arkadaşlar ben rtx3060 düşünüyordum ama tam bir hayal kırıklığı oldu performansı. 2060s den sadece bi tık daha güçlü. onun aksine 6700xt nin sızdırılmış performansı çok daha iyi ama bu amdde dlss rakibi bir teknoloji yok. yani bunu alırsam ray tracingli oyun oynama hayalim otomatik olarak çöpe gidiyor. sizce yakın zamanda amd 6000 serisi için böyle kaliteli bir yapay zeka teknolojisi sunar mı yoksa saf güç olarak kalmaya devam mı eder?? |
dlss rakibi amd teknolojisi??
-
-
Şu ara amd nin herhangi bir teknoloji geliştirmesine gerek yok , piyasada kart kalmadığı için
-
DLSS gibi bir teknoloji hazırlıyorlar ve bunu bu bahar çıkacak olan büyük sürücü güncellemesinde verecekleri söyleniyor.
-
Peki hangi kartlar bu özelliği kullanabilecek tahmini? Sadece 6 serisi kartlar mı?
-
Büyük ihtimal 6 serisi kartlar ve sonrasına gelecek. Ama AMD bir sürpriz yapıp daha önceki kartlara da verir mi bilmiyorum ama ben umutluyum.
-
gelir umarım. eğer amd dlss nvidianın yüzde 60 ı kadar iyi performans sunabilirse inanılmaz olur. umarım dlss 1.0 ın ilk zamanları gibi olmaz
-
avrupa ve amerikada amd işlemcileri msrp (tavsiye edilen satış) fiyatına çekildi son 1 2 gündür. ve 1 2 gündür de tükenmiyor. yani işlemciler konusunda amd stok problemini çözdü gibi. türkiyede de 2400e 5600x satıldı geçen. bi vakitten sonra işlemciler için kullandıkları üniteleri ekran kartına çevirebilirler. ayrıca nvidiaya göre amd ekran kartları daha kötü mining konusunda. belki tavsiye edilen satış fiyatına gelmez ama stoklarda bulunabilir olur.
-
AMD kartı yapıyor piyasaya sürüyor. Ama arkasından tanıttığı teknolojilerin arkası boş kalıyor veya hiç bir eklenti çıkartmıyor. DLSS tek başına kart aldırabilecek bir teknolojiyken amd geçenlerde bu tür bir teknoloji düşünmediklerini açıklamıştı. Bilemiyorum fikirleri değişti mi ama yapsalar bile sürücü sorunları bitmez. 2 sene rx serisi kullandım ne zaman bir özellik ekleseler ve aktive etsem sorun yaşadım ve kapatmak zorunda kaldım.
-
Umarım Dlss muadili bir teknoloji geliştirmeden daha güçlü gpu üretir amd, çünkü dlss demek düşük kalite demek; tasarımcı, grafiker vs olunca baktığını görüp anlayan için hemen göze batıyor
bozulmalar.
Ray tracing içinse çalışıyorlarmış, Nvidia'yı aratmaz merak etmeyin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: QuasarFXUmarım Dlss muadili bir teknoloji geliştirmeden daha güçlü gpu üretir amd, çünkü dlss demek düşük kalite demek; tasarımcı, grafiker vs olunca baktığını görüp anlayan için hemen göze batıyor
bozulmalar.
Ray tracing içinse çalışıyorlarmış, Nvidia'yı aratmaz merak etmeyin.
DLSS ne kadar kullandınız emin değilim ama o hengamede kim nasıl ufacık bozulmalara takılıyor merak ettim. DLSS açabilecekken uzaktaki bir ağacın dalında ufak bir bozulma var diye düşünüp kapatacak adamın derhal bir doktora görünmesi şarttır. Şayet ufak bozulmalar mı? 30 yerine 50 fps mi sorusuna ufak bozulmalar diyen arkadaşlar OKB den muzdariptir. Derhal tedavi olup rahat bir hayat sürmeleri elzemdir.
-
Dlss görüntü kalitesini bozarak size yüksek fps veriyor, 50 fps vermesindense görüntü neyse onu vermesini tercih ederim. Daha önce de yazmıştım, nvidia bu sözde teknolojinin ilk hallerini kullandığında
test yazılımlarında hile yapıyor diye yaftalanmıştı (ki görüntüyü düşük çözünürlükte render edip upscale yapmanın yanısıra bir de direkt eksik kare render edip tammış gibi ekrana veriyordu ve sizin gibiler ya biz farketmiyoruz
olsun diyordu) ama şeyh uçmaz mürit uçurur misali uçana kaçana bakacağınıza ayağı yere basana bakın, kim bilir belki siz de o detayları görürsünüz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: QuasarFXDlss görüntü kalitesini bozarak size yüksek fps veriyor, 50 fps vermesindense görüntü neyse onu vermesini tercih ederim. Daha önce de yazmıştım, nvidia bu sözde teknolojinin ilk hallerini kullandığında
test yazılımlarında hile yapıyor diye yaftalanmıştı (ki görüntüyü düşük çözünürlükte render edip upscale yapmanın yanısıra bir de direkt eksik kare render edip tammış gibi ekrana veriyordu ve sizin gibiler ya biz farketmiyoruz
olsun diyordu) ama şeyh uçmaz mürit uçurur misali uçana kaçana bakacağınıza ayağı yere basana bakın, kim bilir belki siz de o detayları görürsünüz.
Dünyanın en saçma mantığı belli ki hiç kalite modunda dlss kullanmamışsınız.
-
Linus Sebastian'ın (Linus Tech Tips) verdiği bilgilere göre AMD'nin DLSS rakibi olan FidelityFX Super Resolution özelliği üzerindeki çalışmaları devam ediyor ve çok geniş kapsamlı olarak hazırlandığı için (tüm RDNA mimarisi kartlar ve konsollar) AMD ancak hazır olduğunda yayınlanacağını belirtmiş. Dolayısıyla yayınlanması biraz daha sürebilir. Öte yandan aynı işi yapacak ancak daha düşük çözünürlüğe sahip olacak olan Radeon Boost'un yakın bir tarihte yayınlanması bekleniyor.
Kaynak:
-
dlss baya gelişti. görüntü bozulmuyor. hatta death stranding gibi özel oyunlarda grafikler bozulmayı bırak daha bile iyi oluyor ve üstüne 50 60 fps artıyor. galiba 2 sene öncesinden bağlanıyosunuz
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
AMD kartı yapıyor piyasaya sürüyor. Ama arkasından tanıttığı teknolojilerin arkası boş kalıyor veya hiç bir eklenti çıkartmıyor. DLSS tek başına kart aldırabilecek bir teknolojiyken amd geçenlerde bu tür bir teknoloji düşünmediklerini açıklamıştı. Bilemiyorum fikirleri değişti mi ama yapsalar bile sürücü sorunları bitmez. 2 sene rx serisi kullandım ne zaman bir özellik ekleseler ve aktive etsem sorun yaşadım ve kapatmak zorunda kaldım. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X