Şimdi Ara

dolandırıcılıkmıdır acaba??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    nette araç almak içim ilanlara bakarken uygun fiyatlı bir araç görüp satıcısına araçta problem olup olmadığı ile ilgili mail attım. geri dönüş oldu. kendisinin yurt dışında yaşadığını aracı çocuğu için aldığını çokta kullanılmadan çocuklarında araç ile yanına geldiklerini yazdı ve arcı yurtdışından masraflarını karşılayarak gönderebileceğini yazdı. bunun içinde bir nakliye şirketi ile anlaşmış.şirket sözleşme yapılarak ücretin %50 sini alıp aracı teslim ediyor. 5 günlük bir süreç sonrası OK lendiği takdirde kalan %50 sinide ödeyip noter imzalarından sonra ücreti satıcıya teslim ediyormuş. satıcı 5 günlük sürede servis ile görüşülüp problem olması dahilinde aracı geri verip ödenen %50 yi geri alabileceğimi söylüyor. sizce nasıl birşey olabilir gerçekmidir yoksa dolandırıcılıkmı? maili aşağıda gönderiyorum.

Neredeyse ben tüm gün çalışıyorum ve o yuzden üçüncü taraf olarak hareket edecek ve tüm satışı yönetecek bir nakliye şirketi seçtim. Ben ve siz bu şirket tarafından korunmaktaiz.
    Zaten şuan araba nakliye şirketin deposunda mühürlü evraklarla (orijinal belgeleri) beraber ve cift anahtarlar hareketi bekliyor. Aracın plakalarından arayıp her şey bulursunuz.
    Eğer araçi satın almaya karar alıp okey derseniz bana telefon numaranızı, isminizi (adınızı, soyadınızı) ve araçı, gönderilecek adresi gönderin. Bende onları naklie şirketine verip, aramızdaki anlaşmaya göre bir alış - satış ve nakliye edileçek diye bir kontrat yapaçak.
    Kontrat hazır olduktan sonra şirket size okumaya ve imzanızı vermeiye gönderecek.
    Imzanızı verdikten sonra scaner-den fotokopiyisini e-posta-layip nakliye şirketine gönderisiniz.
    Sizin imzayla kontrat kabul edildikten sonra, nakliye hareket etmeden önce, siz araçin fiyatının yüzde ellisini (50%) yatıracaksınız. Şirket size banka detaillarını verir.
    Tüm alış - satış işlemler bittince kadar aramızda garanti olarak, bu para şirketin banka hesabında kalacak.
    Arabayı teslim aldıktan sonra size beş gün süre deneme, gerekli exper inçelemesine için kalır. Beş gün sonra arabayı tutmaya karar verirseniz kalan yüzde ellisini (50%) nakliye şirketine gönderirsiniz, ve şirkete bana ödemesini yapabilir diye haber edersiniz.
    Evraklar notterde imzaladıktan sonra o para benim hesaba geçecek.
    Şirket ilk ödeme (50%) yapıldı diye okey aldı an hemen araçı gönderiyor. Teslim süresi tahmini 4-5 gündür.
    Aksi takdirde arabayı istemiyorsanız eğer, nakliye şirketi paranızı banka transferile anında yade edecek.
    Umarım tekliflerim size uygun olur da işlemlere biran başlarız.

Not: Ödemeyi dövüz olarak kendi banka hesabınızdan yaparsanız işlemler daha çabuk olur.

• Aynı mail bana yıllar önce spam olarak düşmüştü.
  • spideyss kullanıcısına yanıt
    kesinliklew şirketin hesabına para göndermeyin.şirketin bu adama ait olmadığını bile bilmiyorsunuz.buna benzer bir konu vardı westernunionla transferi isteniyordu paranın konuyu aratırsanız hikaye aynı geldi bana sadece para transferi değişmiş.sanırım cihanair isimli forumdaşın başına gelen bir olaydı.aman diyim kesinlikle para transferi yapmayın güvenliğini araştırmadan.dikkat kardeşim dikkat
  • Bu konuda yazanlari daha önce bi konuda okumuştum, ayni şeyleri yazmislar gene ve bu olay dolandiricilik.paranizdan olmak istemiyorsaniz uzak durun bu ilandan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernn93

Bu konuda yazanlari daha önce bi konuda okumuştum, ayni şeyleri yazmislar gene ve bu olay dolandiricilik.paranizdan olmak istemiyorsaniz uzak durun bu ilandan.
    bana mail adresini verin arkadaşın kekliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

bana mail adresini verin arkadaşın kekliyim.

Alıntıları Göster
    ağır sazan.avi
  • spideyss kullanıcısına yanıt
    merhaba.
    mile cevap olarak,
    "size zahmet olmasın,böbrekleri de paketleyip göndereyim mi" yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achille24 -- 16 Temmuz 2013; 17:44:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hiç dolandırıldınız mı?
    13 yıl önce açıldı
    Sizce ayıplı mı değil mi?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dolandırıcılık mıdır diye sormanız bile tuhafıma gitti inanın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merakim sadece daha once boyle bir yazi ile karsilasan varmi idi. Tsk.

• quote:

Orijinalden alıntı: spideyss

Merakim sadece daha once boyle bir yazi ile karsilasan varmi idi. Tsk.
    aynı tongaya bende düştüm şimdi satıcıyla mesajlaşıyorduk aynını banada dedi bende ona
    ancak hakan bey Türkiyede kimse aracı görüp incelemeden fiyatının yarısını vermıez şirkette olsa . bu şekilde satış yapmanız Türkiye'de çok zor . ancak şu şekilde satış yapabilirsiniz burada.anlaştığınız şirket aracı getirir incelemesi yapılır . anlaşma oluyorsa şirket yetkilisi noterden devri yaparken aracın ücretini alıcı size öder.malesef türkiye 'de insanların birbirine güveni kalmadı bu tüzel kişide olsa böyle gerçek kişi olsa da böyle . ben kardeşimi akşam arayıp gene de konuştuklarımızı söylerim ama o da bu şekilde bir alış-satış istemez haliyle . sonuçta insanlar bir bedel ödeyecek bununda sağlam bir karşılığı olmalı diye cevap verdim . daha dönmedi
    ben ce kesinlikle dolandırıcı bunlar kim alır ki öyle yarısını vericem aracı görmicem sonra görcem braderin kayn pederi de araç alırken şukadar para verin masrafı var vs diyen olursa sakın kanmayın demiş
    hakan3celep@hotmail.com adamın adresi de bu kendisi doktormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehtapdanisir -- 31 Temmuz 2013; 19:36:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehtapdanisir

aynı tongaya bende düştüm şimdi satıcıyla mesajlaşıyorduk aynını banada dedi bende ona
    ancak hakan bey Türkiyede kimse aracı görüp incelemeden fiyatının yarısını vermıez şirkette olsa . bu şekilde satış yapmanız Türkiye'de çok zor . ancak şu şekilde satış yapabilirsiniz burada.anlaştığınız şirket aracı getirir incelemesi yapılır . anlaşma oluyorsa şirket yetkilisi noterden devri yaparken aracın ücretini alıcı size öder.malesef türkiye 'de insanların birbirine güveni kalmadı bu tüzel kişide olsa böyle gerçek kişi olsa da böyle . ben kardeşimi akşam arayıp gene de konuştuklarımızı söylerim ama o da bu şekilde bir alış-satış istemez haliyle . sonuçta insanlar bir bedel ödeyecek bununda sağlam bir karşılığı olmalı diye cevap verdim . daha dönmedi
    ben ce kesinlikle dolandırıcı bunlar kim alır ki öyle yarısını vericem aracı görmicem sonra görcem braderin kayn pederi de araç alırken şukadar para verin masrafı var vs diyen olursa sakın kanmayın demiş
    hakan3celep@hotmail.com adamın adresi de bu kendisi doktormuş

Alıntıları Göster
    hahaaaaa benim yazıştığımda doktor. demekki oyun böyle işliyor. sakın haaaa. ben biraz sıkıştırdım. cevap vermiyor artık.

• Dolandırıcılık olsun veya olmasın, uğraşmaya değer mi? Başka araba mı yok?

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Dolandırıcılık olsun veya olmasın, uğraşmaya değer mi? Başka araba mı yok?
    Konuyu hortlattım biraz ama
    Arkadaş aynı taktik ile sazan avcılığına devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gakdoru

hakan3celep adındaki mail adresinden mi geldi size?

• quote:

Orijinalden alıntı: Elma

quote:

Orijinalden alıntı: gakdoru

hakan3celep adındaki mail adresinden mi geldi size?

Alıntıları Göster
    Arkadaş millet hala akıllanmadı. Ucuzdur vardır bir illeti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: üstyayla

Arkadaş millet hala akıllanmadı. Ucuzdur vardır bir illeti.

Alıntıları Göster
    Siz siz olun bu ülkede görmediğiniz ve sizden uzak ürüne para vermeyin !
  • Challenger.55 kullanıcısına yanıt
    AMAN DİKKAT DR.MEHMET ÇAĞLAR sahte ismiyle dolandırılmayın...
    Biraz önce
    mehme5tcaglar@hotmail.co.uk
    Adresinden bana da aşağıdaki mail geldi.
    İyi günler ... bey,
    Cevabınız için teşekkür ederim. Bu vesile ile tanışmaktan onur duyuyorum.
    Hayırlı haftalar, hayırlı çalışmalar dileğiyle.
    Ben diş doktoruyum, 55 yaşındayım.
    Benim adresim:
    7 Atherton Street, DH1 4DJ Durham.
    Aramızda iki saat fark var.
    Maalesef ben bir tiroid ameliyatı oldu. Lütfen beni affet, ben telefona cevap vermek mümkün olmayacaktır ama biz email yoluyla konuşabilir. Seni arayamam bu yüzden.
    Sekreterim, Hilda, benim için her şeyi idare edecek.
    Araç türk plakalı demek Türkiye'de kayıtlı ve türk vatandaştan türk vatandaşa satış yapacak. Yani, ödemek zorunda olmayacak gümrük vergisi, ötv, katma değer vergisi, motorlu taşıtlar vergisi gibi vergilerde.
    Neredeyse ben tüm gün çalışıyorum ve o yuzden üçüncü taraf olarak hareket edecek ve tüm satışı yönetecek bir nakliye şirketi seçtim. Ben ve siz bu şirket tarafından korunmaktaiz.
    Zaten şuan araba nakliye şirketin deposunda mühürlü evraklarla (orijinal belgeleri) beraber ve cift anahtarlar hareketi bekliyor. Ama aracın plakalarından arayıp her şey bulursunuz. Araç size ulaştıktan sonra Mümit oğlum uçağa binip satış işlemler için yanınıza gelir.
    Eğer araçi satın almaya karar alıp okey derseniz bana telefon numaranızı, isminizi (adınızı, soyadınızı) ve araçı, gönderilecek adresi gönderin. Bende onları naklie şirketine verip, aramızdaki anlaşmaya göre bir alış - satış ve nakliye edileçek diye bir kontrat yapaçak.
    Kontrat hazır olduktan sonra şirket size okumaya ve imzanızı vermeiye gönderecek. Imzanızı verdikten sonra scaner-den fotokopiyisini e-posta-layip nakliye şirketine gönderisiniz.
    Sizin imzayla kontrat kabul edildikten sonra, nakliye hareket etmeden önce, siz araçin fiyatının yüzde ellisini (50%) yatıracaksınız. Şirket size banka detaillarını verir.
    Tüm alış - satış işlemler bittince kadar aramızda garanti olarak, bu para şirketin banka hesabında kalacak.
    Arabayı teslim aldıktan sonra size beş gün süre deneme, gerekli exper inçelemesine için kalır.
    Beş gün sonra arabayı tutmaya karar verirseniz kalan yüzde ellisini (50%) nakliye şirketine gönderirsiniz, ve şirkete bana ödemesini yapabilir diye haber edersiniz.
    Evraklar notterde imzaladıktan sonra o para benim hesaba geçecek.
    Şirket ilk ödeme (50%) yapıldı diye okey aldı an hemen araçı gönderiyor. Teslim süresi tahmini 5-6 gündür.
    Aksi takdirde arabayı istemiyorsanız eğer, nakliye şirketi paranızı banka transferile anında yade edecek.
    Umarım tekliflerim size uygun olur da işlemlere biran başlarız.

Not: Ödemeyi dövüz olarak kendi banka hesabınızdan yaparsanız işlemler daha çabuk olur.

Saygılarımla,
    Dr. Mehmet Çağlar

• Böyle dolandırılanlara oh olsun diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Böyle dolandırılanlara oh olsun diyorum.
    adamın yazı karakteri zaten Türk olmadığını belli ediyor google translate gibi yazmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: er76.

adamın yazı karakteri zaten Türk olmadığını belli ediyor google translate gibi yazmış

Alıntıları Göster
    Bu dolandırılıcığın değişik türevleri var.
    Mesela geçen yıl; köpek yavruları sahibini arıyor sadece nakliye masraflarını karşılayın diyordu, baya bir yazışmıştık en sonunda madem ücretsiz vericen yaşadığın yerde niye vermiyorsun, hayvanlar nakliyede telef edeceğine günahlarına gireceğine birilerini sevindir demiştim, yemişim onları ben.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.