Şimdi Ara

DonanımHaber'de Siyaset ve Din Paylaşımları Kaldırılmalı ve Yasaklanmalı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
0
Favori
22.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
321 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

DonanımHaber'de Siyaset ve Din Paylaşımları Kaldırılmalı ve Yasaklanmalı

(En Son Oy Tarihi: 19.8.2022)
Giriş
  • siyasetin yasak oldugu günler güzeldi simdi uyelik alan siyaset konularına sallıyor yonetiminde isine geliyor tabi hit almak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Ekmek yok.
    Hiç mi yok?

• Haklı olduğunuz noktalar var,forumun bu hale geldiğiniz görmek benide çok üzüyor ve forumdan uzaklaştırıyor.

Kin ve nefretten beslenmek kimseye bir şey katmaz.Forumda apolitik bir tutum sergilenmesi gerekli.
  • Sansürcü kafadaki bu kişilere karşı alternatif iletişim platformlarını hatırlayalım:

IRC (evet eski IRC) ==> Pidgin
    Matrix.org ==> Riot.im, Status.im
    Tox => qTox (Windows) Antox (Android)
    Ring => Jami.net
    IPFS ==> ipfs-boards (sunucusuz forum)

Dikkat! Bu platformlar whatsapp, slack, web forumlar gibi klasik şeylerden yeni ve farklı teknoloji old için başta kullanması zor gelebilir.

Ancak bu platformlar merkezi sunucu veya özel yazılımlara bağımlı değildir o yüzden birisi çıkıp "şunu yasaklansın bu kapatılsın" diyemez.

Aralarında kullanımı en kolay olan Riot.im 'deki siyaset odasına göz atabilirsiniz.

• AKP büyükşehirleri kaybedince BEN
  • Bence de gereksiz bu konular. Burda siyaset yapmak yerinde saymak gibi zaten çoğunluk muhalif kimi kime anlatıyorsun? Şimdiye kadar açılan konular karşı taraftan kimi ikna etmiş, kimi döndürmüş?

Akp'nin Konya'da Rize'de çılgın propoganda yapmasından farksız, onlar zaten aynı tarafta.

Zaten ezberden cevaplar geliyor konuya tıklamadan neler yazdığını tahmin edebiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marty.McFLY -- 18 Nisan 2019; 15:17:26 >
  • Toplum yapımız buna müsait değil dostum.

Örneğin:

1. Kişi : Bir şeyler üretmek için çaba harcayan emek veren sonunda da üretip hayatını kazanan orta gelirli biri olsun.

2. Kişi : Baba parası yiyen, yatlar - katlar - arabalar la servet müsrifi biri olsun.

bu ülkedeki insan topluluğunun %99 una seçenek sunsan 2. kişi olmak istiyor.

Kısaca bu ülkeden kaçma imkanın varsa git üretim toplumuna katıl, kurtar kendini.

Yoksa mecburen dedikodu gıybet siyaset üçlüsünde yaşayacaksın maalesef çözümü yok.
  • Niye aktroller yıllarca fink attılar şimdi sıra muhaliflerde.
  • Burayı forum DONANIMhaber olarak görmek olmaz.

Burası herkesin yorum atabileceği bir platform. Ne fox tv ne cumhuriyet gazetesi ne X kanalı ne de Y gazetesi. Tek bir yere bağlı hiçbir kimse tarafsız olamaz. Ben olamam, sen olamazsın, x kanalı olamaz. Tarafsızım diyen ya yalan söylüyordur ya da farkında değildir. Herkes yaşadığı aile, coğrafi konum, kültür gibi filtrelere sahiptir ve tarafsız olamaz.

"Benim bildiğim" Türkiyedeki tek büyük forum sitesi burası ve herkes buraya bir şeyler yazabildiği için bulunabilecek en tarafsız yerlerden birisidir burası.

Her ne kadar burayı daha çok genç kesim kullanıyor olursa olsun genç olmayanın yorumunu da görebilirsiniz. Her ne kadar mesai harcayıp algı yapan insanlar da olsa, tüm yorumları okuyup sorgulayıp mantıklı bir sonuca ulaşmak sizin elinizde.

Siyaset konuşunca ne değişiyor düşüncesi sığ bir yaklaşım. Alım gücümüzde azalma varsa, verdiğimiz vergiler şu ya da bu hiç farketmez, birilerinin cebine giriyorsa bize hizmet olarak dönemiyorsa, yediğimiz yemeği ithal etmeye başlıyorsak, burada bir sorun vardır ve çözülmesi gerekir.

Her bir birey olarak bizim seçme hakkımız varsa bizim bir sorumluluğumuz var demektir. Tarafsız platformlarda birbirimize hakaretler ederek ve kutuplaştırarak değil, tartışarak vereceğimiz kararları yukarıda bahsettiğim sorunları çözecek şekilde iyileştirebiliriz.

0 siyaset bilgimiz olduğu, hiçbir şekilde siyasi sorgulama ya da tartışma yapmadığımız ama ülkemizi ileriye taşıyacak müthiş katkılar yaptığımız durumu düşünelim. Seçme hakkımızı kullanırken 0 bilgiye sahip olduğumuz için ya da yanlış yönlendirildiğimiz için ülkemizi geri götürebilecek yanlış kararlar verebiliriz. Sadece siyasi anlamda bilgili, kültürlü, kişiler değil herkes oy kullanıyor.

Ayrıca bu gibi siyasi tartışmaların gelişmemiş ülkelerde yapılıyor olması bu ülkeleri gelişmemiş yapmaz. Buradan bu anlamı çıkartmak yanıltıcıdır.

Bu bilgiler benim yetiştiğim yer, yetiştiğim aile ve kültür bakımından taraflıdır, tarafsız olamaz. Sorgulanması gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 18 Nisan 2019; 16:33:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Teknoloji , uretim , tuketim gibi konulari siyasiler belirliyor.
    En basitinden alacagin telefonun hayvani vergisini , hangi alanlarda uretim yapilacagi meselesi vs hepsi siyasilerin 2 dudaginin arasinda.

Gonul ister ki boyle konular siyaset ustu , bilimi, akli ,mantigi klavuz almis bagimsiz bir kurum tarafindan yonetilsin. Abd gibi hukumetten etkilenmeyen uzun vadeli bir devlet plani , projesi olsun ama suan icin boyle seyler hayal.

Bunlari gec hukuk,adalet , guvenlik gibi cok onemli meseleler bile her hukumet degistiginde yapisi da yeni hukumete gore degisiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Çoğunluğu 15 yaşında ergen olunca siyasetden başka bilim teknoloji vs faydalı şeyler konuşmazlar.
    Aynen :) Eskiden DH'ye girince ana sayfa işe yarar konularla dolu olurdu şimdi ana sayfa öne çıkarılan siyasi konularla dolu.Siyaset yapalabileecek birçok yer var bırakın burası donanımhaber olarak kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vesaire86

Toplum yapımız buna müsait değil dostum.

Örneğin:

1. Kişi : Bir şeyler üretmek için çaba harcayan emek veren sonunda da üretip hayatını kazanan orta gelirli biri olsun.

2. Kişi : Baba parası yiyen, yatlar - katlar - arabalar la servet müsrifi biri olsun.

bu ülkedeki insan topluluğunun %99 una seçenek sunsan 2. kişi olmak istiyor.

Kısaca bu ülkeden kaçma imkanın varsa git üretim toplumuna katıl, kurtar kendini.

Yoksa mecburen dedikodu gıybet siyaset üçlüsünde yaşayacaksın maalesef çözümü yok.
    1. kisi hakettigini aldigi zaman cogunluk 1.yi sececek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

ülkenin gündemi siyasetten ibaretken bu bölümde başka ne paylaşımı bekliyorsun ki, rahatsızsan bölüme girmezsin.
    Eski forumu özlemedin mi bonibon

• Arkadaşın üstüne bu kadar gitmeyin 😀

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akboyzlardan sonra şimdide bunlar türedi. Bukalemun gibi renk değiştiriyorlar. Dansöz gibi kıvırıyorlar. Dün cehape cehape diye nağra atarken şimdi ILIKÇI yaratıklar türedi.

•  DonanımHaber'de Siyaset ve Din Paylaşımları Kaldırılmalı ve Yasaklanmalı

arama motoru bile hemfikir ama forumun ana giriş sayfası siyaset meydanı olmuş.

Okuduğumda da, yine saldırılar, yine ayrışmalar, yine ortak paydada bulaşamamalar.

-----

Madem bu kadar siyaset ve ekonomi yazarı forumdaşlarımız var, bari forum girişinde adı ve gerçek DH gibi olsun da, siyaset meydanı havasındaki topik'ler geri plana itilsin.

• Önce başlık açarken imla kuralları ve gramere dikkat etmeyi öğrenmeliyiz sanki.
  • kesinlikle katıldığım bir konu!!!!

kimse size konuşmayın demiyor ama burası teknoloji forumu... o yüzden burada konuşup birbirinizi pohpohlamak sizin gibi düşünmeyenleri aşağılamak ne bu foruma ne de ülkenin gidişatına bişey kazandırmıyor. eminim yüzlerce siyaset forumu vardır. buraya insanlar teknoloji haberleri fırsatları vs. için geliyorlar. ama son 1 yıldır aktroller ve chpttollerinin yuvası oldu. chptrolleri konu açıyor aktroller küfür kıyamet sayıyor. aktroller konu açıyor chptrolleri küfür kıyamet sayıyor. örgütlü oluyor bide konu açılıyor 1 saat içinde 100 kişi öne çıkartıyor.

demem o ki forum yönetimi ya bi el atsın ya da şu öne çıkanlarda kategori seçelim...
  • Önemli olan yasaklamak değil hocam önemli olan insanların üslupları. Bizler tartışmayı birbirimizin görüşlerine saygı duyarak hakaret etmeden, gönül kırmadan, kardeşlik çerçevesinde yapmadığımız sürece her konuda bu böyle devam edecektir.
  • Otekelestirmek nedir. Ben elhamdülillah Müslümanım , namazımı kılıyorum deyince adamın sovmedigi kalıyor . Yetmiyor inanmayanlara haber verip toplasiyorlar ayni ağızdan çıkar gibi konuşuyorlar . Bu otekelestirmek değil bu farklı birşey .

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.