Şimdi Ara

DS 7 Crossback'in motorları (PSA grup stratejisi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DS 7 Crossback 1.6 225 PS 165 kw 300 torklu bir motorla satışa sunuldu 1.6 4 silindir.

4 silindir 1.6 en nihayetinde tabii halkımız nasıl olsa 1.6 diye atmosferik araç alıyor ama en basidinden turbo hortumu patlayan Honda'ları bilmiyor halbuki Japon'ların iyi motor ürettiğini söylerler ne motor ne araba ikiside fiyasko adamlar 1.6 hacimden 225 beygir güç çıkarmış 2.0 TSi Golf GTi'den daha güçlü motor var 2.0 180 beygir HDi dizel 1900 devirde 400 N/m torka sahip yeni Crafter minibüslerin çift turbolu 2.0 TDi'lerinden daha güçlü bir motor.

Motor üretmek deyince benim aklıma bu gelir başka birininde aklına 1.6 150 tork Civic gelir böyle durumlar 90 beygir D4D satan Toyota gibi firmalara güzel cevaplar oluyor çok araba satmakla iyi birşey üretmiş olunmuyor.(Bu kısımda Subaru,İnfiniti gibi markalara laf yok)

Forumumuzda bile son neslinin karoseri bükülen,20 yıllık motorla satılan ciddi kalite ve kaporta sorunları olan Honda Civic'in eski nesil kullanıcıları bir bakıyorsunuz Fransızlara şöyle böyle diyor bir bakıyorsunuz Alman araçlarına saydırıyor gerçekler ortada rağbet görülen Japon araçlarını nereden tutsanız elinizde kalıyor bu markaların ve kullanıcılarının saçmalıkları yüzünden Subaru gibi markalara yazık oluyor onlar tutunamıyor gönül ister ki AWD Subaru'lardan ,taş gibi Mazda'lardan konuşalım.

Ama ne yazık ki Japon'larda özellikle Honda abartıldı maalesef VTEC 1.5 Jazz'ın 1.0 TSi DSG İbiza'dan daha kötü 0-100'ü var.

1.5 130 PS 96 kw Jazz 0-100 10 saniye
    1.0 115 beygir 85 kw İbiza 9.5 saniye

Konuya geri döneyim bende daraldım biraz , PSA'nın 3 silindir ,1.2 hacimden 130 beygir 230 N/m güç çıkartabildiğinide göz ardı etmemek lazım bu konuda VW'i de takdir ediyorum 1.0 hacimden 115 beygir çıkarmışlar biraz daha uğraşılsa minimum hacimlerde Puretech'leri yakalayabilirler aslında PSA benzinlilerde geç kaldı VW,2003 yılında bir tarafta 75 beygir 2.0 atmosferik dizel SDi Golf satarken bir tarafta 1.4 TSi 170 beygir araç satıyordu 0-100'ü zamanına göre muazzam,7.7 saniye tabii PSA'da,Citroën ise 1975'te turbo dizel yaptı, 1990'larda 2.0 108 beygir 210 tork satarken şu an 2.0 180 beygir 400 tork satıyor.

DS 7'nin Avrupa pazarı için motorlar ise 1.2 hacimli 130 beygir Puretech,1.5 130 beygir BlueHDi ve 180 beygir Puretech.

Bu araçta teknoloji olarakta otonom sürüş gibi donanımlar var hepsini yazsam aracı almaya niyetlenirsiniz.

Ek olarak motorlar eski motorlar gibi şehiriçi 20 litre yakmıyor üst sınırları 10 litre dolaylarında verimli motorlar tabii gönül ister 2.0 VTi yapıp 200 beygir güç çıkarsınlar tüpte binelim.

Astra makyajlandı,artık onda da 1.2 Puretech motor olacak,1.6 CTDI'ya dokunulmayacak Opel 1.0 turbolarda sorun yaşadı ama bunu rezilliğe çevirmeden halletti müşteri memnuniyetini sağladı,1.2 130 beygir Astra'lar artık yollarda göz ağrımız olacak şehiriçi güvenlik sistemleri gelecek en çok HB Egea'nın ve Golf'ün satışları etkilenecek bence otomatik 1.2'yi 100 dolaylarında verirlerse yıllık 50.000'i zorlar Opel keşke Sedan yenilense Opel kendi ayağına sıkıyor...

PSA grubunda öncelik Opel'de Corsa'ya el atılacak sonra Citroën'e sıra gelecek.

2.nesil Citroën C4 tam 10 yıl sonra yenilecek ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sen ne anlatıyorsun arkadaşım ya
  • Anlıyorum.

• PUG 1.6 THP 270 beygir motor da var.

Valla bence downsizing gereksiz artık, vergi sorunu yoksa 2 ve üstü turbo benzinler daha zevkli ve daha uzun ömürlü. 1.4'lerin kaç tane piston kıranı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu corsaya elektrikli arka cam koysunlar artık, ayıptır...

• 1.3 altı dizel motor isterük

• Havalar çok sıcak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne anlatiyo bu. C4 2020 de yenilenecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Tepki gösterdiğim seyi anlayamamissin. Ben hic markanim fani degilim. Tum markalardan otomobil kullandim. Vw iclerinde en elestirdigim marka oldu. Fiat'ın bile vw den onde olduğu noktalar var.

Fakat boyle fanatikce yazip forumu bozan tiplere uyuz oluyorum. Eskiden bu forumda dönen konulari ozluyorum. Vw gayet sıkıcı tasarimi ayni ticari kaygi ile oto ureten bir firma yoksa

• 1.2 130hp motor bence çok başarılı. 1.5 dizeli bilmiyorum ama muhtemelen iyi bir motordur(1.6 sı gibi)

Ama 2.0 180hp motora neye göre iyi diyorsun çözemedim. Millet 250hp lerde gezerken 180hp ye başarılı demek

• Otomobil tutkunu olduğun belli. 3 cümle okudum ama güzel :D

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Ne anlatiyo bu. C4 2020 de yenilenecek.
    C4 2010 da çıktı "bu" hocam.

Hesaplarsan 10 yıl yapıyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: musetea

Otomobil tutkunu olduğun belli. 3 cümle okudum ama güzel :D
    Yeter fazlasına gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: cadillaccts

sen ne anlatıyorsun arkadaşım ya
    Karışık hocam ayrı konu açmak istemedim.

• Yine de beğendiremezsin milllete. Fransız mı ıyk derler.

T9 308 kullanıcısıyım. SUV ve Sedan arabaları hiç sevmem. Ama 3008 muazzam bir araba. DS7 ve 508 ile çıta daha da yükseldi. Param olsa gözüm kapalı alırım bunlardan birini ama gel gör ki bu döviz kuruyla bu kasaların yenisi çıktığında anca ikinci elini alırız.

• Psa'nın opeli satın alması şahsen meyvelerini hemen vermeye başladı.Grandland,crossland olsun yeni insignia olsun gerçekten çok rafine araçlar olmuş.Opele resmen çağ atlattı herifler.Araçları yakından inceleyince ince fransız dokunuşları olduğu çok bariz belli ediyor kendisini.Motorlar bile sütçü beygiri değil artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NecronLord -- 17 Temmuz 2018; 0:8:52 >
  • Genelde PSA ve Opel'e temkinli yaklaşmak gerekir, ülkemizde çok popüler olamıyorlar malesef

Insignia en güçlü rakibi Passat'tan güzel kaliteli deniliyor ama Passat 1 haftada satılıyorsa Insignia 3 aydan sonra satılıyo
  • NecronLord kullanıcısına yanıt
    Valla hocam zaten Opel'in kemikleşmiş tayfası var TR de biraz alışsınlar Opel 2-3 e katlar adam gibi giderse.

Corsa kasa değiştirmeli, Corsa-Astra Sedanı gelmeli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.