Şimdi Ara

Donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim sorunum tarayıcı üzerinden online oynadığım bir oyun var bu oyunu oynarken bir zaman sonra, bu 5dk da oluyor, bazen 30dk da oluyor. bilgisayar donuyor mause imleci yuvarlak olup devamlı dönmeye başlıyor ve donmayı hiç bir şekilde gideremiyorum son çare bilgisayara reset atıyorum bilgisayarım laptop ve işletim sistemim bu oyun için çok çok yeterli, benim sistemimden daha düşük sistemli arkadaşım oyunu hiç bir sorun yaşamadan gayet akıcı oynuyor, zaten tarayıcı tabanlı bir oyun bu sorunumu nasıl giderebilirim yardımcı olursanız sevinirim son çare format atacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: exorc_ist

Benim sorunum tarayıcı üzerinden online oynadığım bir oyun var bu oyunu oynarken bir zaman sonra, bu 5dk da oluyor, bazen 30dk da oluyor. bilgisayar donuyor mause imleci yuvarlak olup devamlı dönmeye başlıyor ve donmayı hiç bir şekilde gideremiyorum son çare bilgisayara reset atıyorum bilgisayarım laptop ve işletim sistemim bu oyun için çok çok yeterli, benim sistemimden daha düşük sistemli arkadaşım oyunu hiç bir sorun yaşamadan gayet akıcı oynuyor, zaten tarayıcı tabanlı bir oyun bu sorunumu nasıl giderebilirim yardımcı olursanız sevinirim son çare format atacağım

iki seçenek var
    önce diğer multiplayer,online vs, oyunlarda da aynı şey oluyormu onu söylemen gerekiyor.
    modemle ilgili bir sıkıntı olabilir.
    hemen format atmak doğru değil

• Bilgisayarınız ısındığı için oyunda donma vsvs durumlar yaşıyorsunuz AIDA64 ile indirip kurun algılayıcı bölümünü açın ve Sıcaklıkları SS olarak atın. bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend_007

Bilgisayarınız ısındığı için oyunda donma vsvs durumlar yaşıyorsunuz AIDA64 ile indirip kurun algılayıcı bölümünü açın ve Sıcaklıkları SS olarak atın. bakalım.

http://d1209.hizliresim.com/11/9/cu2zg.jpg sıcaklıklar fotoğrafda ki gibi, öncesinde de pc yi devamlı harici bir fan ile soğutmaya çalışıyordum ama yinede donma oluyor

• sogutmanda bir sıkıntı var gibi görünüyo. 81 derece çok tehlikeli. parçaların bile yanabilir. 60lara, 50lere indirmen gerekli. donma sorunun bu yüzden tahminimce.
  • ben laptop'a monitör bağlayıp kullanıyorum bu yüzden ufak vantilatörlerden üzerine koyup soğutmaya çalışıyordum sormak istediğim bu vantilatörü laptopun klavye kısmına koyup üstten mi soğutma yapayım yoksa alt kısmını mı soğutayım ( bir ayakabı kutusunun üst kapağını keserek laptopu üzerine koyup vantilatörü ayakkabı kutusuna koyarak soğutmayı denemeyi düşünüyorum)
  • quote:

quote:

Bilgisayarınız ısındığı için oyunda donma vsvs durumlar yaşıyorsunuz AIDA64 ile indirip kurun algılayıcı bölümünü açın ve Sıcaklıkları SS olarak atın. bakalım.

http://d1209.hizliresim.com/11/9/cu2zg.jpg sıcaklıklar fotoğrafda ki gibi, öncesinde de pc yi devamlı harici bir fan ile soğutmaya çalışıyordum ama yinede donma oluyor

81 derece çok yüksek soğutman yetersiz kalıyor. Bu yüzden donma sorunu yaşıyorsun.

Sistemini en son ne zaman taradın bir virüs sisteme yüklenip ısınmasına sebeb olabilir onun için birde Kaspersky Internet Security 2013 İle taramanı istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

81 derece çok yüksek soğutman yetersiz kalıyor. Bu yüzden donma sorunu yaşıyorsun.

Sistemini en son ne zaman taradın bir virüs sisteme yüklenip ısınmasına sebeb olabilir onun için birde Kaspersky Internet Security 2013 İle taramanı istiyorum.

tavsiye için teşekkürler laptopu alt ve üstten olmak üzere ek 2 fan ile soğutmaya çalışıyorum şuanda 70-75 derece arasına düştü ısı Kaspersky Internet Security 2013 ilede tarattıkdan sonra son durumu yazacağım

• quote:

quote:

quote:

quote:

tavsiye için teşekkürler laptopu alt ve üstten olmak üzere ek 2 fan ile soğutmaya çalışıyorum şuanda 70-75 derece arasına düştü ısı Kaspersky Internet Security 2013 ilede tarattıkdan sonra son durumu yazacağım

Tamam ben buradayım 75 derece hala yüksek bu ısıyı pc nizin uzun ömürlü olması için 55-60 dereceye indirmemiz lazım

• 81 derece sadece web tabanlı bir oyunda meydana geliyorsa çok çok tehlikeli... İşlemci fanınız çalışmıyor olabilir. Mutlaka bir servise gösterin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Syphorx

81 derece sadece web tabanlı bir oyunda meydana geliyorsa çok çok tehlikeli... İşlemci fanınız çalışmıyor olabilir. Mutlaka bir servise gösterin.

İşlemci fanı çalışmasaydı ısılar 100-105 dereceye kadar çıkardı ve bilgisayar kendini korumaya almak için kapatırdı. Veya işlemci büyük bir hasar alırdı. Kafadan sallama cevap yazma.
  • tekrar merhaba taramayı da yaptım ve ısıyı 50 derecelere kadar düşürdüm ama donma sorunum devam ediyor anlam veremedim :/

Donma sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KebabMan -- 10 Eylül 2012; 13:20:02 >
  • quote:

tekrar merhaba taramayı da yaptım ve ısıyı 50 derecelere kadar düşürdüm ama donma sorunum devam ediyor anlam veremedim :/

Donma sorunu

Isılar fena değil gibi oradaki değerler yük altındaki mi yoksa boştaki değerlermi ?

Birde o donma yaşadığınız tarayıcı tabanlı oyunu link olarak atarmısın birde ben bakayım
  • quote:

quote:

81 derece sadece web tabanlı bir oyunda meydana geliyorsa çok çok tehlikeli... İşlemci fanınız çalışmıyor olabilir. Mutlaka bir servise gösterin.

İşlemci fanı çalışmasaydı ısılar 100-105 dereceye kadar çıkardı ve bilgisayar kendini korumaya almak için kapatırdı. Veya işlemci büyük bir hasar alırdı. Kafadan sallama cevap yazma.

Özellikle de bilmediğiniz konularda sallama - atma demek yakışmamış size. Yazdığınız mesajdan bu konuda pek birşey bilmediğinz açıkça belli oluyor. Ayrıca 1-2 tane kulaktan dolma arkadaş arası sohbetlerde öğrendiklerinizi de burada saymayın insanlara. Yanlış yönlendirme yapmış oluyorsunuz.

1) Her bilgisayarda veya işlemcide oto-kapatma fonksiyonu yoktur.

2) 100-105 dereceleri görmesi için işlemcinin gerçekten zorlanması gerekir. Sistem boşta iken eğer fan çalışmazsa 80-85 derece civarına bile zor çıkar.

3) Ayrıca işlemcinin sizin tabirinizle büyük hasar alması için 100 derece değil , 80 derece dahi yeterlidir.

• Eğer donma sorunu genel bir sorunsa bir de harddisk'inizi kontrol etmenizi öneririm. Özellikle herhangi bir ses eşliğinde donma varsa harddiskinizde problem olabileceği ihtimalini de beraberinde getirir.

Ama sadece o web tabanlı oyunda oluyorsa oyunun linkini verin isterseniz. Ona göre çözüm üretiriz.
  • Adobe Flash Player'da sorun varsa etkiliyor olabilir , benimde eski bilgisayar'da oluyordu flash player sorunlu oldugu için devamlı mozilla çöküyordu bilgisayarcıya götürmüştüm halletti hemen.
  • quote:

quote:

quote:

Özellikle de bilmediğiniz konularda sallama - atma demek yakışmamış size. Yazdığınız mesajdan bu konuda pek birşey bilmediğinz açıkça belli oluyor. Ayrıca 1-2 tane kulaktan dolma arkadaş arası sohbetlerde öğrendiklerinizi de burada saymayın insanlara. Yanlış yönlendirme yapmış oluyorsunuz.

2) 100-105 dereceleri görmesi için işlemcinin gerçekten zorlanması gerekir. Sistem boşta iken eğer fan çalışmazsa 80-85 derece civarına bile zor çıkar.

3) Ayrıca işlemcinin sizin tabirinizle büyük hasar alması için 100 derece değil , 80 derece dahi yeterlidir.

Sen hangi çağda yaşıyorsun ? hemen hemen artık her 3 kişinin 2 sinde bilgisayarda oto kapatma fonksiyonu var sor bakalım arkadaşa pc yi alalı kaç yıl ? olmuş yada kaç ay ?

2) Fanlar çalışmıyor iken Crysis 2 yi bi aç bakalım sana 40 saniyede veya daha kısa sürede (ağır çatışmalı bölümlerde) CPU 105 derece olur tak kapanır veya oyun yanıt vermez vsvs...

3) İşlemcinin hasar alması 80 derecede gerçekleşseydi o zaman bu yaz ayında laptopu olan kalmazdı.

İlk mesajımda kabalık ettiysem özür dilerim. Burası teknik yardım ve seninle burada tartışmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogaunl -- 11 Eylül 2012; 8:24:50 >

• quote:

quote:

tekrar merhaba taramayı da yaptım ve ısıyı 50 derecelere kadar düşürdüm ama donma sorunum devam ediyor anlam veremedim :/

Donma sorunu

Isılar fena değil gibi oradaki değerler yük altındaki mi yoksa boştaki değerlermi ?

Birde o donma yaşadığınız tarayıcı tabanlı oyunu link olarak atarmısın birde ben bakayım

tekrar merhaba uzun süredir giremiyordum o değerler boştaki değerler
    oyunun linki ise:www.tankionline.com ( benden başka yakınımda bu oyunu oynayan 3 arkadaşım var onlarda hiç bir sorun yok format attık yine devam ediyor donma sorunum)

• quote:

quote:

quote:

ben bilgisayarı ek fan ile soğutmaya çalışıyorum ek fanı çıkarıp kullanmaya kalktığımda bilgisarayar bir süre sonra kendini kapatıyor. kışın böyle bir sorun olmuyor ama yazın çok yaşıyorum hdd den herhangi bir ses gelmiyor pc kitlenip kalıyor reset atınca düzeliyor ve donma sorunu sadece o oyunu oynadığım zamanlarda oluyor. bunun dısında hiç donma yaşamıyorum :/
    oynadıgım oyunun linkiwww.tankionline.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KebabMan -- 21 Eylül 2012; 4:21:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.