Şimdi Ara

Doping yalın ADSL hız problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen ay itibariyle Doping yalın 8 Mb ADSL internet hizmeti almaya başladım. Kullandığım modem airties rt-206
    İnternette download hızımı test ettiğimde hızın 3,7 Mbit civarlarında dolaştığını gördüm. (Farklı sitelerde de denedim.) Modemin arayüzünü açtığımda ise ulaşılabilir hızın 4440 kb/s olduğu görülüyor. Kısacası 8 Mbit denilen hız 4 Mbit bile olmuyor. Konuyu müşteri hizmetlerini arayarak çözmeye çalıştım. Telefondaki muhatap verilen hizmetin 8 Mb olduğunu fakat bina içi tesisattan dolayı bu problemin yaşanıyor olabileceğine dair bilindik mazeretleri sıraladı. Tesisatta kablolarda bant ile bağlantı olup olmadığını sordu vs vs. Bu yüzden bazan bağlantının kopabileceğni de vurduladı. Daha görüşmenin 1. dakikasında üst bir tarifeye geçmekten bile bahsetti ;)
    Doğru tesisatın çok iyi olduğu söylenemez. 2 farklı yerde kablolar birleştirilmiş. Fakat ben bunun bu kadar ciddi hız kaybına sebeb olacağına dair şüphe içindeyim. Yani yarı yarıya hizmet alıyorum. Sizce kablolardan dolayı bu kadar kayıp olması mümkün mü? Aşağıdaki fotoğrafta ulaşılabilir hız 4 Mb olarak görünüyor. Bu doping in bana verdiği max hızı mı gösteriyor? Sanki kandırılıyormuşum gibi geliyor bana. Bilgili olan cevaplandırırsa sevinirim.

https://store.donanimhaber.com/a2/28/ac/a228acfb597a492230baae2c6e553a08.jpg
     Doping yalın ADSL hız problemi

• En azından ADSL hızının, ulaşılabilir hızın ne manaya geldiğini biri anlatsa yeterli olacak. Hakkımı aramak istiyorum ama teknik anlamda o bilgiye sahip değilim. Ulaşılabilir hız doping in bana verdiği maksimum hız anlamına mı geliyor?
  • Bendede ek vardı 2 mb falan alıyordum eki düzelttim yeni kablo aldım taktım 8.50 mb bir denemeni tavsiye ederim
  • Kablodaki ek bağlantılar gerçekten de bu kadar etkili öyle mi?
    Şaşırtıcı bir durum. Yani 8 Mbit den 7'ye düşse normal karşılayacağım ama..
    Peki tekrar yeni kablo çekilmesi durumunda maliyet ne olur ortalama? Ayrıca tekrar duvar delme olayları falan olur mu acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.