Merhaba arkadaşlar. Geçen SSD arızalandı. Bu nedenle diğer diskim olan HDD'ye sistemi kurmak istedim.(diskin boyutu 1TB 300 GB boş yer var, önemli veriler fotoğraflar oyunlar vs içinde mevcut.) Disk boş olmadığı için mi bilmem ama Windows kurulum ekranında diske kurulum yaptırtmıyor. “yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bir bölüm bulamadık. Daha fazla bilgi için kurulum günlüğü dosyalarına bakın.” şeklinde hata veriyor. Ayrıca CMD'de de boş alan olarak 16 MB gösteriyor. Bu hatanın sebebi ne olabilir? Disk boş değilken kurulum yapamaz mıyım?(dosyaları silmek ve diski temizlemek bir seçenek değil) diskte yeni bir bölüm oluşturmama da izin vermiyor. Disk sağlam diye biliyorum arızası yok.Lütfen diski temizlemek ve silmek dışında bir çözüm yolunuz varsa söyleyin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dolu HDD’ye
-
-
hdd gpt formatlı. siz de gpt kurmaya çalışıyorsunuz. ama ne yazık ki gpt ek birimleri açmadan sistem kurdurmaz.
mbr formatlı olsa idi o zaman direkt kuruluma geçerdi. gpt olduğu için csm modda kuruluma izin de vermez.
tavsiyem 50 liraya bir 80 lik hdd bulup onunla şimdilik idare etmeniz. öbür türlü bu diske komple silmeden windows kuramazsınız.
-
Bu söylediğinizi biraz açıklar mısınız? MBR hard disk sisteminde; bir hard disk "C" ve "D" olarak bölünmüşse, bu hard diske yeniden Windows kuracağımız zaman kurulum ekranında Windows kuracağımız bölümü "C" olarak seçerdik ve kurulum devam ederdi. Eğer bu hard disk GPT ise ve hard disk "C" ve "D" olarak bölünmüşse "C" yi seçip kur diyemiyor muyuz? Ek bölüm oluşturmak istiyorsa hard diskteki boş yere oluştursun ve kurulum devam etsin. Olmuyor mu? Tamamını silmek mi gerekiyor?
Eğer HDD (veya SSD) "C", "D" şeklinde bölümleme yapılmadan zaten tek parça halinde GPT olarak kullanılıyorsa yeniden Windows kurulacağı zaman yine de tamamen silmek mi gerekiyor?
Yani özetle; bir HDD (veya SSD) GPT ise yeniden kurulum yapmak istiyorsanız o sürücü üzerindeki her şey mutlaka silinmeli midir? Doğru mu anlamışım?
-
evet silmek lazim. sizin neye boldugunuz degil bolumlemeyi hangi tabloya gore bolumlediginiz onemli. mbr yani bios ile baslatilip bolumlenmis bir hdd, uefi gpt kurulumu yapamaz. tum diskin silinerek yeniden bolumlenmesi gerekli.
ha gpt ile bolumlenmisi bios pc de ya da tersini de uefi pc de rahatlikla kullanabilir, dosya yazip silebilirsiniz. os kurulumuna izin vermez sadece. ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu arada ben soruyu eksik okimusum 16 mb bos alana sistem zaten kurulmaz. gpt diski gpt sistemde yine temizlemeden kuramazsiniz
İşte zaten işin ilginç tarafı da bu. BIOS sistemde MBR tablosuna sahip hard disk (veya SSD) C ve D diye ayrılmışsa yeniden Windows kurarken tamamını silmeden, sadece C'ye format atarak Windows kurabiliyorduk. Ama UEFI sistemde GPT ise tamamını silmek gerekiyor. MBR'nin bize sunduğu esneklik GPT'de yok.
-
benim bildigim mbr sisteme uefi yuklenecekse gene aynisini istiyo ama belki uefi oncesi efi sistemlerde win 7 falan yuklerken daha esnek olabilir. emin degilim. cok da arastirmadim ugrasmadim zaten.
dedigim gibi mbr baslatilmis diske gpt ile os kurulamaz
su anda denedim. mbr ayirmali diske de uefi atilamiyor. tersi de imkansiz. siz nasil daha once attiniz bilmem.
Dikkat ettiyseniz ben UEFI sistemde MBR kullandım demedim. Eski BIOS sistemde MBR tablosunu kullanan hard diskte tüm bölümleri silmeden sadece C'ye format atabiliyorduk dedim.
UEFI sistemde GPT tablosu kullanan hard diskte bu esneklik yok diyorum. Hard diskteki tüm bölümleri silmek gerekiyormuş. Bu kullanıcıyı zora sokuyor. D'de dosyalar, resimler, önemli belgeler var. Sadece C'ye format atmak istiyorsun, olmuyor. Tümünü silmek gerekiyor. Önce önemli dosyalarını başka hard diske yedekleyeceksin ondan sonra hard diskin tamamını silip yeniden Windows kuracaksın.
-
arkadasim disk zatrn mbr idi. ben uefi atmaya calistim ve gordugun hatayi verdi.
Ben anlatmak istediğimi tam ifade edemedim galiba. Her neyse daha fazla uzatmanın anlamı yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X