZAMAN UCUZ.YENİ NESİL ARABALARDA PERİYODİK BAKIMLARA DİKKAT EDİLMELİ, GÜNLERİ GEÇMEMELİ. ŞU ANDAKİ DİZELLER ARTIK BENZİNLİLERDEN ÜSTÜN.YAKIN BİR ZAMANDA VW DE POMPA MEMEDEN YENİ NESİL COMMON RAİL E GEÇECEK.DİZEL KONUSUNUN ÜSTADI DA ÇOĞU KONUDA OLDUĞU GİBİ MERCEDES' TİR.RENAULT F1 DEN EDİNDİĞİ TECRÜBELERİ GÜNCEL HAYATA UYGULAMAYA ÇALIŞTIĞI İÇİN ARGE DE ÖNDE GİTMEKTEDİR.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dozi17

quote:

WAAAŞŞŞŞŞŞŞŞ
    komşu kazığı yemişsin sen bilader
    sadece yağını 70 ytl ye değiştirdiysen sölicek bişey bulamıyorum
    servis bu işi 45 ytl ye yapıyor. istiyosan hemen opel arkasın telefonunu vereyim 7000 km sonra lazım olur belki

yav işim vardı zaten bi çay içtim,kenkıl sen bakımı yapıver akşam getirirsin dedim çıktım
    Bilgisayarlı servis full dükkan ama yav..herşeyine baktık dedi,daş gibi dedi
    gazıkmı yedik yoksa
    akşam sorarım ben ona

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.